Skocz do zawartości

NISSAN SKYLINE GT-R R34

czarny1986tychy

Rekomendowane odpowiedzi

Paczka wreszcie doszła, więc powoli ruszam z projektem Czasu na modelowanie mam niewiele ,ale postaram się w miarę często pokazywać efekty prac. Baza to model tamiyi, o ewentualnych zmianach narazie cisza , wszystko wyjdzie po drodze :P

Mały poglądowy IN-BOX (w sumie niema co pokazywać) :

skyliner34033.jpg

skyliner34036.jpg

skyliner34034.jpg

skyliner34035.jpg

skyliner34037.jpg

Wypraski jak na tamcie przystało , czyste i eleganckie.

Pozdrawiam wszystkich biorących udział w projekcie , jak i zachęcam resztę do działania

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No to czekamy na rozwój projektu, Skyline to według mnie jeden z najlepszych samochodów do tuningu więc może być ciekawie

Zastanawia mnie do czego mają służyć te przeźroczyste części, wygląda mi to na elementy podłogi, ale z jakiego powodu są przeźroczyste

No Sky to bardzo piękny samochód, model również, czekamy na kolejną aktualizację z twoimi poczynaniami

przemekgksw3 - te przezroczyste elementy to osłony podwozia a dokładnie układu przeniesienia napędy czyli silnika, skrzyni i tylnego dyfra. W modelach WRC też te elementy są przezroczyste, wydaje mi się że to dlatego aby można było przez niepomalowane osłony podejrzeć szczegóły zawieszenia i napędu.

Oczywiście życzę powodzenia w pracach i pozdrawiam!

No fakt, Tamiya jest okrutna. Najpierw trzeba się napracować, żeby stworzyć piękne podwozie, sprężyny, cały układ jezdny, a potem Tamiya każe nam pomalować ten przezroczysty element i wszystko zakryć :( Można nie zamalowywać, ale szkiełko niestety jest takie, że obraz widziany przez nie jest rozmazany. Ach ci okrutni Japończycy

Rabbit666 napisał:
No fakt, Tamiya jest okrutna. Najpierw trzeba się napracować, żeby stworzyć piękne podwozie, sprężyny, cały układ jezdny, a potem Tamiya każe nam pomalować ten przezroczysty element i wszystko zakryć :( Można nie zamalowywać, ale szkiełko niestety jest takie, że obraz widziany przez nie jest rozmazany. Ach ci okrutni Japończycy Smile

Zawsze można się pobawić i zrobić ten element ściągany żeby zaprezentować zawieszenie

Misiek był na zakupach i zmontował sobie kolorek do bryki

Taki oto:

img0055pp.jpg

Mi wpadł w oko , a że ostatnio większość modeli maluję na czarno więc będzie małe urozmaicenie. Maska na bank będzie czarna, chyba ze dorwę gdzieś karbonu troche, to nie tylko masce sie dostanie:P. Ma ktoś może wzór faktury karbonuw 1/24? Byłbym wdzięczny! A skanek do zdięcia poskładany na sucho i nic z nim jeszcze nierobiłem ,bezto widać ślady po ramkach na zderzaku.

Pozdro

No i ubiegłeś mnie Właśnie mam zamiar zakupić dokładnie tego samego Skyline'a!!! Cóż, będą dwa w tym projekcie!

Fajne się Twój R34 zapowiada

Jakieś zmiany możesz już zdradzić czy to nadal tajemnica?

Ps. Widziałem też na 1 fotce Astre V8 Coupe Team Phoenix z DTM

Model super. można przy nim popłynąć. Sam mam taką na warsztacie

Powodzenia i ze R34 i z Asterką ;)

Hej

Macie foto tylnego zawieszenia:

img0088k.jpg

img0090rj.jpg

Felgi , maska , spojler na bank będą w czarnym macie , kolor kasty taki zielonkawy jak na podwoziu. Środek myśle jaką małą klatke , kubeł albo i 2 , pasy szelkowe, kolor myśle zrobić w środku jaki błękitny(gdzieś na forum widziałem coś takiego w starym skylinie i bardzo mi się spodobało). Może ciemne szyby z tyłu. A tarcze mam do poprawki i mały retusz na amorkach :p

Pozdro

No i super

Z tymi niebieskimi wahaczami faktycznie wygląda extra.

Czekam na foty ukończonego podwozia ;)

Witam Prac ciąg dalszy.

Tak to wygląda na sucho, mało satyswakcjonująco;/

img0095ua.jpg

Tak z progiem, odrazu lepiej

img0103x.jpg

Delikatnie pobrudzone podwozie.

img0106zk.jpg

Nowy spoiler pod zderzak się składa.

img0108tv.jpg

"Podziurawiłem" wiertłem 0,5 mm tarcze , wiem fototrawki były by lepsze, narazie nie mam na to środków:/

img0110vq.jpg

Pozdro:)

Jak na tytaniczą ręczną robotę z tarczami.... efekt super.

Tak trzymaj i do przodu