okonek Napisano 9 Lutego 2007 Autor Share Napisano 9 Lutego 2007 No mowie, ze bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 No mowie, ze bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 Musze skonczyc mojego malucha potem chyba Slave razem z Moskwa dziabne ale przy kajaku tez bede robil to ja wchodzę w ten domek z Sovriemeinnym same dobre wieści Panowie pozdrowionka, Jędrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 Podwodniaki mhmmmm to coś dla mnie, mam rozgrzeabanego U-99 pora by go dokończyć!! To jak Panowie ? Robimy tez OP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 jestem za tylko nie za bardzo mam co w tej chwili zgłosić do projektu, musiałym poczekać na którąś z zapowiadanych nowości, chyba że koledzy pozwolą bym zgłosił coś z rzeczy, które już zaczęte czekają na "bocznym torze" np. Alfę moglibyśmy nazwać projekt po prostu "Okręty podwodne" a termin zakończenia dać jak w przypadku floty rosyjskiej/radzieckiej do końca roku (liczę, że coś nowego ukaże się w tym terminie), chyba że kolegom termin wydaje się zbyt odległy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 chyba że koledzy pozwolą bym zgłosił coś z rzeczy, które już zaczęte czekają na "bocznym torze" np. Alfę Dawaj wszystko co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Witajka Kumotrzy ! Wreszcie Ktoosik coosik dodał w temacie floty ex-CCCP. Jestem- jak Kamrat Jędruś - na tak ! Ze skromnymi siłami dwóch OP [jak już pisałem]. Mam nadzieję, że jeszcze coś końcem roku dorzucę - liczę na realizację zapowiedzi 350-ki Alangera. Pooki co pozdrawiam z zaśnieżonych goor. Goorole, goorole, goorolska muzyka, cały Świat łobendzieś, ni mo takiej ni ka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Dawaj wszystko co masz taa... a jakiś strzał na start będzie? założenia projektu? przez moment się obawiałem, że sami w nim będziemy ale z tego co widzę Żeton już się zaanonsował ze swoimi dwoma cygarami pozdrowionka, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 Strzal na start moze byc i zaraz. Tylko, kto zacznie ? Osobiscie wszedlbym w niego z pewna ciekawostka pod polska bandera ale musze cos jeszcze posprawdzac. Jesli dochodzenie bedzie negatywne to dam cos innego. Szkoda, ze tak malo nas okretowcow tutaj i nie tylko. Jakos w sieci nie wiele tego widac a jesli juz to nie u nas w kraju. Gdzie sa te wszystkie Bismarcki, Yamato itp. ? Tez bylby ciekawy projekt. Pytanie jeszcze co do pierwszego projektu - czy moge wskoczyc do niego z kolejnymi elementami mojej dioramy zaraz po ukonczeniu Slavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Strzal na start moze byc i zaraz. Tylko, kto zacznie ? daj sygnał a chętni pewnie się znajdą, już deklarował się Deco ze swoim u-bootem, Żeton z dwoma cygarami, moja Alfa też się ujawni, może PKD4GA? w końcu coś tam kiedyś wspominał, że Akule zamówił mi też chodzi pewna ciekawostka od kilku dni po głowie, ale wpierw musiałbym przejrzeć materiały i kupić model Pytanie jeszcze co do pierwszego projektu - czy moge wskoczyc do niego z kolejnymi elementami mojej dioramy zaraz po ukonczeniu Slavy jestem na tak (oby się tylko nie okazało, że tak we dwójkę zostaniemy startując projekty i decydując o ich zasadach ) pozdrowionka, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 Mysle, ze odpowiednim sygnalem bedzie pierwsza relacja. Ja jej nie otworze bo mam na razie maly mlyn na warsztacie. Ale strzal moge wykonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Czesc chlopaki. Na razie wstrzymuje sie ze swoim Variagiem, 3 tyg temu z godziny na godzine wylecialem do roboty i niestety nie zdazylem go spakowac ze soba... Teraz 'sluze' na takim oto cudnym stateczku: http://www.sealionshipping.co.uk/valient_lg.htm Pozdrawiam wszystkich z Zat. Meksykanskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Marca 2007 Autor Share Napisano 5 Marca 2007 No kurde szkoda tylko wracaj nam caly i zdrowy bo czekamy. Powodzenia, spokojnej sluzby no i stopy wody pod kilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Tia, pewnie, ze wroce, jeszcze tylko 6 tygodnii... Na razie ukladamy betonowe maty na podwodnych rurociagach. Na maj lajbe wyczarterowala stacja National Geographic, zeby nakrecic film no ale mnie juz wtedy nie bedzie tutaj. Dostalem cynk z domku, ze dotarly juz relingi fototrawione do Variaga to szybko rusze z robota. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 czy ten projekt dotyczacy rosyjskich okretow jest zakonczony ??? czy moze trwa nadal ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 niewielu przystąpiło... jeszcze mniej ukończyło a termin zakończenia już daaawno minął chyba, że zaczniemy nowy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 jesli bedzie nowy projekt i podpasuje mi temat to sie zglaszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 a będzie? jakieś propozycje, chętni? sam widząc w wynikach temat "Propozycje projektow grupowych w naszym dziale !!!" w dziale warsztat w pierwszej chwili byłem przekonany, że dotyczy pancerki i mało brakowało a byłbym go pominął po ostatnich "projektach" mam sceptyczne nastawienie ale jeśli zbiorą się choć ze trzy konkretne (nie tylko deklaracje) osoby to z chęcią się do czegoś przyłożę co by nie było tylko narzekania podam kilka propozycji projektów (uwzględniając dostępność tego co na rynku, w nawiasach przykłady modeli): projekty "szerokie": -współczesne amerykańskie okręty nawodne (Spruance, Arleigh Burke, Ticonderoga, Kidd, Nimitz, Blue Ridge..) -lotniskowce (Nimitz, Saratoga, Tarawa, Invincible, Kuzniecow..) -współczesne lotniskowce (Nimitz, Saratoga, Tarawa, Invincible, Kuzniecow..) -amerykańskie lotniskowce (Nimitz, Saratoga, Tarawa..) -rosyjskie "okręty lotnicze" (Kuzniecow, Minsk..) -współczesne rosyjskie okręty nawodne (Sowremienny, Udałoj, Sława, Kirow, Minsk..) -amerykańskie okręty IIWŚ (Alabama, San Francisco, Saratoga, Hornet..) -okręty epoki stali i pary (Mikasa, Borodino, Varyag, Konig, Emden..) -okręty japońskie IIWŚ (Yukikaze, Nagato, Takao, I-400, Nagara, Kuma Musashi, Jintsu...) -okręty japońskie (j.w. + np. Soya, wsp. Kongo...) -okręty japońskie w 350-ce -okręty japońskie w 700-ce (do takiego projektu nie deklaruję swojego przystąpienia) -okręty Kriegsmarine (Bismarck, wszelkiej maści u-booty..) itd. można mnożyć, wybór modeli jest szeroki projekty "wąskie" i z chęcią taki bym zobaczył gdyż mam wrażenie, że "szeroki" znów się rozmyje... więc jeśli ma być projekt to proponuję coś w obrębie jednego typu okrętów w stylu: -niszczyciele typu Arleigh Burke -brytyjskie niszczyciele typu 42 -okręty projektu 1155 Udałoj itd. (może jakieś inne propozycje?) i albo wyciągamy z szafy np. swoje Udałoje i bierzemy się za nie albo dajemy spokój i każdy dalej dziubie to na co ma ochotę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 ja moge wystartowac z jakims niszczycielem japonskim 1/700 ale bardziej bylbym zadowolony jak przeszly by jakies male rosyjskie jednostki - wlasnie czekam na Ose (I i II) , Trantula (I i II) , Nanuchka (I i III) i Krivak (I i II) - wszystko 1/700 a we wrzesniu/pazdzierniku mam otrzymac Grishe I - 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 wyciągamy z szafy np. swoje Udałoje i bierzemy się za nie Ale Cie wzielo wlasnie czekam na Ose (I i II) , Trantula (I i II) , Nanuchka (I i III) i Krivak (I i II) - wszystko 1/700 a we wrzesniu/pazdzierniku mam otrzymac Grishe I - 1/700 Gdzie je dorwales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 na Ebay ... jakies 1,5 miesiaca codziennego przeszukiwania bo takie aukcje bardzo rzadko sie pojawiaja ... a potem ostre licytowanie bo chetnych jest sporo na takie modele co do Grishy to zamowilem na tej stronie http://kombrig.homestead.com/ jak bedzie dostepny Slavny to tez go kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Tia.. sam obserwowalem podobne pare dni temu. Tylko te ceny ..... chyba wczesniej wyskrobie sobie Krivaka sam zanim dam 20 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 no to wlasnie musiales obserwowac te same aukcje co wygralem widzac Twoj model Dniestra nie dziwie sie ze szkoda ci wydac taka kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 No nie tylko. Jak widze w jednym wypadku podbilem Ci cene. Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 -współczesne amerykańskie okręty nawodne (Spruance, Arleigh Burke, Ticonderoga, Kidd, Nimitz, Blue Ridge..) -współczesne rosyjskie okręty nawodne (Sowremienny, Udałoj, Sława, Kirow, Minsk..) -okręty japońskie IIWŚ (Yukikaze, Nagato, Takao, I-400, Nagara, Kuma Musashi, Jintsu...) -okręty Kriegsmarine (Bismarck, wszelkiej maści u-booty..) Jędrek Po przejrzeniu te najbardziej by mnie interesowały te projekty. -okręty epoki stali i pary (Mikasa, Borodino, Varyag, Konig, Emden..) Jeden z tych okrętów jest w fazie wykończeniowej w mojej stoczni , więc nie długo postaram się o kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi