Mirek66 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Witam . Ponieważ nie zapowiada się na szybki dostęp do blaszek potrzebnych mi do waloryzacji Jagdtigra a Słoń i Gruby Max są praktycznie skończone to do roboty . Model każdy zna dokupiłem Edka lufki RB i trochę żywicy na pancerz oraz ludki od Tamki . Malowanko chcę Polskie ale nie mogę znaleźć fotek także jak ktoś posiada z góry dzięki za udostępnienie . Pomoc merytoryczna przy budowie wskazana . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Sporo dodatków, zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Sorry za glupie pytanie ale ten klej to w komplecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Bede Cie podgladal. Mam M-10 z Academy to mam nadzieje ze wiele mi sie przyda z Twojego warsztatu. Achillesa kupilem z AFV - daja tam polskie malowanie - i ciekawy jestem porownania Academy i AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Malowanko chcę Polskie ale nie mogę znaleźć fotek także jak ktoś posiada z góry dzięki za udostępnienie . Zdjęcia są, coś się znajdzie np zdjęcia Achillesa kpr. Jana Piroga. Mirku jeżeli mogę coś doradzić to dokup sobie jeszcze amunicje do 17 funtówki z RB Model, cena nie wielka, ale warto. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Dzięki koledzy za zainteresowanie Tak klej jest w komplecie ale dla mnie nie przydatny . Co do porównania obu mo0deli lepszy jest AFV chociaż też ma babole tyle tylko że mój kosztował mnie 50 dyszek to coś się poprawi . Jacku jak byś miał to fotkę to chętnie bym się po wzorował co do amunicji tak zrobię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Witam. Tak na szybko, zdjęcia Achillesa kpr. Jana Piroga są tutaj http://www.janpirog.com/war_pics.php Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Ano nie śpi się . Trochę popracowałem złożyłem kółka i zacząłem środek usunąłem plastikowe ryfle zastępując je z blaszki chociaż te z tworzywa są również dobre . Następnym etapem będzie kablowanie i blaszkowanie jak ccoś zdziałam tp się podzielę z kolegami . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Dzięki Jacku za fotki . Środek wanny uważam za skończony oraz kadłuba na który później doczepię trochę ekwipunku . Zacząłem wieżę na razie tyle co widać gdyż boczne ścianki oraz tylna wymagają usunięcia imitacji uchwytów z zewnątrz , natomiast w środku potrzeba usunąć wylewki wskazujące miejsca montażu elementów oraz zaszpachlować ślady po wypychaczach . To na razie tyle Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam. No,no ładnie wygląda Tylko jedno ale. Te sponsony na amunicje w kadłubie to wyglądały całkiem inaczej w Achillesie. Rysunek pochodzi z Militariów nr 115 - M10/M36 Zdjęcie pochodzi ze strony www.howitzer.dk Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Dzięki Jacku za szybką reakcję dopóki nie pomalowany da się rozebrać i dorobić te sponsory Kurde nie zwróciłem na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 no pięknie idzie. obserwuję uważnie, powodzenia przy 'struganiu'! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Jacku tak patrząc na ten rysunek i fotki doszedłem do wniosku iż w tych sponsonach była tylko amunicja bez tub ? z rozpędu wystrugałem już 8 tych stelaży i ponawiercałem otwory na tuby a tu lipa trzeba rzeźbić od nowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Witam! Żeby nie było że się nic nie robi to się trochę zrobiło, sponsony gotowe nie całkiem jak orginal ale lepszych już nie zrobię. / Tylko 2 komorach będzie amunicja a w 2 pustych jakieś tobołki i skrzynki z amunicją do km. Na razie to tyle pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Bardzo powoli ale do przodu Środek skończony jak wyschnie podłoga dodam trochę pigmentów oraz dodam pakunki w po między sponsony . Następnie skończę podwozie z gąskami . Na razie to tyle jak coś zdziałam to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Bardzo realistycznie to wygląda, świetnie wyszły Ci wszystkie kable i przewody Pozdrawiam i czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 no niezle, swietny detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Już wiem kogo będę "podglądał" przy budowie M10. Z niecierpliwością czekam na wykończenie wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam! Dobrze to wygląda. Czekam na ciąg dalszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Powoli ale chociaż trochę do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 A już myślałem, że się nie doczekam Pięknie Mirku jak dotąd. Jak oceniasz jakość tego modelu - tzn. odwzorowanie detali, spasowanie części itd.? Podobno Italeri wypuściła ten model pod swoim szyldem w bardzo atrakcyjnej cenie (ok70zł) dlatego pytam i ewentualnie zakupię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Według mnie spasowanie jest bardzo dobre , ja kupi;em go na ale gro za 45 zł dodałem edka i RB i jest nie źle Będę go robił z podstawką i ludkami co wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Model uważam praktycznie skończony chyba że koledzy mają jakieś konkretne sugestie na które jestem otwarty i model jest jeszcze nie polakierowany . Zrezygnowałem z obładowania tobołkami gdyż zakrył bym moje wypociny w postaci cieniowania które zabrały mi sporo czasu , dodam jeszcze paski na wieży do mocowania plandek itp ... Wymyślałem sobie taką prostą scenkę wymiany paliwa na wino Jak coś się posunie do przodu to pokażę Wszelkie rady i uwagi mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Rewlka moze maly update gogogogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Wstyd taki postęp pokazywać ale dostałem kalki od Krzyśka to nałożyłem ,oraz założyłem prowizorycznie parę pakunków , które jeszcze pokoloruję . Na razie to tyle jak coś malnę to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi