JAY_R Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Witajcie. Nareszcie dotarło do mnie Subaru. Ciężko było kupić, ale tanio udało się dostać w Niemczech (15 ojro). Mam nadzieję, że uda mi się zrobić z niego model asfaltowy taki jak na zdjęciu: Trzymajcie kciuki i pomagajcie. A oto jak wygląda moja paczka: Nagazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Pokuś się jeszcze o kali "Hołka" i będzie mistrzowska maszyna z 1997 roku Powodzenia! Ja na widowni zasiadam w 1 rzędzie. O takim czymś mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Chętnie bym zrobił model Hołka, tym bardziej, że stałem koło tej Imprezy na Rajdzie Polski w 97 roku. Widziałem jak Hołek prał tyłek Snijersowi, ale niesty zajął dopiero 3 miejsce, po na początku wypadł z trasy i odrabiał. Holo wygrał 16 oesów z 24. Wtedy był moim idolem, ale skończył się jak... chips'y przyszły. Zrobię to jak uzbieram kolekcję rajdowych klasyków z mistrzostw świata. Potem pobawię się w zmiany jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Ciekawa maszyna oraz wspomnienia o jednym z mistrzów Polski , powodzenia. Ps poproszę o in box i konkretny opis tego autka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Wtedy był moim idolem, ale skończył się jak... chips'y przyszły. Wybacz, że może odbiegniemy od modelarskiego tematu, ale uważasz, że Hołek się skończył, czy masz na myśli, że już go nie podziwiasz? Mimo, że wystąpił w reklamie chipsów, czego jak widać niektórzy nigdy mu nie wybaczą, to jest to kierowca, który w ostatnich latach osiągnął najwięcej ze wszystkich polskich kierowców rajdowych. A największą klasę pokazął rok temu na Rajdzie Polski, jako jedyny podjął rękawicę i próbował walczyć ze światową czołówką. Zresztą widać, że gdy od czasu do czasu startuje w MP to nadal trzyma tempo czołówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Cenię go i szanuję, a jego umiejętności są nie podważalne jako kierowcy, ale tęsknię za czasami, jak kierowca był kierowcą. Taki typ jak Kubica. Żadnych reklam, mieszania się w politykę itp. Robić to co się umie najlepiej. Uwielbiam oglądać stare relacje z rajdów z drugiej połowy lat '90, i aż mnie ciarki przechodzą, np jak widzę gdy Hołek kręci bączki (pomimo zakazu) na mecie Rally El Corte Ingles w 1997 roku, a zajął dopiero (aż) 6-te miejsce. Jak go teraz widzę (np wspomniany przez Ciebie Rajd Polski), to nie pamiętam chipsów, ani niczego innego, tylko dopinguję, ale niesmak pozostał Jak w kawale: - Słuchaj Józek jest kwas po imprezie, wiesz, ty więcej do nas nie przychodź. - Ale co się stało na miły bóg - pyta Józek. - Zginął złoty zegarek - mówi gospodarz. - Ale to nie ja ukradłem, burzy się Józek. - Wiem, bo zegarek się znalazł. - No to czego chcecie ode mnie, za co taka kara??? - Wiesz, zegarek się znalazł, ale niesmak pozostał..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Trzymam kciuki za projekt!! Też się przymierzam do tej Imprezy... i też byłem na Rajdzie Polski w 1997 roku!! Niesamowite przeżycie i wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Również kibicuje i życzę powodzenia Furka konkret , chyba najlepsza z Imprez . Mam nadzieje że jak kiedyś ostanie mi się parę złociszy, to sobie takie Subaru sprawie- w wersji "Latającego Szkota" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Wczoraj wieczorkiem pomalowałem wszystko podkładem i zabrałem się za zestrugiwanie plastikowych sprężyn. Powiem Wam, że ciężka praca wbrew pozorom, bo cholernie twardy ten plastik. W Toyocie nie miałem takiego problemu z wypraskami. Jakieś takie bardziej podatne były. Sprężynki ze starego długopisu. Myślę nad zostawieniem tego gęstszego zwoju, żeby wyglądało jak sprężyna progresywna, ale nie jestem do końca przekonany. Nagazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Zaczyna się robić fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Myślę że lepiej będzie jak usuniesz ten gęstszy zwój ale jak na razie jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Ooo tak ciekawie się robi Na pewno będę tu zaglądał Co do amortyzatorów, myślę, że możesz usunąć ten gęstszy zwój, a najwyżej ścisnąć trochę więcej sprężyny, co by było gęściej jak zwykłe oczko a rzadziej jak ten zwój u góry amorka. Myślę, że wiesz o co mi chodzi xDD Powodzenia w dalszych pracach. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Tak się rozochociłem ścinaniem sprężyn, że przednie połamałem Ale już posklejałem. Sprężynki znalazłem z innch długopisów, nie czarne, a chromowane i nie będę ich malował. Nagazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Witojcie. Nie chce mi się opowiadać całej historii, ale już się uporałem i biorę się do pracy. Ostatnio przyszła TS-15 tka i zacząłem kończyć Imprę Nagazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Przyznaj się, że czekałeś aż podkład wyschnie , a na serio to fajnie że wróciłeś i bierz się za prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Co się będę tłumaczył: To tylko kuchnia, a remont był całości. Dodam tylko, że poza wstawieniem okien, to wszystko, dosłownie wszystko, robiłem sam. Stąd taka przerwa w modelarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Po nalocie i po odbudowie...hehe. Szacun za dobrą robotę remontową. A Impreza czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Robota zrobiona więc czas na Imprezę... tak dwuznacznie to zabrzmiało Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Wygląda jakby tam tornado przeszło. Kawał świetnej roboty z kuchnią. Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Coraz bliżej "święta" środek gotowy: koła na sucho przyłożone przed przeróbką zawieszenia ;/ nadwozie oklejone, czas lakierować Idę do stołu robić zawiechę, nie wiem jak, ale będę myślał. Nagazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekg Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Czy na kaście też jest ts-15ka, o której wcześniej piszesz? Jeżeli tak to co jej zrobiłeś, że jest taka matowa? Zastanów się nad pasami z materiału. Dorabiasz sprężyny, więc pasy to powinna być pestka dla Ciebie Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 No nie wiem, może za mało, a racze na pewno za mało napsikałem. Tym się nie przejmuję, bo bezbarwny czeka i nie ma to znaczenia. Co do pasów, to nie mam materiału zastępczego. Brak sosu na dodatkowe zakupy, a jak mi podrzucisz (czyt. podpowiesz) jakiś materiał zastępczy z czego zrobić samemu, to się skuszę i zmajstruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze to odnośnie pasów polecam wizytę w pasmanterii w dziale ze wstążkami . Jeśli jest dobrze zaopatrzona to na pewno znajdziesz coś w odpowiednim rozmiarze i kolorze, a i sprzedają na metry po około złotówce (przynajmniej u mnie) więc jeden zakup starczy na dłuuugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Dzięki za info. Jutro robię napad na pasmanterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi