Zekar Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Nareszcie udało mi się go w 100% skończyć , model dragona , malowany pędzlem. Jedynym babolem modelu jest złe spasowanie góry kadłuba z wanną , poza tym bezproblemowo się lepi. Proces lepienia przedstawiony Tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=16555 No i obrazki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Modelik fajny, ale według mnie z Hasgvy jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Przydałoby się trochę więcej ujęć szczególnie z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Witam! według mnie z Hasgvy jest lepszy. To jest żart, prawda W modelu Hasegawy szczególnie "ujmujące za serce" jest odwzorowanie detali Pak'a (nie wspominając litościwie o innych ) Przydałoby się trochę więcej ujęć szczególnie z boku. Zdecydowanie tak Nareszcie udało mi się go w 100% skończyć Do pełni szczęścia napuść jeszcze czarnej farbki w szczeliny obserwacyjne żeby je trochę wyróżnić. Jak na model malowany pędzlem duże Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Naprawdę dobra "siedem-dwójka", ładnie wyszyły zacieki. Tak jak wyżej, przydało by się kilka ujęć z boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Dzięki za wszystkie komentarze , tak wiem , z ujęciami to nie poszalałem. Pstryknąłem kilka dodatkowych fotek , z poprawionymi wizjerami: Tutaj jeszcze jedno zanim zalałem wizjery: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Malowanie całkiem fajne, generalnie model dobrze wygląda ale bez fajerwerków. Mógłbyś jeszcze jednak zaakcentować tłumik rdzawym kolorem. Na pewno przełamałoby monotonię jednobarwnego malowania. Generalnie podoba mi się choć chyba bym osobiście bardziej poszalał na tych płaskich powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 A mi się właśnie podoba-efekty odpowiednie do skali. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Model powiedziałbym nawet śliczny W jaki sposób robiłeś obicia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 jak na pędzel to wyszło super moim zdaniem, podoba mi sie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Dzięki, cieszę się ,że model się podoba. W jaki sposób robiłeś obicia? Obicia robiłem za pomącą pędzla 00 , ''uderzając" nim po krawędziach. Co do efektów na płaskich powierzchniach modelu to wiem , że można lepiej , nie chciałem przekombinować , przy następnym modelu planuję bardziej się pobawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Co do efektów na płaskich powierzchniach modelu to wiem , że można lepiej (...)Planuje zrobić podobnie na swoim modelu, gdyby wyszło mi tak jak Tobie byłbym szczęśliwy i byłby to chyba mój najlepszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi