Jump to content

[I&A] M 923 A1 Big Foot Italeri 1:35

seba_t
 Share

Recommended Posts

Witam. Oto moja Wielka Stopa z odzysku. Dawno temu planowałem zrobić gun trucka, ale nic z tego nie wyszło. Będzie standardowa amerykańska ciężarówka, waloryzowana tu i ówdzie. Siatki są Abera, Browning to RB Model a koła pochodzą z Revellowskiego TPZ-1 "Fuchs" A6 ABC. A blaszka ryflowana to jakaś pozostałość. Model jeszcze nieoszlifowany. Podpowiedzcie, doradźcie, krytykujcie (byle z umiarem ).

DSC08687.jpg

DSC08685.jpg

DSC08689.jpg

DSC08695.jpg

DSC08684.jpg

Edited by Guest

Chciałbym zrobić ten pojazd tyle, że bez dachu i z karabinem maszynowym. Tylko, że w Lublinie nigdzie nie mogę dostać farb Tamiya, Pactrę wolę omijać szerokim kołem a Vallejo to nie wiem jakich farb użyć, żeby wyszedł taki kolor jak na tej ciężarówce.

2889750080037572303S600x600Q85.jpg

Tak, to są takie same opony, bodajże Michelin X. Jakby trzeba było więcej fotek to służę. Co by była jasność to z Revella pochodzą same opony a nie całe koła. Felgi są italerowskie.

TPz_1_Fuchs_NBC.jpg

2393336940037572303S600x600Q85.jpg

Edited by Guest

Kończąc temat opon to jeszcze jedna fota pokazująca ile rodzajów opon można zamontować na jednej ciężarowce. Swoją drogą chyba amerykanie w Iraku zakładają co im w ręce wpadnie

2149514740037572303S600x600Q85.jpg

Edited by Guest

• 1 month later...

Witam ponownie. Praca nad Big Footem dobiega końca. Dorobiłem osłonę tłumnika z blaszki Abera:

DSC08780.jpg

I zamontowałem ławeczki własnej roboty:

DSC08788.jpg

Jeszcze tylko kilka drobiazgów i zaczynam malowanie.

DSC08787.jpg

Nie będę z nią nic robił. Generalnie model ten posiada wiele błędów ale nie dokupowałem do niego blach więc za bardzo nie będę w niego ingerował. To ma być wprawka do robienia części od podstaw i malowania.

• 3 weeks later...
  • 3 months later...

Witam wszystkich. Nie było mnie przez dłuższą chwilę ponieważ siedem tygodni temu urodziła się nam córeczka Ale do rzeczy. Big Foot w podstawowych kolorkach, zawashowana jak na razie tylko paka. Oczywiście jeszcze przed lakierem matowym i pigmentami. Kolory to tamiya desert yellow oraz zestaw nato. Napiszcie co myślicie. Aha w sumie to mój pierwszy wash na modelu. Dosyć gadania, oto zdjęcia:

Paka:

DSC09172.jpg

Reszta:

DSC09175.jpg

• 3 weeks later...

Z racji tego, że w wątku wieje nudą a koledzy projektowi gonią jak szaleni, przedstawiam kilka fot z postępu prac nad wielką stopą. Ciężarówka już poobijana, zakalkowana ale jeszcze nie brudzona. Robiłem obicia pierwszy raz więc jestem ciekaw opinii.

DSC09223.jpg

DSC09222.jpg

DSC09221.jpg