lexxer_monster_machine Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Model został delikatnie przezemnie zwaloryzowany, niestety popełniłem kilka błędów, nie udało mi się ukończyć z zamierzonym efektem ale cóż. Niczego nie brudziłem, z założenia miał być jak nówka. Zdjęcia robione na przełomie wiosna / lato wiec upalcowane szyby, nieoszlifowana rezerwa oczywiście zostały poprawione i inne drobiazgi. Tak na dobrą sprawę żeby zrobić z niego 100% Oryginał trzeba by zrobić od podstaw wszystko poza karoserią i to też nie całą :/ Wnętrza praktycznie nie ma, jest tylko prowizorka i to większa a niżeli w prawdziwej Series III z 1975 a to na prawdę był spartan , dlatego też model ten daje wielkie pole do popisu dla modelarza. Galeria wstawiam na życzenie Kolegi Tmajer Na sąsiednim Forum była prowadzona relacja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Galeria wstawiam na życzenie Kolegi Tmajer Bardzo dziękuję za galerię. Wydaje mi się że do tej wersji idealny byłby kolor piaskowy. Upewniłeś mnie, żeby ten model zrobić jako cywila, a nie rajdówkę. Zresztą Mercedesa G oraz Range Rovera z tej serii też wykonałem jako cywile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 W moim zamierzeniu miał to być 100% off-roader miały być wprowadzone znaczne modyfikacje zawieszenia, ale z czasem doszedłem do wniosku ze dziadek straciłby urok :-) Przy budowie bardzo przydatna była mi ta Strona. Piaskowy byłby ok, dla mnie jednak kolorem najbardziej adekwatnym do tego modelu jest ciemna zieleń bądź niebieski. Przymierzam się też do RR'a, tu już będą modyfikacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Jako salonowy ideał, ja jednak bym sie pokusił o delikatne przybrudzenie kół i lini nadwozia na wysokości progów, ot tak taki lekki przejazd umytym samochodem po delikatnej kałuży, ale to tylko moje zboczenie. Model świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Urokliwy staruszek. Podoba mi się autko, ale mogłeś pozbyć się nadlewek, np. na kole zapasowym na masce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Panowie, jestem pod wrażeniem żeście wykopali tak stary temat Był to moj pierwszy cywil, w takiej skali, i z takimi przerobkam . . . zostanie tak jak jest . . . ale z racji mojej wielkiej miłości do tej marki będzie zapewne jeszcze nie jeden model tego klasyka Nadlewek na masce wcześniej nie zauważyłem, i w tej chwili na prawdę trudno jest ich się dopatrzyć ale pewnie tam są Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Wiesz, bardziej chodziło mi o koło na masce. Tak czy inaczej, fajna furka. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Zdjęcia robione na przełomie wiosna / lato wiec upalcowane szyby, nieoszlifowana rezerwa oczywiście zostały poprawione i inne drobiazgi. Miło że i tak się podoba Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 ładny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Podoba mi się bardzo, bo i rzadko widuje się cywilnego Land Rovera na forum Jedno co mi trochę wadzi to jego salonowa wręcz czystość. Przypomina trochę odpicowane auto stajennego z jakiejś wielkiej posiadłości brytyjskiego lorda Aż się prosi o odrobinę błota lub kurzu.Oj chyba cierpię na tę samą przypadłość co kolega P_Bladek... Obyś częściej odwiedzał dział cywilny z takimi fajnymi maszynkami! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 I tak każdy samochód zostanie nazwany Jeepem Ładny chodź jestem fanem jedynego słusznego wcześniej wspomnianego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Na prawdę cieszę się że się podoba, dziś zrobił bym ten model inaczej, bardziej dopracował szczegoły itd . . . z założenia miał być czysty, chciałem robić mini replikę a nie po prostu model, no d końca się udało ale coż . . . Jeśli chcecie podam link do warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi