tyrael Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 o kurde to lipa musze zmatowac walnac podklad i na srebrno pomaliwac za bardzo sie pospieszylem... ;/ ale w intrukcji podali ze malowac na czarno... w ogole ta instrukcja jest pokraczna nie ma pokazane jak zainstalowac z tylu ramy butle od powietrza... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Wracajac to tematu kleju jak używasz CA zaopatrz sie w debonder, "rozklejacz" do CA, cofa efekt klejenia na ~10 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Debonder to nie tyle rozklejacz, co zmywacz do kleju typu CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Jak myślicie czy jeśli mam ten samej firmy lakiery i po nałożeniu srebrnego na czarny nie powinno się nic stać? Bo jeśli nie to nie wiem czy jest sens szlifowania, podkładem pryskania a potem baza. Bo filtr zamiast na srebrno pomalowałem na czarno stad to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Srebrny od razu Ci czarnego nei pokryje, więc najpierw podkład, później srebrny i na to bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Srebrny od razu Ci czarnego nei pokryje, więc najpierw podkład, później srebrny i na to bezbarwny. Dlaczego srebny niema pokryć czarnego ? Tak samo jak alclady, tak i srebny można kłaść na czarny, ba gdyby podłożem była czarna błyszcząca to był by lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Mała aktualizacja zdjęcia telefonem znów robione ale w poniedziałek będę miał cyfrówkę to zrobię dokładniejsze tyle udało mi się zrobić model powoli idzie bo mało czasu jest ale zawsze do przodu Dziś powinny być zrobione ryfle i siodło jeszcze ale to się okaże Jutro idę po lakier na kabinę wiec będzie tez pomalowana na jaki kolor to się okaże myślę ze na niebiesko. (nie mogę zrobić tych fotek jeśli jakiś mod mógł by mi pomoc był bym wdzięczny, bo robię to jak zawsze a nie mogę ich wrzucić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Wojtku, ale używając debondera, może udać się rozkleić jakieś elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Tutaj mam zdjęcie całości już pokazane tego co zrobiłem (nie licząc kabiny w podkładzie) http://iv.pl/images/11900369709265257820.jpg sorry ale nie mogę inaczej fotki umieścić nie wiem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Mało trochę ta fotka daje ale mimo to rama wydaje się być dobrze zrobiona/pomalowana Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Tak to wygląda na teraz osłony niebieski metalik (nie wiem czy ostateczny kolor) bo malowany chyba będzie tak ze do polowy kabina biała a dol kabiny, osłony boczne, lusterka, grill na niebiesko jak myślicie? Czy lepiej zrobić jednobarwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Drwałem się do aparatu wreszcie i zrobiłem takie 4 zdjęcia na szybko przymiarka jak to wygląda na dzisiaj Kabina była nie domalowana jeszcze czekają ja poprawki rama skończona w 95% brakuje paru szczegółów. I co powiecie? Przyjmę każdą krytykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Mi się podoba. Bardzo fajny kolorek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Witaj, mnie również się podoba Mam tylko jedną uwagę - mianowicie piasty w kolor mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Słuchajcie czy te uszczelki czarne które będą tam gdzie się szyby wkleja mam namalować normalnie lakierem czy później na szkle namalować? bo wolał bym to zrobić teraz niż później schodzić specjalnie do "lakierni" i malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Witaj, uszczelki pomaluj teraz - przed wklejeniam szyb Najlepiej zamaskuj je dookoła taśmą maskującą i cieniutkim pędzelkiem na czarny mat pomaluj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Pomalowałem już te uszczelki parę dni temu ale mam do was pytanie jakie zrobić wnętrze? Białe czy zostawić w kolorze szarego jasnego podkładu? Bo to wnętrze to moje utrapienie jest... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Zapodaj jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Postaram się jutro zapodać jakieś robione cyfrówka w świetle dziennym ale koszmarnie wygląda... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Pomalowałem już te uszczelki parę dni temu ale mam do was pytanie jakie zrobić wnętrze? Białe czy zostawić w kolorze szarego jasnego podkładu? Bo to wnętrze to moje utrapienie jest... ;/ Jak dla mnie wnętrze pasowałoby białe z jakimiś niebieskimi wstawkami. Jak narazie model wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 A jak bys np. to zrobił? Fotele biale z wnętrzem niebieskim czy niebieskie fotele bo ja w ogólę nie mam pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Grunt to żebyś nie zostawiał białego plastiku bez malowania, bo taki nie za ciekawie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Mailem białe ale źle wyglądało coś się z farba stało i teraz jestem w trakcie likwidacji tego białego koloru i chyba zrobię czarne wnętrze z elementami niebieskimi jak kabina... chociaż nie wiem macie pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Poszukaj w googlach, tam jest pełno fotek wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 tyrael dla mnie najlepszą opcją byłoby połączenie szarości i niebieskiego w środku. Takie wstawki można by niebieskie zrobić na fotelach i boczkach Reszta by dobrze wyglądała w szarości Takie tylko moje zdanie Dajesz fotki tych uszczelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi