adamkijak Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Witam, jako ze malowac moge tylko w weekendy, wiec projekt konkursowy troche sie wlecze, zaczalem sobie dlubac cos nowego. W tym odcinku zapraszam do ogladania postepow z budowy takiego pojazdu: Jako podstawe uzyje starego zestawu Italki w nowym chinskim wydaniu oraz duzo plastiku evergreen. Nie mam planow, ale za to duzo fotek z detalami. Jako Ladunek na pace wyladuje zapomniany juz przezemnie Humvee Avenger. Odkurze to co zrobilem i moze w koncu go skoncze (obiecalem Kubiszowi ze kiedys na pewno to zrobie). Postep prac na dzien dzisiejszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Kolejny super warsztat. Bacznie obserwuje Szkoda że chiński HEMTT rozszedł się jak świeże bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Kolejny super warsztat. Bacznie obserwuje Szkoda że chiński HEMTT rozszedł się jak świeże bułeczki. Kupilem mojego jak tylko sie ukazal, z tego co slyszalem, to ludziska po 2 kupowali. Na pewno dorobia skoro tak dobrze sie sprzedaje. Na ebay-u widzialem pare sztuk, cena byla taka sama jak w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Mam nadzieję że niedługo znowu trafi do sprzedaży. Tak w ogóle zamierzasz wymienić opony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Mam nadzieję że niedługo znowu trafi do sprzedaży. Tak w ogóle zamierzasz wymienić opony ? Tak, kupilem zestaw z Real Model i juz do mnie jada/leca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Tak jeszcze na marginesie nie myślałeś może o budowie wersji w tej samej konfiguracji tylko że 5 osiowej ? Widziałem fajne zdjęcia takich z opancerzonymi kabinami jak śmigają w Iraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Tak jeszcze na marginesie nie myślałeś może o budowie wersji w tej samej konfiguracji tylko że 5 osiowej ? Widziałem fajne zdjęcia takich z opancerzonymi kabinami jak śmigają w Iraku. Myslalem, ale wszystko zalezy jak mi pojdzie z budowa tego. Trzeba mierzyc sily na zamiary, a w przypadku wersji 10X10 jest duzo wiecej pracy do zrobienia (dluzsza rama itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Jako Ladunek na pace wyladuje zapomniany juz przezemnie Humvee Avenger. Odkurze to co zrobilem i moze w koncu go skoncze (obiecalem Kubiszowi ze kiedys na pewno to zrobie). Ale budowie HEMTTa też mocno kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Pare chwil minelo od ostatniego updateu, powoli z tym tematem walcze. Doszly zywiczne kolka z Real Model, jak na pierwszy kontakt z zywicznym dodatkiem to bardzo jestem na plus zaskoczony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Super Ci to wychodzi. Chyba jeszcze żadnego hakowca nie widziałem na forach. Robisz to z jakiś dokładnych planów czy tylko fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Super Ci to wychodzi. Chyba jeszcze żadnego hakowca nie widziałem na forach. Robisz to z jakiś dokładnych planów czy tylko fotki Witaj, robiony tylko na podstawie fotek, wiec super dokladny nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 (edytowane) Ja też myślałem o podobnym, tylko 5-osiowy i w małej skali. Ale wieczny brak czasu i zostało tylko myślenie. Znasz http://www.primeportal.net/hemtt.htm Edytowane 6 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Ja też myślałem o podobnym, tylko 5-osiowy i w małej skali. Ale wieczny brak czasu i zostało tylko myślenie.Zasz http://www.primeportal.net/hemtt.htm Mam go w ewentualnych planach, ale zalezy jak mi ten wyjdzie i czy zapalu starczy. Wersja 10X10 to juz inne buty, dluzsza rama, inna zabudowa, sporo roboty. Spojrz tutaj, ktos juz takiego zrobil: http://news.webshots.com/photo/2184167170037572303FFugfW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 No i te koła od M-1070. Ładny ten 5-osiowy, ale nie jest tak dużo zdetalowany jak na 35. Chyba że to dopiero początek prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 No i te koła od M-1070.Ładny ten 5-osiowy, ale nie jest tak dużo zdetalowany jak na 35. Chyba że to dopiero początek prac. Czy poczatek to nie wiem, natknlalem sie zupelnie przypadkiem na te foty, mi sie strasznie podoba ze koles zrobil przyczepe od podstaw, jak mi starczy samozaparcia to tez dorobie. Kola do 10X10 robi real model, ja zamowilem komplet nowych michelinek do mojego 8X8: http://www.realmodel.cz/zen/index.php?main_page=product_info&cPath=174&products_id=3607&zenid=283326cc792fd75a178d09c72f13aff3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 A czy 8x8 nie mają innych felg . Bo na fotkach mają te zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 A czy 8x8 nie mają innych felg . Bo na fotkach mają te zwykłe. To tylko jako przyklad podalem, ja kupilem te: http://www.realmodel.cz/zen/index.php?main_page=product_info&cPath=174&products_id=3604&zenid=530e285532971a78f7fba395d69e346d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 15 ojro ??? Kurcze, tych ludzi to już do końca porypało? Jeszcze koszt przesyłki? Przecież za to można kupić całkiem niezły model w 1/35. Takie produkty utwierdzają mnie w przekonaniu, że mam bardzo drogie hobby. A swoją drogą to niezłą robotę tutaj pokazujesz. Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 15 ojro ??? Kurcze, tych ludzi to już do końca porypało? Jeszcze koszt przesyłki? Przecież za to można kupić całkiem niezły model w 1/35. Takie produkty utwierdzają mnie w przekonaniu, że mam bardzo drogie hobby. A swoją drogą to niezłą robotę tutaj pokazujesz. Szacunek. No nie jest to produkt tani, ale te kola sa naprawde bardzo ladne, szczegolnie w porownaniu z zestawowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Zamawiałeś na stronce realmodel.cz? Bo z tego co widzę to produkty Real Model są nieosiągalne w Polsce. Jaki jest koszt przesyłki i jak z czasem realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Jak potrzebujesz produkty real model to również można zamówić przez eduarda we Wrocku .Składasz zamówienie i czas czekania ok 3-4tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Zamawiałeś na stronce realmodel.cz? Bo z tego co widzę to produkty Real Model są nieosiągalne w Polsce.Jaki jest koszt przesyłki i jak z czasem realizacji. Zamowilem bezposrednio na stronie komplet kol do Hemtt i Humvee, razem z przesylka wyszlo 35 funtow (mieszkam w UK). Doszly tak mniej wiecej po 2 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 hubert72 und adamkijak - wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Zamowilem bezposrednio na stronie komplet kol do Hemtt i Humvee Adam - mam prośbę - zrób dokładne fotki tych kołek do Humvee jak dotrą, ok? EDIT - krzywo przeczytałem. Te kółka to już masz Więc tym bardziej proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Zamowilem bezposrednio na stronie komplet kol do Hemtt i Humvee Adam - mam prośbę - zrób dokładne fotki tych kołek do Humvee jak dotrą, ok? EDIT - krzywo przeczytałem. Te kółka to już masz Więc tym bardziej proszę o zdjęcia Ok no problemo el kubisz, jak tylko wroce z urlopu to zapodam foty. Sa to kola starego typu, nie bede przerabial Avengera to nowego typu jak wczesniej mowilem/pisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi