abir24 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Witam kolegow. Czy ktos moze cos doradzic przymiezam sie do kupna nowej lodeczki /jak w temacie/ znalazlem dwie Academy i Trumpeter. Bardziej sklaniam sie na f-me Trumpeter no ale.... I jeszcze jedno moze ktos z was sklejal te stateczki Varyag Suvarov Borodino /Zvezda/ Kto cos dolozy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Polecam Trumpka .. pewnie będzie lepsza jakość wyprasek.. sam zbieram się na zakup tego modelu. Lecz w stocznie jak na razie zajmuje Big E więc z czasem dopiero przyjdzie zakup i robota Admirala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Admiral Graf Spee ...Klasyk wojny korsarskiej..... Kiedyś miałem go w swojej kolekcji i rozważam ponowne podejście w skali 1/350 Liczę że szybko się zdecydujesz, zakupisz i rozpoczniesz relację oraz przetrzesz szlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Tak, tak, zgadzam się z Macisso Rozpocznij pracę jak najszybciej! Rada aby wybrać wypraskę Trumpka jest ok U mnie w tej chwili Bismarck na warsztacie ale w przyszłości zamierzam podjąć innego brata Kriegsmarine - Prinz Eugen Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Rozpocznij pracę jak najszybciej! He he... No nie tak szybko. Na razie mam przy czym dłubać Ale "kieszonkowca" na pewno dopadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Zgodnie z relacjami oba modele Grafa mają wady - Trumpek ma niestety nieprawidłowy kształt kadłuba, Academy jest słabo zdetalizowany. Ideał -mieć oba i zbudować jeden poprawny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Fajnie byloby miec oba i zrobic jeden no ale...... Wszystko przemawia za Trumpkiem ogladajac oba modele a raczej zawartosc kartonu no to Trumpek mimo pozornie roznicy w cenie.Zakup zostawie na dzien dziecka .Chetnie pobawilbym sie swoim Bismarckiem ale czas tego brak troszke wstrzymuje mnie kadlub jest troszke szlifowania, ale sledze inne prace ladnego Bisma... ma kolego Skell.Teraz rozmyslam nad Suvarovem troszke maly, chyba 34 cm ale mnie zainteresowal.Pozdrawiam i zabierajmy sie do klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Witam.Ja tez przymierzam sie do Graff-a,(upolowałem nawet monografie na Allegro ).Chciałbym tylko spytac,czy z Trampkiem jest aż tak zle merytorycznie? Bo po obejrzeniu wyprasek wyglada znacznie lepiej niż Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Witam.Ja tez przymierzam sie do Graff-a,(upolowałem nawet monografie na Allegro ).Chciałbym tylko spytac,czy z Trampkiem jest aż tak zle merytorycznie? Bo po obejrzeniu wyprasek wyglada znacznie lepiej niż Academy. - to teraz juz wiem kto mi buchnał ja z przed nosa.... kupuj i sklejaj a my bedziemy lukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Poważnie,to ja? Ok.,"kupuj",ale którego,zdecydowanie Trumpeter?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Jeżeli koledzy nie kupili Admirala to warto się przyjrzeć tej ofercie: http://www.internethobbies.com/ac11adgrsppr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 No, ładne pływadełko ciekawa stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Ja jeszcze nie zakupiłem męcze się nad Suwarowem i powoli coś wychodzi zdjecia pózniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Witam kolegów Co do wyboru to ja mam już Admirała i zdecydowałem się na Academy. Czeka w kolejce po realizowanym obecnie przeze mnie projekcie - Bismarck. Wypraski są na dobrym poziomie a i szczegółowość modelu całkiem niezła. Jedyną "wadą" są załączone w zestawie relingi ale to jest do przeskoczenia. Jednym słowem polecam! Sam już nie mogę się doczekać pracy nad tym modelem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Kolego Zyzio,mam pytanie,ile ten zestaw wyszedłby po przyjechaniu do Polski?? (wszystkie koszty) Ja właśnie szykuje się do zakupu.Zastanawiam sie ,może właśnie taki.Tylko nie wiem,czy taniej nie byłoby Trumpeter i wszystkie dodatki osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Kolego Zyzio,mam pytanie,ile ten zestaw wyszedłby po przyjechaniu do Polski??(wszystkie koszty) Ja właśnie szykuje się do zakupu.Zastanawiam sie ,może właśnie taki.Tylko nie wiem,czy taniej nie byłoby Trumpeter i wszystkie dodatki osobno? Niestety nie wiem bo nie sprowadzam go na razie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Tak,ale może sprowadzałeś juz model z zagranicy i chciałbym wiedziec jakie są koszty dodatkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Nie sprowadzałem, ale z tego co mi się wydaje to zależy jeszcze skąd się ściąga, od wielkości paczki. Trzeba by się zapytać innych którzy wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Czy myślisz,że ten model(Academy Special Edition) -będzie lepszy niz Trumpeter + dodatki ,tj elementy fototrawione (dostępne już u nas) i lufy metalowe ? Pokład drewniany chyba u nas nie dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Ponawiam pytanie do zorientowanych kolegów! Mam okazje pozyskania bez kosztów (odwiedziny rodziny) wyżej zaprezentowanej wersji Graf Spee Academy Special Edition.Cena to ok. 110 $.Pytanie czy warto,czy lepiej u nas Trumpeter + fototrawionki + metalowe lufy np.Master?? Proszę o rade. PS Może warto ściągnąc jakiś inny u nas niedostępny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Czerwca 2010 Super Moderator Share Napisano 22 Czerwca 2010 Ponawiam pytanie do zorientowanych kolegów! Mam okazje pozyskania bez kosztów (odwiedziny rodziny) wyżej zaprezentowanej wersji Graf Spee Academy Special Edition.Cena to ok. 110 $.Pytanie czy warto,czy lepiej u nas Trumpeter + fototrawionki + metalowe lufy np.Master?? Proszę o rade.PS Może warto ściągnąc jakiś inny u nas niedostępny model? Czytałem twój post ale zupełnie nie umiem ci doradzić w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Może ktoś z kolegów cos poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Do poczytania (i pooglądania): http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=54661&p=345564&hilit=graf+spee#p345564 http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=47602&hilit=graf+spee http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=47&t=9383&start=20 http://www.modelwarships.com/reviews/ships/dkm/graf-spee/350-acy/acy-review.html Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Fajne obazki No cóż,angielski to ja znam,jakby to powiedziec ...a little. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam kolegów, Moim skromnym zdaniem jedynym dużym plusem tego zestawu, poza oczywiście jego "premium edition" jest imitacja drewnianego pokładu. To na prawdę daje duży efekt a resztę drobnicy można skompletować zarówno w zestawie z Academy jak i Trumpetera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi