MrKarcio Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam! Mam problem ze znalezieniem wysokiej trawy na diorame. Mam dwa pytania: 1. Jak można zrobić taką trawę? 2.Gdzie można ją kupić? (ewentualnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Nie wiem w jakiej skali robisz dioramę, ale są różne długości traw elektrostatycznych. Ja korzystam z trawki Busch, jestem raczej zadowolony, choć ponoć najlepsze są produkty firmy Polak... http://www.polakmodel.com/cs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKarcio Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Chodzi mi o skale 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKarcio Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Poszukuje też jakiś konarów i krzewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 W sprawie trawy, do wyboru: http://www.jadarhobby.pl/fredericusrex-c-19_1025.html a co do konarów i krzewów, będąc w lesie schyl się tam jest nieprzebrany magazyn Potem wystarczy lekki wash by dopasować kolorystycznie do podłoża dioramki i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 1. Jak można zrobić taką trawę? Zależy w jakiej skali i jak długą trawę potrzebujesz - od trawek elektrostatycznych po włosie pędzla lub suszone trawki z pól. Możesz też użyć waty stalowej z różnymi posypkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 witam, kuknij sobie na strone http://modelarstwo.otwarte24.pl/, po za tym wszędzie są miniatury roślin, tylko troche fantazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKarcio Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Spoko, dzięki mam jeszcze pytanie gdzie można dostać polbruk lub kawałek kostki granitowej - takiej ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Jeśli chcesz wykonać bruk to wydłub go w gipsie, płycie karton gips albo jakieś płycie z polistyrenu, poczytaj na forum pod hasłem bruk dużo tu tego jak go zrobić lub pozostanie kupić w sklepach modelarskich podstawkę waku ale odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 albo przesiej piasek sitkiem z odpowiednimi oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Witam!Mam problem ze znalezieniem wysokiej trawy na diorame. Mam dwa pytania: 1. Jak można zrobić taką trawę? 2.Gdzie można ją kupić? (ewentualnie) Po co kupować, weź pędzel do malowania lub do golenia i masz trawę. nawet mech , ale ten z dachu nadaje się do zrobienia trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Pędzel do malowania naprawdę bardzo fajnie się sprawdza. Jest potem trochę zabawy z osadzeniem trawy, ale wydaje mi się że warto się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi