plastikk Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Należąc do wielbicieli tanków/tankietek i innych mikrusów wojennych pokusiłem się o wykonanie Vickers'a Mk VI. Box: Wypraski: Ładne,bez nadlewek/przesunięć itp. Gaski odlane wraz z zawieszeniem i ... zupełna s/f.Ale coś można z nich zrobić. Brak nitów [a Mk VI był nimi mocno ozdobiony] rzuca się w oczy. Za bardzo nie będę przy nim dłubał -po prostu kolejna wprawka. Instrukcja: Kadłub sklejalny-bez większych szpar[co mnie zaskoczyło] Tu i ówdzie po kropelce CA zamiast szpachli i pilniczek do paznokci i szparki zanikły. I pytanie do fachmanów-które z farb Pactra/Model Master[akryle] podpasują do Brytyjskiego malowania[Europa] z lat 1934-1939? I przepraszam za nieostre fotki - coś fotopstryk szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Ciekawy model praktycznie nie spotykany, i nie niemiecki. Skala dla mnie niepotrzebna, powinna być 1/72. Rób go powoli i popatrz na zdjęcia w necie, dodaj coś od siebie. Prośba, nie uwal go w błocie (zdrowotnym), tam był piach, piach i jeszcze raz piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Będzie w malowaniu hm...europejskim.Co do utytłania błotem to może się przydać do zamaskowania gąsienic które w modelu ni w ząb nie odpowiadają rzeczywistym. Gąski przed dłubaniem: Gąski w trakcie dłubania-usunięte ''klocki'' mające imitować zęby gąsienic. Poza tym jedna ma nie dolewki taśmy i koła jezdnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Fakt, masakra, ale nie ma co się łamać. Co do kolorów brytyjskiej pancerki, to słyszałem, że jest mały ból zęba. Zobacz na te kolory, powinny być odpowiedniki w Pactrze: FS 34088 FS 34070 Zobacz tu: Federal Standard (FS) Np. farba Pactra A123 = FS 33531 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 http://www.miniatures.de/camouflage-british.html Baza: Humbrol 30 Kamuflarz: Humbrole 80 i 75 Musisz sobie poszukać odpowiedniki w Pactrze. Przeliczenie z FS niewiele da bo Brytyjczycy używali innego systemu wtedy i mieli inne kody barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Dziękuje za zainteresowanie tematem. Cóż - trzeba będzie coś pomieszać aby Te kolory uzyskać... Mały up date: Przerobione mocowanie anteny[w modelu odlane jako całość I mechanizm[?] podnoszenia włazu kierowcy: Wiem że za mikre i nie odpowiada rzeczywistemu ale...to tylko 1/76 Pod nożyk poszły również jakieś pierdołki/narzędzia z błotników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Mi się podobało w malowaniu błekitno piaskowym, może taki się pokusisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 I coś tam podłubałem przy mikrusie... np nawierciłem wyrzutniki granatów dymnych a nawet je przykleiłem. I takie tam -skrzyneczka na pirdułki do błotniczka [mocowania do wymiany...] i skala ''problemu'' Zwracam się też z pytaniem odnośnie służby Mk VI w barwach krajów Ameryki Południowej/Azji. Czy ktoś posłuży linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Mi się podobało w malowaniu błekitno piaskowym, może taki się pokusisz? Kolory pustynne wozów brytyjskich to nie był ani błękitny, ani piaskowy!!! Baza to pale stone - raczej kremowo-szary niż piaskowy, a pasy to slate grey - jasno szary tylko lekko wpadający w błękit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Temat nie umarł... Trzeba było '' poszukać '' koloru dla pojazdu z okresu przed 1939 rokiem. Zdecydowałem się na ciemna zieleń[może i za mało trawiasta ale...mi odcień pasuje]. Brudzing to mieszanka fusów z kawy,akrylów i czegoś tam...generalnie miała być ''świeża ziemia'' a nie błocko... Dojdą mikrobambetle i lusterko zwrotne. Antena radio też będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Chyba brudzing Ci nie wyszedł, jak na to patrzę to wydaje mi się, że czołg wpadł w sraczkę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Brudzing bym na Twoim miejscu poprawił i chyba nie najlepiej kalki wyszły...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Brudzing będzie poprawiony,kalki na żywca nie blikują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Zakończony...i zdaje sobie sprawę z niedociągnięć techniczno-merytorycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Co prawda piszesz, że już zakończony ale jeśli zostało Ci jeszcze trochę tego "błota" mógłbyś go jeszcze wrzucić za układ jezdny na burty kadłuba pod błotnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi