ZIO BY NAITT Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Wrzesień 1939 nie jest popularnym tematem modelarskim, tak samo z resztą jak szmatopłaty, a więc ... A więc mam przyjemność zaprezentować wypadkową tych dwóch tematów - oto DH.60 w barwach 1.PL. Model powstał z Sowieckiego klona zestawu Froga + odpowiednio duża ilość własnej pracy (zastrzały, podwozie, układ wydechowy). Kalkomanie to tradycyjnie szachownice Techmodu + zbiory własne. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Marca 2010 Super Moderator Share Napisano 2 Marca 2010 Ciekawy, ciekawy, nie powiem... ...Ale rurę wydechową to mógłbyś nawiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Ciężko by było nawiercić coś co ma 0.5 mm grubości ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 oj ładny ładny a rure można nawiercić igłą lekarską 0.4mm a swoja drogą - czym ją malowałeś? wygląda jak jakiś metallic, metalizer byłby dużo lepszy, zwłaszcza na takim drobnym elemencie, bardzo się to mieni (no chyba że sam element porowaty). Modelik znakomity pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Gratulacje za pomysl, wykonanie! A takze za uzycie dawno opracowanego i zapomnianego zestawu. Ktos, kto obecnie siega po weterana jak Frog zamiast Tamki czy Hasy to albo mu wszystko jedno co klei albo... ma prawdziwie wielkie modelarskie "cochones" haha! Sam mam w szafie kilka Novo z lat 80-ych i to w calkiem znosnej kondycji, bo formy nie byly wtedy jeszcze tak mocno wyeksplatowane. Zainspirowany pomyslem ZIO mam ochote siegnac po cos oryginalnego... Troche to masochizm, ale moze np Barracuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 0,5 mm rurę da się nawiercić wiertłem 0,25 mm, sprawdzone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 ale lubicie iść pod górkę a insulinówka nie wystarczy,, odciąć jak przeszkadza i wkleić. A wystarczy do tego co jest na fajnym modelu tylko czarny punkt na wylocie i mniej zoom'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Konradzie ja bym na twoim miejscu zrobił jeszcze jedna fotkę z monetą 1 groszową czy czymś podobnym. Chodzi o pokazanie wielkości modelu. Osobiście kiedyś zbudowałem podobny model z Airfixa i wiem jakiej wielkości on jest. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Fajnie, że są tacy ja Ty ZIO, co to plastiku się nie boją i ładne model im wychodzą z zapomnianych dawno form ;) A jak wnętrze? Też dorabiałeś coś w środku? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Witam Dla ogólnej satysfakcji namalowałem czarną kropkę na końcu wydechu - teraz jest o wiele lepiej Dziękuję Kolegom za dobre słowo, natomiast co do doboru materiału, to cóż - w mojej tematyce trzeba lubić to co w ogóle jest dostępne. Co prawda DH.60 produkuje Choroszy Modelbud, ale wydanie 70 PLN nie pociesza ... Reasumując, nie jest to ostatnia "Żaba" która trafia na mój warsztat - w kolejce czekają Proctor, Master, Hotspur i parę innych. PS. Obecnie walczę z Piperem Cub-em z KP - ten też jest paskudny PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Obecnie walczę z Piperem Cub-em z KP Czasem jeszcze pojawia się ten eduardowski na allegie, może zapoluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Obecnie walczę z Piperem Cub-em z KP Czasem jeszcze pojawia się ten eduardowski na allegie, może zapoluj Dzięki ale nie - samolot mam już polepiony i gotowy do malowania a pływaki się już kończą robić. Poza tym jest tyle fajnych modeli ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Zio tak trzymaj , fajne modele do doskonalenia się . Tego KP'a też kiedyś robiłem ale musiąłem trochę pozmieniać , bo pudełkowy nie pasował do Szwedów. Dzięki za kropkę Zapomniałem -właśnie robiłem czystkę na stole i przypadkowo okazało się, że kubki od lodów Koral koktajlowych to przeźroszysty polistyren bardzo cieńki ja co prawda jestem przeciwnikiem '' kubków'' ale czasami warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi