Skocz do zawartości

DAF XF Super Space Cab Italeri

tyrael

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram w 100% kolegę Alvaro92. Uważam, że biały niezbyt będzie pasował do nie tuningowanego trucka... A poza tym chyba przednia ściana jest trochę za nisko przyklejona (widać to przy łączeniu z globem). Sprawdzałeś jak wchodzi szyba? tzn. czy nie ma żadnych szpar?.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Sprawdzałeś jak wchodzi szyba? tzn. czy nie ma żadnych szpar?.

16096338090851707529.jpg

Tu widać, że z szybą będą kłopoty... Na klej raczej nie próbuj tego łączyć, bo zepsujesz, lepiej daj clear fixa lub coś podobnego.

Te szczeliny z tyłu też nie wyglądają za dobrze, moim zdaniem pośpieszyłeś się z malowaniem.

Pozdrawiam, Marcin.

http://www.padborg-express.com/Peterborough%202009/Album%201/IRL%20-%20Piggotts%20Express%20Daf%20XF%2095%201%20(02-05-2009).jpg

Pomyśł o takim dafiku. Nie mówie o kalkach, ale kolorek tak jak twój, i tylko gril malujesz na biało i dajesz chalogeny i jaki efekt. Tak popatrzylem po plakatach a ten dafik był w tralierze w posterze i pomyślałem, żeby ci go pokazać. Mógłbyś zakupić takie chalogeny itd od kolegów z forum, nawet takie rury wydechowe też by były dobre.

• 2 weeks later...

Siema z fotkami ciężko bo nie mam aparatu zgubił się gdzieś... a fotki wrzucę z komy lub jak pożyczę aparat ale mam do was pytanie jak składacie wnętrze? Wsadzacie podłogę a potem jakoś wciskacie resztę wnętrze czy do podłogi przyklejacie już fotele, deskę rozdzielcza, łózka itp i wtedy wciskacie?

Wsadzacie podłogę a potem jakoś wciskacie resztę wnętrze

Resztę chciałbyś wklejać przez otwory okienne? Rób wg instrukcji albo/i pooglądaj inne warsztaty. Ty kabinę już złożyłeś, więc pozostaje Ci złożyć całe wnętrze na podłodze, wkleić szyby i boczki od wewnątrz, i włożyć na wcisk. Będzie trudno i bez ingerencji skalpela się też może nie obyć.

Pozdrawiam, Marcin.

Właśnie kombinowałem i wcisnąłem wszystko do środka strasznie mało miejsca i ciężko było ale weszło Dziś była przymiarka jutro już wkleję wszystko i dodam fotki jak mi się uda.

Pozdrawiam

Marek

Hehe nie nie na podłogę przykleiłem tyknie wyro i 2 fotele do tego te dźwignie tam... a górna półkę i górne wyro wsadziłem prędzej przez okno wsadziłem tylko deskę rozdzielcza heh.

yyy dla sprostowania tamto za szybko pisałem i się pogubiłem... przez otwory okienne wsadzam tylko deskę rozdzielcza reszta jest wsadzana od spodu lub przyklejana na podłogę a następnie wsadzana do wewnątrz kabiny sorry za zamęt.

Czyli, że z szybą czołową sobie możesz nie poradzić, bo jak raz trzeba ją wklejać od wewnątrz. Powinieneś był robić kolejność wg instrukcji, byłoby Ci łatwiej.

Kleiłem tego DAFa 2 lata temu i nie ma żadnego problemu z włożeniem wszystkiego od spodu. Ja miałem wklejone wszystkie szyby, całe wnętrze wraz z deską i sklejoną całą kabinę oprócz tylnej ściany. Jeśli Ci się uda - odklej tylną ścianę, bo bez szyb będzie kiepsko wyglądać, a inaczej nie da się tego zrobić raczej

Kurde w takim razie się pospieszyłem... bo myślałem ze szyby na koniec wkleję... ale dobrze ze wszystko wsadzone było na sucho uff... na szczęście da rade jeszcze wszystko naprawić

• 3 weeks later...

Kolejne fotki niestety znów z telefonu w Niedziele wróci kolega z Zakopanego to zrobię fotki porządnym aparatem

FOTKI:

80083016501939927130.jpg

42775100749517242987.jpg

03100350281442402292.jpg

01031978177517750147.jpg

08166053418539542375.jpg

Model ma wiele niedociągnięć np ta smuga na przedniej szybie ;/ i w ogóle ale myślę ze jak na pierwszy model aż takiej tragedii nie ma myślę ze przy drogim nie popełnię tych samych błędów. Przy modelu jeszcze muszę zrobić światła, kalki, i takie tam drobne elementy.

Pozdrawiam

Marek