reggy Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Witam, Na początek, warsztat tu: viewtopic.php?t=16604 Model sklejałem dla brata i bratowej jako prezent urodzinowy. Wcześniej trochę przeleżał i kończyłem go teraz trochę na szybko... Bardzo dziękuję wszystkim którzy się udzielali z wątku warsztatowym, szczególnie ryszardb - fotki bardzo się przydały w końcowym etapie ;) Ale szkoda, że nie wrzuciłeś ich wcześniej, poprawiłbym parę rzeczy... Co jest źle: -bomy pomalowane na biało, a nie na kolor drewna -zły kształt rurek wokół wieżyczki "astro-x" -drobne uproszczenia metalowych relingów -pewnie coś schrzanione z olinowaniem - ale tego nie jestem w stanie stwierdzić bo nigdy nie siedziałem pod żaglami ;) Na zdjęciach nie ma jeszcze pomalowanych na metaliczny kolor uchwytów na pawęży i dwóch T-kształtnych wypustek do zawiązywania lin na tyle podwyższenia kabiny - przeoczone ale już poprawione. Bandera z kalki to porażka. Kalka jest tak krucha, że sama bandera jest całkowicie urwana w połowie długości (pękła po prostu) i sklejona na lakier akrylowy. Pewnie odpadnie w transporcie do brata ;) Ot, taki modelik na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Kurcze , ten jacht jest tak ładny że nabrałem ochoty na sklejenie czegoś podobnego...Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 No co ja mogę powiedzieć, klasa:) Ale podstawkę to przemaluj na czarno alboo na drewiano bo ten niebieski jest paskudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Gratulacje! Pięknie wykonana krypa. Masz może w planie Opty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Miodzio Kiedy Opty stanie obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Dzięki za komentarze! A - model nie ma doklejonego oświetlenia z przodu i z tyłu ;) No ale już zapakowany to po rybach... Wracam teraz w rodzinne strony i postaram się odwiedzić olsztyński modelarski. Zobaczymy, co tam będą mieli Póki co muszę skończyć USS Quick i HMS Hood... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Śliczny klasyk, naprawde piękny Chętnie bym za ster wskoczył i pożeglował w stronę zachodzącego słońca! Gratuluje modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Śliczny modelik Gratuluję wykonania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipol Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Piękny modelik . Mój model Poloneza nigdy mu pewnie nie dorówna . Szoty foka (lub genui lub kliwra, jak kto woli) powinny być przeciągnięte przez te boczne kipy na szynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipol Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Przynajmniej tak zauważyłem na schematach w książce "Droga na Horn" kpt. Krzysztofa Baranowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabiomaster Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Mam małe pytanie, żagle są malowane czy zostawione matowe nie malowane ? i jak wykonać te charakterystyczne "przybrudzenia" na żaglach ?. Model wspaniały, widać ogrom pracy przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Po prostu ŚLICZNY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Rzadko się trafia takie cudo. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi