Jarek C Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Witam ! Spit gotowy wiec mogę zająć się nowym projektem by wypróbować i potrenować zastosowanie metalizerów. Model będzie prosto z pudła i w malowaniu z okładki. oto in-box; Podziałałem dziś przy nim trochę , a że mam wolne to jeszcze przez najbliższe dni sobie nad nim popracuje. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Tablica to kaleczka czy cóż to jest? Karbowana rura w kokpicie nie powinna być żółta? Coś mi się właśnie tak wydaje... do sprawdzenia... Będziesz robił efekt pofalowanej blachy? Jaka strategia malowania metalizerem? Zmontujesz za pewne kolejny piękny model... Ja czekam na maski do Zera i wolny czas na Avengery... już niedługo... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Tablica to kaleczka czy cóż to jest? Karbowana rura w kokpicie nie powinna być żółta? Coś mi się właśnie tak wydaje... do sprawdzenia... Będziesz robił efekt pofalowanej blachy? Jaka strategia malowania metalizerem? Zmontujesz za pewne kolejny piękny model... Ja czekam na maski do Zera i wolny czas na Avengery... już niedługo... pozdrawiam Tablica to kalka , pomalowana matem a szkła zegarów błyskiem, wyszło tak średnio. Karbowana rura według instrukcji ma być czarna ale poszukam fotek by to sprawdzić. Blacha będzie gładka , a metalizery ;alclad i Model Master co do techniki to będę coś na bieżąco improwizować . Czekam niecierpliwie na te Avengery i życzę dużo wolnego czasu i powodzenia w ich budowie . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Witam ! Drobna aktualizacja , na początek zdjęcie kalek którego zapomniałem dodać do in-boxu , zamierzam wykonać pasy inwazyjne i szachownice na osłonę silnika z załączonych kalkomanii . Pomalowałem kadłub metalizerem Model Master aluminium , potem warstwa sidoluxu , maskol na wybrane panele i na to warstwa Alclada polished aluminium . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Piękny Dzbanek będzie Metalizery są genialne... trzeba będzie zainwestować pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Czym sidolux kładziesz? Ja na metalizer prysnąłem sealera od MM, potem sidolux i takich efektów nie miałem :( jak Ty to robisz, że te powierzchnie są tak piękne? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Czym sidolux kładziesz? Ja na metalizer prysnąłem sealera od MM, potem sidolux i takich efektów nie miałem :( jak Ty to robisz, że te powierzchnie są tak piękne? pzdr Dzięki za miłe słowa Sidolux próbowałem kłaść pędzlem ale po wyschnięciu zawsze były jakieś zacieki , dlatego wypróbowałem metodę nakładania aero, kilku cienkich warstw rozcieńczonego mocno sidoluxu , rozcieńczalnik to spirytus lub jego substytut ; denaturat. Sidoluxem pierwszą warstwę malowałem na goły plastik jako podkład , metalizer np. MM lub alclad kładziony bez podkładu ma inny odcień i połysk, poza tym trzeba uzyskać jak najbardziej gładką powierzchnię pod metalizer , z dostępnych mi preparatów tylko sido daje mi taką możliwość . Położyłem trochę kalek : Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 No Jarku zapowiada się śliczny "dzbanek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Jak na razie śliczny. Tak trzymaj.Ktoś musi wykosić "ogólnego faworyta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Śliczności.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Podejrzałem Twoje zmagania z metalizerami i mam zamiar je wykorzystac przy swom nastepnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Tak fajnie wymalowanego metalizerami modelu, szkoda na takie nikczemne malowanie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 szkoda na takie nikczemne malowanie :( ???? Nikczemne ??? Moim zdaniem jest to jedno z fajniejszych malowań T-boltów pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Dziękuję Wszystkim za pochlebne opinie szkoda na takie nikczemne malowanie :( ???? Nikczemne ??? Moim zdaniem jest to jedno z fajniejszych malowań T-boltów pzdr. Oczywiście można by znaleźć jakieś ciekawsze atrakcyjniejsze malowanko , ale ja chcę się bardziej skupić na wykonaniu powierzchni NMF. Na poniższym zdjęciu odrestaurowanego T-bolta , podobne malowanie prezentuje się moim zdaniem bardzo atrakcyjnie. Kolejna niewielka aktualizacja : Obkleiłem kalkami osłonę silnika , było to bardzo trudne ale myślę że wyszło w miarę ok , a drobne niedoskonałości będę jeszcze poprawiać maskując taśmą . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 drobne niedoskonałości Jakie niedoskonałości? To jest jeden z ładniej wykonywanych T-boltów jakie do tej pory widziałem pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Pięknie wygląda.Dzieki temu tematowi i Tobie będę próbował używac metalizerów,najpierw na złomowym AR-234 potem na Ki-84 wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Wg mnie jesteś naszym takim drugim Arkadym72 Powodzonka. PS: Co to za szpara przed wiatrochronem? Pękło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 powiedziałbym ,że trochę bym się zastanowił czy Thunderbold czy Avanger.ale mi się bardziej podoba Avanger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Mam jedno pytanie: na jakiej podstawie dokonałeś rozróżnienia blach na te które miałeś zamiar pomalować MM a te które miały być pomalowane Alcladem? Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi