sir.michal Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Masz Eryk kolejnego uczestnika. Dołączam się do projektu z takim bydlakiem a w przyszłości jeszcze kilkoma modelami a na koniec duża diorama. Model nie będzie waloryzowany najwyżej produkcja własna malowanie takie jak na pudełku żeby było kolorowo na dioramie. Koniec gadania tylko do roboty. Postępy dopiero jutro wieczorem po modelarni. In-boxa nie robię ponieważ części wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Dziś zaszpachlowałem podwozie i wyszlifowałem koła aha i jeśli chodzi o ślady po wypychaczach i nadlewki to ten model ma tego i tego pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 To następne postępy doszlifowałem resztę kół i zaszpachlowałem podwozie ale i tak nie do końca jeśli chodzi o nadlewki jest ich pełno na kołach a w kabinie pełno śladów po wypychach mocna się namęczę z tym modelem ale już koniec tego narzekania. ;o) Teraz zdjęcia: Wszystkie koła. A teraz sklejony układ napędowy to było jak do tej pory najprzyjemniejsza czynność i jeszcze zamontowałem wiatraczki czy jak się to nazywa co umożliwia pływanie będzie można się bawić w ich odsłanianie zasłanianie i tak na około ponieważ zasłonki są ruchome. I jeszcze raz przepraszam za zdjęcia robione na szybko aby jak najprędzej się pochwalić co tam namodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Ładnie ci idzie. Oby tak do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Och dziękuję za te pochlebstwa ,a jak tam twoja diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Spoglądaj na mój temat. Ten jest o czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Spoglądam spoglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Na razie relacja słowna jutro dodam zdjęcia zaszpachlowałem podwozie i zacząłem sklejać wnętrze ,prawy bok i ławeczki przy ścianie oraz zacząłem kleić gasiki jedno ogniwko die części mam nadzieję że jutro zdążę je skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Zaszpachlowałem wannę i wyszlifowałem. Zacząłem też sklejać gąski i tyle skleiłem A jeszcze tyle do sklejenia Oraz skleiłem jedną stronę wnętrza kabiny i jeden rząd ławeczek przy ścianie na dalsze postępy z pracy trzeba będzie poczekać do 20 jak wrócę z modelarni to wkleję zdjęcia z postępami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Dziś dłubanina w środku trzy godziny z głowy jeszcze dzień dwa skończę wnętrze i pierwsze malowanko. Efekty dzisiejszych prac poniżej; Więcej najprawdopodobniej jutro po 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Nie wiedziałem, że ten model posiada wnętrze. Jak ze spasowaniem elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Z tego co widziałem, to trzeba troszkę podszlifować parę części i jest ideolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Tak jak pisze tu Eryk trzeba trochę szlifować to prawda ale wnętrze samo w sobie to przyjemny etap prac nad tym modelem tylko gorzej z malowaniem detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wybrałeś już kolor na wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Zbyt wielu opcji nie ma jedynie jasno-mdło zielony (chyba każdy wie o co chodzi) no i biały, ale ten drugi to rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Chodzi mi o to czy dobrał na to numer farby, bądź mieszankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Co do koloru pierw skończę wnętrze-całe potem będę się zastanawiał nad kolorem ale i tak udam się do specjalisty jak dla mnie czyli Eryka on ma na pewno jakąś farbę bo sam siedzi po uszy w Iraku po uszy więc pożyczę jakąś farbę od niego i rozwiązanie mam gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Ja użyłem farby Gunze H50 'lime green' , najbardziej mi pasowała do tego co zobaczyłem na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Na twoje szczęście mam takową farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 Wiem wiem leniłem się kilka dni. ;o) A to już wczorajsze postępy w budowie. Mam nadzieję że dziś skończę całe wnętrze i pod koniec tygodnia lub na początku następnego malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 Sie modelik szykuje, będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 No wiążę z nim wiele planów dioramowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Postępy z ostatnich dni walki. Zdjęcia takie sobie robione na parapecie i jedną ręką więc wybaczcie. Posklejane koła czekające na malowanie I mały detalik lecz pamiętajcie że wszystko co małe jest piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Wielka prośba jeżeli ktoś zna adres strony gdzie jest kolor wnętrza i rożnych duperelków proszę niech ją wklei w tym warsztacie będzie mi bardzo pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Pooglądaj TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi