reggy Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Witam, Na początek, warsztat tu: viewtopic.php?t=16604 Model sklejałem dla brata i bratowej jako prezent urodzinowy. Wcześniej trochę przeleżał i kończyłem go teraz trochę na szybko... Bardzo dziękuję wszystkim którzy się udzielali z wątku warsztatowym, szczególnie ryszardb - fotki bardzo się przydały w końcowym etapie ;) Ale szkoda, że nie wrzuciłeś ich wcześniej, poprawiłbym parę rzeczy... Co jest źle: -bomy pomalowane na biało, a nie na kolor drewna -zły kształt rurek wokół wieżyczki "astro-x" -drobne uproszczenia metalowych relingów -pewnie coś schrzanione z olinowaniem - ale tego nie jestem w stanie stwierdzić bo nigdy nie siedziałem pod żaglami ;) Na zdjęciach nie ma jeszcze pomalowanych na metaliczny kolor uchwytów na pawęży i dwóch T-kształtnych wypustek do zawiązywania lin na tyle podwyższenia kabiny - przeoczone ale już poprawione. Bandera z kalki to porażka. Kalka jest tak krucha, że sama bandera jest całkowicie urwana w połowie długości (pękła po prostu) i sklejona na lakier akrylowy. Pewnie odpadnie w transporcie do brata ;) Ot, taki modelik na półkę. Cytuj
artoor_k Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Kurcze , ten jacht jest tak ładny że nabrałem ochoty na sklejenie czegoś podobnego...Dobra robota Cytuj
ArmiA Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 No co ja mogę powiedzieć, klasa:) Ale podstawkę to przemaluj na czarno alboo na drewiano bo ten niebieski jest paskudny. Cytuj
skell Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Gratulacje! Pięknie wykonana krypa. Masz może w planie Opty? Cytuj
reggy Napisano 4 Marca 2010 Autor Napisano 4 Marca 2010 Dzięki za komentarze! A - model nie ma doklejonego oświetlenia z przodu i z tyłu ;) No ale już zapakowany to po rybach... Wracam teraz w rodzinne strony i postaram się odwiedzić olsztyński modelarski. Zobaczymy, co tam będą mieli Póki co muszę skończyć USS Quick i HMS Hood... Cytuj
czarny1986tychy Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Śliczny klasyk, naprawde piękny Chętnie bym za ster wskoczył i pożeglował w stronę zachodzącego słońca! Gratuluje modelu Cytuj
filipol Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Piękny modelik . Mój model Poloneza nigdy mu pewnie nie dorówna . Szoty foka (lub genui lub kliwra, jak kto woli) powinny być przeciągnięte przez te boczne kipy na szynach. Cytuj
filipol Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Przynajmniej tak zauważyłem na schematach w książce "Droga na Horn" kpt. Krzysztofa Baranowskiego Cytuj
Fabiomaster Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Mam małe pytanie, żagle są malowane czy zostawione matowe nie malowane ? i jak wykonać te charakterystyczne "przybrudzenia" na żaglach ?. Model wspaniały, widać ogrom pracy przy malowaniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi