Jump to content

Niespełnione marzenia Adolfa ( 1:72Humma Model i Revell)

RH
 Share

Recommended Posts

Może koledzy pomyślą ze na starość zbzikowałem i zacząłem kleic jakies dziwadla .Nic mylnego ,po prostu w ramach kleżeńsko -sąsiedzkiej przyslugi postanowilem cos takiego skleic .Nie było to łatwe bo raczej unikam "lilipuciej skali"(1:72) juz nie ten wzrok .Ale krakowska upartość powiedziala nie ... żąden mały kurduplowaty model nie złamie mego ducha walki:) .Zacisnąłem zęby i przystąpiłem do pracy nad czterema modelami na raz ,aby mieć je jak najszybciej z głowy i powrócić do modelu F-105(patrz poprzednie posty) A co wyszlo to jest do obejrzenia.

MODELE 1:72 HUMA MODEL I REVELL

Aby było wiadomo jaki model jest na zdjeciach odpowiedni je podpisałem

P5100631.jpg

P5100630.jpg

P5100629.jpg

P5100628.jpg

P5100627.jpg

P5100625.jpg

P5100626.jpg

P5100624.jpg

P5100623.jpg

P5100621.jpg

P5100622.jpg

P5100620.jpg

P5100619.jpg

P5100618.jpg

P5100617.jpg

P5100616.jpg

P5100615.jpg

P5100614.jpg

P5100613.jpg

P5100612.jpg

P5040610.jpg

P5040609.jpg

Ciekawe w tym wszystkim jest to że projekty niemiaszków potem urzeczywistnialy sie . Jak duże podobieństwo np.Messera do ruskiego Jaka 23 lub w projekcie DFS; skrzydła mozna było spotkać w Migu 15/Lim 6 ,nawet kształt kadłuba

Krakowska Wytwórnia Płatowców RH&RH działa pełną parą, a przedłużająca się przerwa po ostatniej galerii, nie była, jak się okazuje oznaką niemocy twórczej, tylko ciszą przed burzą. Piękne modele, gratuluję!

Pozdrawiam Jarek

PS. Na ryby chodził będziesz teraz z Arado?

• 2 months later...

Modele w Twoim wykonaniu są zawsze czysto i profesjonalnie wykonane , ale zastanawia mnie dlaczego pokazujesz je zawsze w tak małych formatach ledwie widzialnych zdjęć , na których właściwie nic nie można dostrzec .

Pozdrawiam jarek

Zamierzam kupić modele tej firmy.Pasjonuję się niemieckim lotnictwem i chciałbym wiedzieć jak się je sklejało.Modele ekstra.

Jak dla mnie to są prostackie modele i raczej łatwo sklejalne.

Modele w Twoim wykonaniu są zawsze czysto i profesjonalnie wykonane , ale zastanawia mnie dlaczego pokazujesz je zawsze w tak małych formatach ledwie widzialnych zdjęć , na których właściwie nic nie można dostrzec .

Pozdrawiam jarek

Jak sama nazwa wskazuje jest to galeria .Myśle że szczegoly i takie sobie inne dyrdymaly raczej powinny być w dziale warsztatowym.A tu pokazuje ogolny widok modelu.