Gościu Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Witam. Warsztat kolejnego kołowca, ciągnik od Tamki...przy którym niestety musiałem sięgnąć po farbki....z racji mazania komory silnika. Zobaczymy czy ten pojazd wybije mnie z "szału" budowy, nie malowania. Postęp: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Jestem w ciężkim szoku. Po pierwsze - uwielbiam ten wrocławski wynalazek, po drugie wykonanie CUDNE!. Pytanie: bedzie solo czy w holowniczej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Dla mnie bomba, Silnik, przedział silnika a już błoto w błotnikach to mucha nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Witam. Dzięki w 1 kolejności, w 2 natomiast... Zamknąłem silnik w komorze, dojdzie jeszcze to i owo..ale wpierw musiałem się z tym uporać. Obrobiłem dół ziemią...teraz klejenia CD. Kwestii przeznaczenia nie rozważałem... może mu się jakaś 88, czy PZ IV na tył przypałęta....nie wiem. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Miszczostwo świata !!!! a nawet MISTRZOSTWO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Generalnie czad i wymiatanie! Widzę że kolega w znakomitej formie. Modelik strasznie fajny, ale martwię się, że nie zobaczymy go całego pomalowanego....... viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 marioba, ten właśnie zacznę malować jako pierwszy...czuję swędzenie w okolicach aerografu ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Czekam z niecierpliwością! viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Hej. Postęp niewielki, ale zawsze to coś...podmazałem bazowo kółka oraz gęsi...ogólnie dziko się maluje i lepi jednocześnie ten sam model. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Jak takie błotko zrobić??? Ja dopiero wchodzę w świat modelarstwa więc dla mnie ten model to Mistrzostwo. Pozdrawiam.Będę się przyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 A ja mam pytanie o bandaże... od szablonów malowane? Jeśli nie, to zdradzisz technikę? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam. Syfek pod spodem, to zwykły miałki piach, który został sypniety na posmarowaną klejem powierzchnię, po czym pomalowane akrylami oraz olejami. Bandaże - żadna sztuka, malowanie ręczne..ale jak widać do korekty(już niebawem) W modelu mam już wklejone jakieś 99% blaszek, teraz pomaskować i malować: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Maskowania CD + extrassss - siatka PE: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Zajefajnie z tą siatką się prezentuje ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam. Psiknięte bazą plus wstępny syfek na układzie jezdnym: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Świetny Przyglądam się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Rafale - pierońskie robi wrażenie, szczególnie ten syf na skrzyni biegów, mega naturalny . Jedyne, co mię się na chwilę obecną wydaje nie teges to te wgnioto-wygięcia na bokach błotników w części "cargo", makro sprawia, że wygląda to zbyt "plastikowo". Nareszcie się z Ciebie detalista robi - te cięgna obok silnika, które i tak zakryje podłoga... sam wiesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 tez probowalem zrobic takie bloto na swojej siodemce jak u ciebie na nadkolach i oczywiscie nie wyszlo. paradoksalnie najtrudniej chyba dobrac wlasnie kolor blota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Hej. dweler, pigmentów jak do tej pory nie użyłem. To sam piach, farba - akryl plus olej...stąd taki kolorek(inny), bo wybrany przeze mnie a nie narzucony przez producenta x czy y. Oczywiście nie wykluczam dodatkowych zabiegów przy ich pomocy....nigdy nie wiem co mi odpali (chemia modelarska w końcu jest dla ludzi) ;) kazio, miejsca zniszczone maja to do siebie...że można je niszczyć do bólu - jak "be" wyjdzie po mazianiu, się podpsuje inaczej thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam. Omłotkowałem pakę i wózek w koło, teraz zrobię jakieś płukanki i pewnie robala(biedronkę) - po czym zdewastuje ryflowania podłóg/stopni. Po prawej stronie niebieskie rysy, po przycierce... p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Miodzik Panie. Już samo podwozie wyglądało super, a w całości wygląda jeszcze lepiej. Na pakę coś wrzucasz, czy zostawiasz pustą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Jak zawsze CZAD, Rafale Zgadzam się z Arturem, że już samo podwozie było świetne, a teraz pieknie wszystko sie uzupełnia. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam. Po biedronce, starałem się by tej kolory nie zmieszały się...i jakoś to w miarę wyszło. Użyłem bieli cynkowej, żółci, ochry, brązu oraz minimalnie zieleni rozrzedzając WS. Pozostawiam do wyschnięcia, po czym zrobię punktowo płukankę (ew. skoryguje dotychczasowe mazie dając kolejne mazy biedroneczki) Paka zostanie oczywiście zagospodarowana...ale nie silnikiem, kanistrami, butlami z gazami spawalniczymi...beczkami. Mam inny pomysł, ale to z czasem. thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Rozumiem ze podłużne rysy robione pewnym ruchem ręki pędzelkiem 000 ? czy może masz jakąś technikę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 peter, tak, tylko skreśl dwa zera . p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi