TomAUG Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Naprawdę piękna robota Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Szkada ramy, no ale tak bywa Lakierek na owiewkach Możesz coś napisać o farbkach GAIA ? to są akryle ? gdzie można je nabyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Robota super! Podziwiam za talent i wykonanie. Ramy szkoda:/ A ta mucha w DOCIE to co porabia ?? :p Pozdrawaim Czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Farby Gaia to farby celulozowe, do nabycia u skośnookich kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) koniu - tak jak napisa lexxer - naklejki z zestawu. czarny - mucha pluska się w czymś innym niż DOT - nie chcialem ryzykować po przeczytaniu w relacjach kolegów co DOT potrafi zrobić. tornado - farbki GAIA to akryle podobne do Gunze serii C chociaż zapach mają "subtelniejszy" - przypominają mieszankę C z H. Z resztą jako rozcieńczalnika do nich używam mieszanki nitro ze spirytusem... po zbadaniu skladu farbki okazalo się, że taką mają bazę... Kolory kryją świetnie, schną bardzo szybko, bezbarwny - wedlug mnie - jest lepszy niż Gunze C155 - podobny jest do Zero 1-częściowego. Ja rozcieńczam go 4:1 i maluję cienkimi warstwami - stąd ta ilość warstw - ale efekt jest extra - zaraz po pomalowaniu powierzchnia jest semigloss ale w miarę schnięcia nabiera blasku - polecam !! Kupuję w Hobbyeasy - bezbarwny byl w Luckymodel - ale kupilem ostatnie 6 sztuk (zamówilem 12 ale dostalem tylko 6 - więcej nie mieli i od tej pory już nie mają) - więc w HE zamówilem kolejne 20 buteleczek i czekam na dostawę. Edytowane 12 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Update do poprzedniego postu - na owiewkach są kalki - 6 warstw aby zniwelować "schodek" przy polerce. Na model bez kalek powinny wystarczyć 3-4 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Pogoda taka że... tylko siedzieć i modelować więc: - zacząłem polerowanie owiewek. W trakcie przypomniałem sobie,że miałem dokleić paski coby model był podobniejszy do oryginalnego malowania - lekko zmatowiłem miejsce na paski i dokleiłem Znowu był clear, polerka... Nadal czekam na kalki z HLJ więc zająłem się innymi sprawami - czytaj - innym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Dawno tu nie zaglądałem - bo nie było nic do pokazania - składałem łańcuch i wreszcie skończyłem Pierwszy raz robiłem "ślady eksploatacji" imitujące olej i brud (Gunze C101 Smoke Gray) Rozcięcie jest po to by umożliwić zamontowanie łańcucha w wahaczu... Dla uzmysłowienia "skali problemu" - dodam, że łańcuch składa się z 2 połówek wewnętrznych ogniw, które trzeba było skleić a następnie nakleić po 2 blaszki zewnętrznych ogniwek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 A gdzie fotki łańcucha od modelu ? dodam, że łańcuch składa się z 2 połówek wewnętrznych ogniw, które trzeba było skleić a następnie nakleić po 2 blaszki zewnętrznych ogniwek... Respekt. Pięknie to wszystko się prezentuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) Efekt naprawdę porażający Edytowane 3 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Z tego co wiem to nie koniecznie czyści się łańcuch ze smaru, dlatego Twój wygląda jak prawdziwy Każde ogniwko musiałeś ze sobą szczepiać ? Jak tak to jestem pod jeszcze większym wrażeniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Taki żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 9 Lipca 2010 Autor Share Napisano 9 Lipca 2010 Zacząłem montaż - "na pierwszy ogień" poszedł silnik i tylne zawieszenie Następny etap to mozolne dozbrajanie - wklejanie brakujących śrubek i mocowanie przewodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Witam Świetna robota, a przede wszystkim model wygląda jak oryginał . Jak kiedyś kupię sobie "Hajke" X-1 to skorzystam z Twojej relacji jako z poradnika remontowego . Wiem co mówię - właśnie dłubie w garażu przy czymś takim w 1:1 : Pozdrawiam Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Moja Hayabusa "stanęła na kołach" i czeka na założenie owiewek oraz dozbrajanie w tzw. duperele - śrubki, wężyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Model pierwsza klasa. Tylko narobiłeś się przy silniku, a będzie go widać zza owiewek, czy robisz ściągane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 wuen ale robisz nam tutaj wzrost napięcia przed ostateczną odsłoną , czekam na założone owiewki ( i większe zdjęcie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Lipca 2010 Autor Share Napisano 12 Lipca 2010 narobiłeś się przy silniku, a będzie go widać zza owiewek, czy robisz ściągane. Będzie górna owiewka - dolna będzie zdjęta aby pokazać silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Trochę mnie nie było a tutaj Hayabusa już na kołach : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kierkus Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Przepiękna robota. Jak każda twoja praca. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 20 Lipca 2010 Autor Share Napisano 20 Lipca 2010 Dołożyłem kilka śrubek i innych, metalowych dodatków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Niewiarygodne, to jest motor w miniaturze? Realizm porażający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Skończyłem prace przy owiewkach od razu wyprzedzam ewentualne komentarze - na tylnej lampie nie ma zacieku farby - to cień dolnej lampy, widoczny przez klosz Hmmm - teraz widzę, że prawie skończyłem - brakuje zaczepów dolnej owiewki... nic to, dokleję później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Super wyszły te owiewki, takie owiewki można załączyć w CV do pracy w charakterze lakiernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi