imt Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Założenia. Model z pudła, a właściwie z wielu pudeł, bo planowane są dodatki różne. Przeważnie żywiczne. Nie wykluczam dodania czegoś niestandardowego czego w ofercie sklepów nie ma. Pod tym linkiem inbox tego konkretnego egzemplarza modelu i fotki podstawowych dodatków. Jest tam też rozpoczęcie pracy, czyli wycięcie wnęk viewtopic.php?t=7887&highlight=draken Natomiast tutaj fotki oryginału, które pewnie będą przydatne viewtopic.php?t=1790&highlight=draken Prace przy modelu rozpoczęły się dużo wcześniej lecz zakres prac był niewielki i nie zachowała się dokumentacja zdjęciowa z tamtego okresu. Ponadto w zasadzie to nie ma co dokumentować, bo polegało to na dopasowaniu elementów żywicznych do modelu i etap ten nie jest do dziś zakończony. z innych prac i etapów. Wymiana luków wentylacyjnych które w modelu wyglądają tak (te okrągłe) i zostaną zamienione na takie choć nie wiem czy nie zrobię odlewu bo nie bardzo chce mi się robić jeszcze takie 3 sztuki. W tzw weekend pomalowałem kolorem podstawowym kabinę: Wczoraj czasu wystarczyło tylko na wstawienie 1 wnęki hamulca aerodynamicznego (dół - i będzie tylko dół). Hamulce przed montażem i w trakcie cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jam ci to Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Jako, że to SAAB, siadam i z zapartym tchem czekam na dalsze odsłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 witam po dłuższej chwili. Element wentylacyjny miał być wykonany jako mosiężny w liczbie szt 1 i powielony. Jednak wyszło inaczej wszystkie są mosiężne. Na fotce wstawione są 2. Dziś przykleję na stałe ten mosiądz. "Wydłubałem" i ponownie wkleiłem po dokładniejszym dopasowaniu wnęki hamulców aero. Są już nawet wstępnie oszlifowane a miejsca łączenia zaszpachlowane. Też wstępnie. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Jestem z Tobą ,super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 ile to już czasu minęło?! No cóż, nie mam wytłumaczenia. Może nowe "otwarcie". Na początek: cdn. Taką mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Zawsze to krok do przodu. Czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 postaram się nie zawieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Liczymy na to! Wstrzymanie SBLima doprowadziło wielu do rozpaczy A Draken to samoistna klasyka stylu i elegancji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Ooooo fajne patrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi