czarny1986tychy Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Paczka wreszcie doszła, więc powoli ruszam z projektem Czasu na modelowanie mam niewiele ,ale postaram się w miarę często pokazywać efekty prac. Baza to model tamiyi, o ewentualnych zmianach narazie cisza , wszystko wyjdzie po drodze :P Mały poglądowy IN-BOX (w sumie niema co pokazywać) : Wypraski jak na tamcie przystało , czyste i eleganckie. Pozdrawiam wszystkich biorących udział w projekcie , jak i zachęcam resztę do działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 No to czekamy na rozwój projektu, Skyline to według mnie jeden z najlepszych samochodów do tuningu więc może być ciekawie Zastanawia mnie do czego mają służyć te przeźroczyste części, wygląda mi to na elementy podłogi, ale z jakiego powodu są przeźroczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 No Sky to bardzo piękny samochód, model również, czekamy na kolejną aktualizację z twoimi poczynaniami przemekgksw3 - te przezroczyste elementy to osłony podwozia a dokładnie układu przeniesienia napędy czyli silnika, skrzyni i tylnego dyfra. W modelach WRC też te elementy są przezroczyste, wydaje mi się że to dlatego aby można było przez niepomalowane osłony podejrzeć szczegóły zawieszenia i napędu. Oczywiście życzę powodzenia w pracach i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 No fakt, Tamiya jest okrutna. Najpierw trzeba się napracować, żeby stworzyć piękne podwozie, sprężyny, cały układ jezdny, a potem Tamiya każe nam pomalować ten przezroczysty element i wszystko zakryć :( Można nie zamalowywać, ale szkiełko niestety jest takie, że obraz widziany przez nie jest rozmazany. Ach ci okrutni Japończycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 No fakt, Tamiya jest okrutna. Najpierw trzeba się napracować, żeby stworzyć piękne podwozie, sprężyny, cały układ jezdny, a potem Tamiya każe nam pomalować ten przezroczysty element i wszystko zakryć :( Można nie zamalowywać, ale szkiełko niestety jest takie, że obraz widziany przez nie jest rozmazany. Ach ci okrutni Japończycy Smile Zawsze można się pobawić i zrobić ten element ściągany żeby zaprezentować zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Misiek był na zakupach i zmontował sobie kolorek do bryki Taki oto: Mi wpadł w oko , a że ostatnio większość modeli maluję na czarno więc będzie małe urozmaicenie. Maska na bank będzie czarna, chyba ze dorwę gdzieś karbonu troche, to nie tylko masce sie dostanie:P. Ma ktoś może wzór faktury karbonuw 1/24? Byłbym wdzięczny! A skanek do zdięcia poskładany na sucho i nic z nim jeszcze nierobiłem ,bezto widać ślady po ramkach na zderzaku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 No i ubiegłeś mnie Właśnie mam zamiar zakupić dokładnie tego samego Skyline'a!!! Cóż, będą dwa w tym projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Tak wygląda docelowy kolorek na podwoziu Buda też dostanie kolor ale narazie się szpachluje to tu to tam ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Zielone podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Mam nadzieję że tego wlotu nie zaszalowałeś tylko uzupełniłeś plastikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Jest tam kawałek plastiku z ramki, a reszta szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Pokolorowane podwozie na 1 raz: To tak orientacyjnie bo będzie jeszcze wykańczane Tak sie zastanawiam czy wahaczy z zawieszenia nie pomalować w jakiś kolor , "subaru" niebieski albo czerwony? Musze pomyśleć, a waszym zdaniem? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 No podwozie całkiem ładnie, chociaż bardziej na karoserię czekam Co do wahaczy to ja bym tym niebieskim walnął, na pewno ciekawiej by wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 przemekgksw3 zgadzam się z tobą wahacze na ten niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Fajne się Twój R34 zapowiada Jakieś zmiany możesz już zdradzić czy to nadal tajemnica? Ps. Widziałem też na 1 fotce Astre V8 Coupe Team Phoenix z DTM Model super. można przy nim popłynąć. Sam mam taką na warsztacie Powodzenia i ze R34 i z Asterką ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Hej Macie foto tylnego zawieszenia: Felgi , maska , spojler na bank będą w czarnym macie , kolor kasty taki zielonkawy jak na podwoziu. Środek myśle jaką małą klatke , kubeł albo i 2 , pasy szelkowe, kolor myśle zrobić w środku jaki błękitny(gdzieś na forum widziałem coś takiego w starym skylinie i bardzo mi się spodobało). Może ciemne szyby z tyłu. A tarcze mam do poprawki i mały retusz na amorkach :p Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 No i super Z tymi niebieskimi wahaczami faktycznie wygląda extra. Czekam na foty ukończonego podwozia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Zgodzę się z moim imiennikiem, zawieszenie pierwsza klasa Też czekam na całe podwozie no i oczywiście budę Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Dobrze zrobiłeś z tymi wahaczami, od razu lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Wszystko bardzo fajnie wygląda i współgra ze sobą kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Całość, teraz drobne poprawki:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 No0 teraz już tylko ładnie pozapuszczać i podwozie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Witam Prac ciąg dalszy. Tak to wygląda na sucho, mało satyswakcjonująco;/ Tak z progiem, odrazu lepiej Delikatnie pobrudzone podwozie. Nowy spoiler pod zderzak się składa. "Podziurawiłem" wiertłem 0,5 mm tarcze , wiem fototrawki były by lepsze, narazie nie mam na to środków:/ Pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jak na tytaniczą ręczną robotę z tarczami.... efekt super. Tak trzymaj i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi