ksiadzt Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 (edytowane) Witam jestem tu nowy i bez nerwów jesli cos robie zle Jestem miłośnikiem vw im starsze tym lepsze jako że jestem miłośnikiem tej marki postanowiłem zrobic replike mojego golfa. Jest to mój pierwszy taki model nie licząc tych co za dzieciaka składałem Za bardzo nie wiem co i jak ale powoli cos tam klece oto co zdziałałem do tej pory Jest to model fujimi golf gti16v RABIT a raczej był a ma wyglądac tak jak narazie w kaście zostały zrobione klamki audi tylna klapa na małą tablice szyberdach grill bez znaczka na dwa oka i wycięta maska komora w trakcie prac szfy zostały usunięte i łączenie blachy jest zrobione tam gdzie powinno byc lampy zrobione na gładko Teraz zabieram sie za maskę od spodu i zas zawiasy z nimi chyba będe miał największy problem. Mile widziane wszystkie komentarze sugestie i propozycje Edytowane 7 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Pisownia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 A A co z fotkami? Lagują że chocho... Teraz nie ale wcześniej to mi rozwalało cała stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCIONd Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 CZŁOWIEKU ZMNIEJSZ TE FOTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witaj Podejście do sprawy pełna profeska I za stojak na maskę oczywiście przekaźnik VW Komora wyszła rewelacyjnie, teraz tylko w podkład i poprawki, jeżeli będzie trzeba Powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Czy możesz zmienić wielkość fotek do max. 800x600? Najpierw wyświetlają się w oryginalnej wielkości a następnie - chyba silnik forum - zmniejsza je do rozsądnego wymiaru - na moim kompie trwa to kilkadziesiąt sekund - a nie mam wolnej maszynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Rozmiar fotek----- kompletnie nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Zmniejsz zdjęcia bo sie foooorum rooozjeżdza ! Ale z rzutu okiem na kilka zdjęć wygląda przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 sorrki mój błąd za parę chwil będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 mam nadzieje że lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 No czekam na dalszy postep prac tez mam taki samochod powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 i coś zdziałałem Zawiasy jeszcze muszą byc trochę poprawione i zresztą jak maska ale wiem na czym stoję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Czy aby to krzywe nie jest .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Napisał, że jeszcze będzie troche poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 No trzeba przyznać że znasz się na rzeczy kolego Nie jestem fanem Fałwejów ale Golfik 1:1 wygląda ciekawie Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 No bardzo bardzo... Napisz "ciut" jakich materiałów użyłeś do wykonania komory silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Dobrze że sie podoba w końcu robię to pierwszy raz. Materiały użyte do komory to kartonik, szpachel no i zamykanie od pisaków :] Może z plastiku było by łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 coś tam dla odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 No ładnie ci idzie postęp prac szybko i konkretnie czekam na malowanie samochodu będzie takie jak twój 1:1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Czy wszystkie zdjęcia u Ciebie muszą się ładować tyle ? Tyle ... czyli duuużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Idzie ci super . Golfik 1:1 też wygląda spoko. Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Czy wszystkie zdjęcia u Ciebie muszą się ładować tyle ? Tyle ... czyli duuużo. sorry fotki zmniejszyłem może jak będe miał chwile to zmniejszę jeszcze albo miniatury dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadzt Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 malowany będzie tak jak 1;1 baze jeszcze mam bo błotnik malowałem niedawno tylko to chyba szybko nie nastąpi. Muszę kupic aerograf bo pistoletem to chyba zrobię wielką firanę poradzicie coś taniego i dobrego z naciskiem na (tanie) Aktualnie wróciłem do frontu i poprawiam grill (robię żeberka)będzie chyba ładniej jak będą prześwity między nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 No prace idą rewelacyjnie. Też lubię stare golfy ale jestem fanem raczej cultu. Pod maską będzie clean look? Czy silnik zamierzasz zrobić z całym osprzętem i bałaganem pod maską? bo po tym co widzę spodziewam się wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Może ten ten będzie dobry: http://www.allegro.pl/item907229275_aerograf_tg138_0_8mm_z_regulacja_cisnienia_fv.html Maluje takim i maluje całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi