Kuba115 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Witam jestem zalogowany na tym forum już jakiś czas,ale dopiero teraz zakładam swój pierwszy warszat a jest wywrotka od italieri. Narazię zrobiłem niewiele ponieważ model robię na modelarni i generalnie mam mało czasu, pomalowałem tarczę hamulcowe sklejiłem i pomalowałem ramę oraz ośki.Dość gadania czas na fotki: Tarzce Rama Przymiarka osiek z wklejonymi tarczami Rama z tyłu Elementy zawieszenie-niestety zdjęcie kiepskiej jakości:( I nadkola nie są to wszystkie nadkola,ponieważ mam zamiar usunąć te chlapacze plastikowe i wykonać je od nowa. Zdjęcia kiepskiej jakości ponieważ zdjęcie było robione przy kiepskim świetle i sam dobrym fotografem nie jestem proszę o opinię zarówno negatywne jak i pozytywne. Pozdrawiam Kuba Edytowane 8 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Kolego ale wstaw fotki zamiast linków, bo bedzie zadyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Kolego nie żebym się wymądrzał, ale te okrągłe elementy które wkleiłeś na ośki to chyba nie są tarcze hamulcowe, a wewnętrzne osłony bębnów hamulcowych. Przynajmniej u mnie w jelczu (autobusie) są takie osłony składające się z dwóch połówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 ale te okrągłe elementy które wkleiłeś na ośki to chyba nie są tarcze hamulcowe, a wewnętrzne osłony bębnów hamulcowych. Zgadza się, to są osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Tak to są osłony głupi błąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Koledzy mam pytanie z czego najlepiej wykonać plandekę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Edytuj posty, na przyszłość, bo się zaraz przyczepią. Plandekę...może z plandeki. Bo innego takiego materiału nie jestem w stanie wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Myślałem może o jakieś folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Może mocny worek na śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Mocny worek na śmieci, tak jak już kolega napisał. Te niebieskie grube worki powinny być dobre Ja przykryłem takim kawałkim wrak Fiata 131 i wyszło dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dzięki koledzy za podpowiedź teraz się zastanawiam czy siłownik obklejić taśmą błyszczącą czy pomalować to silverhrome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Ja bym okleił folią Według mnie, jest to trwalsze, niż farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Jeżeli pomalujesz farbką to przy podnoszeniu zabudowy będzie ścierać się na tłoku. Folia da lepszy połysk i bedzie trwalsza od farbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedzi plusy przeważyły za folią. Fotki z dalszych etapów budowy postaram się wrzucić pod koniec tygodnia Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Witam temat się trochę zakurzył,ale że ostatnio trochę podgoniłem to wrzucam zdjęcia: Pozdrawiam i zapraszam do komentowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio10 Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 No no prace na przod ladny ten chromik... Czekam na dalsze postepy prac Jak na razie jest nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Witam zabrałem się za robienie okablowania ramy i mam mały problem.Otóż postanowiłem , że kabel idący od siłownika będzie z przewodu hamulcowego hondy Rc212v w skali1:9 i zastanawiam się czy będzie on odpowiedniej grubości ,wiem że jest to głupie ,ale kto pyta nie błądzi. Zdjęcie ostatnio wykonanego elementu: i kabla: pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Obecnie stosowane przewody w układzie pneumatycznym mają średnicę 6, 10 i 12 mm. Podziel to przez 24 wtedy będziesz wiedział czy kabelek od Hondy będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Tyle, że siłownik jest hydrauliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Tyle, że siłownik jest hydrauliczny Ano fakt. Pisałem o przewodach pneumatycznych gdyż w głowie utkwiła mi pierwsza część wypowiedzi kolegi Kuba115, w której to pisze iż zabrał się za okablowanie ramy. Oczywiście przewody hydrauliczne są o wiele grubsze od pneumatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Póki co z okablowniem ramy nie idzie mi najgorzej. Po przymiarkach porównaniu optycznym kabli idących po ramie i kabla z hondy wychodzi że kabel jest odpowiedniej grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Ostatnio podgoniłem z modelem.Wanna została pomalowana,ale wyszło beznadziejnie więc moczy się w płynie hamulcowym .Rama została w zasadzie ukończona jeszcze tylko założyć światła i obrysówki oraz zarejestrowanie wanny.Fotki zrobione w niedzielę i jak je zobaczyłem to się przeraziłem w kilku miejscach przbijał niebieski na ramie.Oczywiście poprawki lakiernicze już są zrobione fotki: Dodam,że chlapacze są zrobione od nowa ponieważ te plastiki wyglądały gorzej niż źle. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Mam pytanie -- a ta naczepa to musi być niebieska? ma ktoś jakieś fotki innych malowań , bo właśnie zacząłem taką robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Myślę, że można ją zrobić na inny kolor niż niebieski Kilka przykładowych zdjęć: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Czerwony bardzo fajny,swojego czasu chciałem ją na taki kolor pomalować.Koledze Mark666 proponuje czerwień w realu naczepa w kolorze czerwonym prezentuje się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi