seba_t Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Oto moja Wielka Stopa z odzysku. Dawno temu planowałem zrobić gun trucka, ale nic z tego nie wyszło. Będzie standardowa amerykańska ciężarówka, waloryzowana tu i ówdzie. Siatki są Abera, Browning to RB Model a koła pochodzą z Revellowskiego TPZ-1 "Fuchs" A6 ABC. A blaszka ryflowana to jakaś pozostałość. Model jeszcze nieoszlifowany. Podpowiedzcie, doradźcie, krytykujcie (byle z umiarem ). Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 http://vodnik.net/ Zapewne znasz, tam jest większość błędów zestawu wymieniona. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 A więc to jest ten Big Foot Jakie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Chciałbym zrobić ten pojazd tyle, że bez dachu i z karabinem maszynowym. Tylko, że w Lublinie nigdzie nie mogę dostać farb Tamiya, Pactrę wolę omijać szerokim kołem a Vallejo to nie wiem jakich farb użyć, żeby wyszedł taki kolor jak na tej ciężarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 koła pochodzą z Revellowskiego TPZ-1 "Fuchs" A6 ABC To są w rzeczywistości faktycznie te same opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak, to są takie same opony, bodajże Michelin X. Jakby trzeba było więcej fotek to służę. Co by była jasność to z Revella pochodzą same opony a nie całe koła. Felgi są italerowskie. Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Kończąc temat opon to jeszcze jedna fota pokazująca ile rodzajów opon można zamontować na jednej ciężarowce. Swoją drogą chyba amerykanie w Iraku zakładają co im w ręce wpadnie Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Jakby trzeba było więcej fotek to służę Dzięki, nie trzeba. Po prostu z ciekawości pytałem Powodzenia z modelem, na razie fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Zakładam, że masz lub chociaż znasz tę książkę: TANKOGRAD PUBLISHING - American Special 3002 - Carl Schultze, Ralph Zwilling - "Armored/Gun Trucks Of The US Army In Iraq". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Szczerze mówiąc to mi jeszcze w łapska nie wpadła. Na razie posiłkuję się fotkami z sieci. Masz może skany tej knigi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Odbierz PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Podkowa powinna być ramionami do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam. Myślę że dobrą farbą będzie Vallejo Air 71.028 rozjaśniony odrobiną bieli. Pomalowałem tym kolorem irackiego T-55, link go galerii jest w moim podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 I o to mi właśnie chodziło. Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Powolutku do przodu. Ławki dla wojaków z balsy i puszki po napojach. Na razie jedna. Jutro druga no i trzeba jeszcze dorobić gwoździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 (edytowane) Witam. Korzystając z okazji postanowiłem przyłączyć się do projektu ze swoim Big Footem. Edytowane 16 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Witam ponownie. Praca nad Big Footem dobiega końca. Dorobiłem osłonę tłumnika z blaszki Abera: I zamontowałem ławeczki własnej roboty: Jeszcze tylko kilka drobiazgów i zaczynam malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Oho, widzę że pomyślne wiatry wieją i przywiało nam kolejnego uczestnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Dobrze by było zmienić podłogę skrzyni - powinna być metalowa a nie drewniana. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Nie będę z nią nic robił. Generalnie model ten posiada wiele błędów ale nie dokupowałem do niego blach więc za bardzo nie będę w niego ingerował. To ma być wprawka do robienia części od podstaw i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Mały updejt. Po długim weekendzie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Witam wszystkich. Nie było mnie przez dłuższą chwilę ponieważ siedem tygodni temu urodziła się nam córeczka Ale do rzeczy. Big Foot w podstawowych kolorkach, zawashowana jak na razie tylko paka. Oczywiście jeszcze przed lakierem matowym i pigmentami. Kolory to tamiya desert yellow oraz zestaw nato. Napiszcie co myślicie. Aha w sumie to mój pierwszy wash na modelu. Dosyć gadania, oto zdjęcia: Paka: Reszta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Z racji tego, że w wątku wieje nudą a koledzy projektowi gonią jak szaleni, przedstawiam kilka fot z postępu prac nad wielką stopą. Ciężarówka już poobijana, zakalkowana ale jeszcze nie brudzona. Robiłem obicia pierwszy raz więc jestem ciekaw opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi