Artur Wałachowski Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 (edytowane) ... Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 Oj tak, przyjemność z oglądania jest duża. Budynki robiłeś od podstaw? Jedno pytanie na koniec: co to ma być, to coś za lewą przednią oponą Opla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 26 Lutego 2006 Autor Share Napisano 26 Lutego 2006 Budynek jest z zestawu firmy Plus Model a murek to Verlinden.Za oponą jest piasek,bo wtym miejcu kostka brukowa nie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 Nie śledzę elementów do dioram, a już nie vacu (chyba w tej technologii robi Plus Model, chyba, że pomyliłem ich z kimś innych), to i nie poznałem się na budynkach. A ten pisaek trochę dziwnie mi wyglądał, taki jakiś samotny on jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 26 Lutego 2006 Autor Share Napisano 26 Lutego 2006 To nie vacu-gips z dodatkiem blaszki foto i żywicy,pozdrawiam Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 To nie vacu-gips z dodatkiem blaszki foto i żywicy,pozdrawiam Artur. A nie mówiłem, że się na tym nie znam Ale lenistwo, że nie chciało mi sie sprawdzić, to już nie do wybaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 Jak dla mnie rewelacja! Jeśli można spytać: skąd wziąłeś te gałązki dębowe na błotnikach Opla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 26 Lutego 2006 Autor Share Napisano 26 Lutego 2006 Dzięki,gałązki pochodzą z zestawu fototrawionego Eduarda,niestety nie pamiętam numeru katalogowego,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 chyba nienajszczęśliwszym pomysłem jest łączenie przednich felg 8-otworowych z tylnymi sześcio... spokojnie mogłeś zostawić przednie również z sześcioma - takie figurują w katalogu części do Blitza jeszcze z 1941 i 42 roku. ten "trójkącik" na dachu powinien być złożony, jeśli pojazd nic nie holuje. ale generalnie - rewelacja jak dla mnie super wyszły ślady eksploatacji, no i świetne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 26 Lutego 2006 Autor Share Napisano 26 Lutego 2006 Dzięki za uwagi-model zrobiony był prosto z pudła i szczerze mówiąc to nie zwróciłem uwagi na felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 w pudle są dwa rodzaje felg do przednich kół - te 8-otworowe to chyba wynik "standaryzacji" wyprasek do Blitza i Maultiera. z kołami do Blitzów w ogóle jest dość ciekawa historia - powszechnie panuje przekonanie, że ciężarówki drugowojennej produkcji miały już felgi 8-otworowe. tymczasem jak już napisałem - w katalogach części z lat 1941 i 42 - nadal widnieją 6-otworowe, "wczesne" felgi. tak, że właściwie trudno mówić o jakimś błędzie merytorycznym, raczej o pewnym niedopatrzeniu "logicznym". z innej strony - niech ktoś udowodni, że takiej ciężarówki z "kombinowanymi" felgami nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 26 Lutego 2006 Autor Share Napisano 26 Lutego 2006 no własnie może i taka była?pozdrawiam ,Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Człowieku ja przez Twoje modele chyba niedługo wykituję przed kompem Jak Ty je robisz, to są poprostu CUDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Dziękuję za opinie.Dex spokojnie, nim jakikolwiek model wyszedł mi tak jak wyszedł Opel wiele wykitowało w piecu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Rzadko zagladam do tego działu, bo co zerknę, to nachodzi mnie ochota coś takiego zmontować Ładna dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Robi to wszystko wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Dziękuję,dziękuję-ja to z kolei żadziej do działu lotniczego zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 5 Kwietnia 2006 Share Napisano 5 Kwietnia 2006 to ta znana diorama, tylko pogratulowac naprawde super, moim zdaniem to profesional Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2006 eee...tam znana-nie wystawiałem jej nigdzie poza Biesiadą Modelarską w B-stoku ze 3 lata temu,ale miło coś takiego przeczytać,dziękuję serdecznie za opinię,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 6 Kwietnia 2006 Share Napisano 6 Kwietnia 2006 widizalem ja na wielu stronach w necie........a mam pytanko wystawiales ja na allegro?? bo byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Tak była na Allegro ale nie sprzedała się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 ja bym nie sprzedawal.....wogole moich modeli nie sprzedam.......chybaaa ze juz bede w jakiejs potzrebie to opchne.........jak ktos bedzie chcial wogole wziasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Nie rozumiem tych ludzi co kupują model i potrzebne narzędzia, a potem udają się do jakiegoś dobrego modelarza i każą to sobie zrobić Wg mnie to jest zupełnie bez sensu, no bo czy nie najlepsza jest cała praca, a później nasz własny efekt końcowy No cóż, ale to jest tylko moje zdanie. PS. Sorry, że w tym temacie, ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Niektórzy lubią modele robić, inni wolą modele mieć. Z tych co lubią robić zdarzają sie tacy co nie mają już miejsca na ich ekspozycje, a z tych co lubią mieć zdarzają se tacy co nie mają czasu lub umiejętności żeby model samodzielnie zrobić. Podobna sytuacja jak z malarzami i koneserami ich sztuki . Modelarstwo jak każde inne hobby modelarstwo musi sprawiać przyjemność, a co się potem z modelami robi to juz inna bajka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Może być też jak w moim przypadku, mianowicie mam zamiar kupić kilka sklejonych osobówek na lawetę ami. Ja poprostu wolę sklejać ciężarówki, a osobówki mnie nie pociągają. Ba, mam nawet dwie zaczęte i tak sobie leżą od jakichś dwuch lat i nie ma kto ich dokończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi