Bilonzo Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Popieram w 100% kolegę Alvaro92. Uważam, że biały niezbyt będzie pasował do nie tuningowanego trucka... A poza tym chyba przednia ściana jest trochę za nisko przyklejona (widać to przy łączeniu z globem). Sprawdzałeś jak wchodzi szyba? tzn. czy nie ma żadnych szpar?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Sprawdzałeś jak wchodzi szyba? tzn. czy nie ma żadnych szpar?. Tu widać, że z szybą będą kłopoty... Na klej raczej nie próbuj tego łączyć, bo zepsujesz, lepiej daj clear fixa lub coś podobnego. Te szczeliny z tyłu też nie wyglądają za dobrze, moim zdaniem pośpieszyłeś się z malowaniem. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 http://www.padborg-express.com/Peterborough%202009/Album%201/IRL%20-%20Piggotts%20Express%20Daf%20XF%2095%201%20(02-05-2009).jpg Pomyśł o takim dafiku. Nie mówie o kalkach, ale kolorek tak jak twój, i tylko gril malujesz na biało i dajesz chalogeny i jaki efekt. Tak popatrzylem po plakatach a ten dafik był w tralierze w posterze i pomyślałem, żeby ci go pokazać. Mógłbyś zakupić takie chalogeny itd od kolegów z forum, nawet takie rury wydechowe też by były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Siema z fotkami ciężko bo nie mam aparatu zgubił się gdzieś... a fotki wrzucę z komy lub jak pożyczę aparat ale mam do was pytanie jak składacie wnętrze? Wsadzacie podłogę a potem jakoś wciskacie resztę wnętrze czy do podłogi przyklejacie już fotele, deskę rozdzielcza, łózka itp i wtedy wciskacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Wsadzacie podłogę a potem jakoś wciskacie resztę wnętrze Resztę chciałbyś wklejać przez otwory okienne? Rób wg instrukcji albo/i pooglądaj inne warsztaty. Ty kabinę już złożyłeś, więc pozostaje Ci złożyć całe wnętrze na podłodze, wkleić szyby i boczki od wewnątrz, i włożyć na wcisk. Będzie trudno i bez ingerencji skalpela się też może nie obyć. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Właśnie kombinowałem i wcisnąłem wszystko do środka strasznie mało miejsca i ciężko było ale weszło Dziś była przymiarka jutro już wkleję wszystko i dodam fotki jak mi się uda. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 tyrael, wklejałeś wszystko przez otwory okienne? Ja nie wiem, czy jesteś świrem czy noblistom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Hehe nie nie na podłogę przykleiłem tyknie wyro i 2 fotele do tego te dźwignie tam... a górna półkę i górne wyro wsadziłem prędzej przez okno wsadziłem tylko deskę rozdzielcza heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Pisz po polsku, bo z tego zdania nic nie można zrozumieć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Jeśli wszystko chcesz wkleić przez szybę to jak wkleisz szybę? Przez szyberdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 yyy dla sprostowania tamto za szybko pisałem i się pogubiłem... przez otwory okienne wsadzam tylko deskę rozdzielcza reszta jest wsadzana od spodu lub przyklejana na podłogę a następnie wsadzana do wewnątrz kabiny sorry za zamęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Czyli, że z szybą czołową sobie możesz nie poradzić, bo jak raz trzeba ją wklejać od wewnątrz. Powinieneś był robić kolejność wg instrukcji, byłoby Ci łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Kleiłem tego DAFa 2 lata temu i nie ma żadnego problemu z włożeniem wszystkiego od spodu. Ja miałem wklejone wszystkie szyby, całe wnętrze wraz z deską i sklejoną całą kabinę oprócz tylnej ściany. Jeśli Ci się uda - odklej tylną ścianę, bo bez szyb będzie kiepsko wyglądać, a inaczej nie da się tego zrobić raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Kurde w takim razie się pospieszyłem... bo myślałem ze szyby na koniec wkleję... ale dobrze ze wszystko wsadzone było na sucho uff... na szczęście da rade jeszcze wszystko naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Może na początek leć wg instrukcji, to Ci zaoszczędzi kłopotów. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Kolejne fotki niestety znów z telefonu w Niedziele wróci kolega z Zakopanego to zrobię fotki porządnym aparatem FOTKI: Model ma wiele niedociągnięć np ta smuga na przedniej szybie ;/ i w ogóle ale myślę ze jak na pierwszy model aż takiej tragedii nie ma myślę ze przy drogim nie popełnię tych samych błędów. Przy modelu jeszcze muszę zrobić światła, kalki, i takie tam drobne elementy. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Źle przykleiłeś lusterka - ich ramiona. Mają być pod wiatr, czyli prawe na lewe. Sam widzisz, że idą krzywo, nie w osi pionowej. Mają być równolegle do słupka między szybami. Częsty błąd popełniany przy sklejaniu DAFa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi