Jump to content

Me-109 G 6 Hartmana 1:9

RH
 Share

Recommended Posts

Myślę że administrator nie będzie ciosał kołków ze pokazuje coś takiego.

Ale z drugiej strony to przecież też model i to historyczny na ,którym latal na froncie wschodnim E.Hartman

Samolot skala 1:9 "biala jedynka" me-109 G6

Różnica miedzy "stojakami " a tym jest taka że ten może jeszcze latać

I tu jest ta różnica , bo oprócz ładnej wiernej sylwetki mozna sie jeszcze poczuć asem przestworzy pilotując ta maszynę

P3050541.jpg

P3050542.jpg

P3050543.jpg

P3050544.jpg

P3050545.jpg

ODPOWIADAM

Zestawik kupiony juz gotowy,tylko z bardzo wrednym malowaniem

http://www.parkzone.com/Products/Default.aspx?ProdID=PKZ4980

A że jako tako param sie plastikami starajac sie jak najbardziej upodobnic go do orginalu ,to nie moglem znieść tego sztucznego malowanka ,

Wziąłem atentki z Model Master i go "psiknąłem" No a efekt jest jaki jest

A tu filmik z lotu tego platowca (ale to jeszcze nie ja ) Ja poczekam do wiosny

Wszystko OK, tylko nie mam pojęcia czy poradziłbym sobie z lądowaniem... ;) Ten element jest na pewno najtrudniejszy i niebezpieczny.

Myślę że bez podwozia bylo by to latwiejsze .Prawie jak szybowiec ,na trawce więc i bezpiecznie

Rajcuje mnie jeszcze ten P-51

Na TVN Turbo jakiś czas temu w programie Gadżet przymierzyli sie do niego.

Na filmikach był bajer rower, ale jak facet wziął go za domem puścił w polu to w pierwszym locie zaliczył kreta i było po zabawie. Kadłub rozpadł się na kilka części i nadawał się tylko na śmieci.

Rajcuje mnie jeszcze ten P-51

Na TVN Turbo jakiś czas temu w programie Gadżet przymierzyli sie do niego.

Na filmikach był bajer rower, ale jak facet wziął go za domem puścił w polu to w pierwszym locie zaliczył kreta i było po zabawie. Kadłub rozpadł się na kilka części i nadawał się tylko na śmieci.

Bo te modele nie są dla nowicjuszy ,troszke trzeba mieć pojecia o lataniu.

Wiekszość delikwentów mysli że wystarczy model kupić puścić i bedzie latał

Ale w realu to nie jest tak ,Wyobraźmy sobie kolesia który kupil sobie np.F-16 wsiada do niego i myśli ze już jest asem przestworzy.a do tego dluga droga

Ale w realu to nie jest tak ,Wyobraźmy sobie kolesia który kupil sobie np.F-16 wsiada do niego i myśli ze już jest asem przestworzy.a do tego dluga droga Smile
Real to niestety nie "Miłość szmaragd i krokodyl" gdzie F-16 odpala się jednym guzikiem. Cała procedura trwa chyba z 15 minut...polecam Falcona 4.0. Paradoksalnie sprowadza na ziemię :P

Powiem więcej. W końcu ludzie uczą się latami, a potem kolejne lata czekają by wcisnąć ten jeden guziczek i wcale nie chodzi tu o guziczek do odpalania silnika samolotu Tym bardziej, że większość z nich obecnie się nie doczekuje tego momentu.