Erolek Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Uff, bo już myślałem, że tak zostawisz. Zwróć uwagę, że wewnętrzne sekcje tych klap, co wkleiłeś są pokryte perforowaną blachą. Można spróbować nakleić fragmenty papieru, nasączyć CA i ponawiercać. Poza tym jest gites. Kibicuję dalej. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 A no widzę Wygląda na to jakby zajmowały 2 przedziały A co zrobić z klapami pod skrzydłem? Zostawić takie płaskie czy spróbować przykleić cieniutkie paseczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Jak to jest w orginale z podzialem blach kolo kabiny pilotow,na plastiku z prawej strony jest ok a z lewej mamy taki maly uskok nad wejsciem a moze to efekt zamierzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Nie wiem Przy podziale blach w tamtych rejonach nic nie robiłem. Tak już jest od nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Wiec jak juz sie bawimy w takie rozne duperele to moze bylo by warto sprawdzic ten podzial na jakis tam zdjeciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Niestety wszystkie urządzenia fotografujące (Lustrzanka i telefon) Poszły do naprawy :( Dlatego jakość zdjęcia taka jak jest Ale liczy się pokazanie wręg na klapach: Jak sprzęty wrócą z reklamacji wstawię lepsze I jak się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Niestety wszystkie urządzenia fotografujące (Lustrzanka i telefon) Poszły do naprawy :( Dlatego jakość zdjęcia taka jak jest(...)I jak się podoba? To zdjęcie z camera obscura? Podoba się, podoba, ale lepsze fotki pokaż. A są dziurki w wyżej wspominannych blaszkach, bo nic nie widać. Jak znam życie to wcześniej czy później padnie pytanie jakim kolorem pomalować te klapy. I co my Ci wtedy powiemy, ralf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Po prostu zapomniałem jak się obsługuje zwykłą cyfrówkę Otworów jeszcze nie ma. Zastanawia mnie proporcja lewej blachy do prawej (chyba to zmienię). Co do koloru to sądzę, że jasnoszary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Prace na ukończeniu: Reflektory jeszcze niedokończone Niedługo malowanie Mam nadzieje że w Bytomiu zaprezentuje Kolekcje LOT-owską ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 po wielu intensywnych próbach udało mi się osiągnąć coś takiego: Jednak nadal czuję że nie jest to podobne do oryginału :( Mam już dosyć! zrobiłem chyba z 2190381 podejść aby osiągnąć powyższy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 I parę pytań Czy niebieski pasek malować farbą czy kleić kalką? Jakim szarym pomalować klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Świetnie idzie Ci ta budowa Ralf! Już się nie mogę doczekać efektu końcowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Ja też już nie mogę doczekać się końca Postęp prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Witam! Jeśli nie jest jeszcze za późno - zwróć uwagę na obramowania reflektorów w skrzydłach. Wyszły Ci nienaturalnie grube moim zdaniem. Na fotkach oryginałów wygląda to tak: http://www.airliners.net/photo/Douglas-C-53D-Skytrooper/1866326/L/&sid=ece2adf810928e411f3e8c1c1bb38d68 http://www.airliners.net/photo/DDA---Dutch/Douglas-C-47A-Skytrain/1849844/L/&sid=ece2adf810928e411f3e8c1c1bb38d68 http://www.cybermodeler.net/aircraft/c-47/images/lax_dc-3-07.jpg http://data3.primeportal.net/hangar/gary_dycke/dc-3/images/dc-3_03_of_13.jpg Przy tylu dobrze wykonanych drobiazgach, myślę, że ten element też dasz radę poprawić Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Obwódki troszkę poprawione ;) Malowanie czas zacząć! 1 warstwa białego 2 warstwa białego Korciło mnie żeby zobaczyć efekt metalizera no i nie powstrzymałem się Czy wystarczą te 2 warstwy białego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 i srebrny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Śledzę od samego początku i muszę powiedzieć, że już teraz wygląda super. Co to za metalizer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Supermetalizer Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Co do tego modelu to nie mam na nic kwitów :( Wiem wiem powinien być jaśniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Metalizer bardzo ładnie wyszedł, chociaż miejscami niestety ujawnił niedoskonałości powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 ale sie skubany świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 niedoskonałości w trakcie poprawy zamierzam zróżnicować ten srebrny innym odcieniem na blachach. I czy Stery i lotki były metalowe czy z materiału? Jeżeli z materiału to pomalowałbym innym srebrnym niż metalizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Wyczytałem że supermetalizery Gunze są wytrzymałe na różne taśmy i ścieralność. Czy to prawda? i jak wygląda sprawa z kalkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Testy zrobione Bardzo zadowolony drapanie jak i taśma nie zrywa farby Uśmiech teraz tylko jak wyglądają kalki na supermetalizerze? Czy będą się srebrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi