BaldPuma Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 (edytowane) Mały skok w bok. W moim dziale już dość nabałaganiłem - no i ten pojazd się nie podoba, a na Fenka + blachy mnie nie stać - sam postanowiłem przygarnąć się tutaj. Wzorcowy pojazd to ten z fotek poniżej foto: www ...? Flick? (Sorry + Help Me, pls) Baza; Revell + Maska Dragon + koła (MIG lub Calibre lub w ostateczności Dragon przeszpachlowany z boku) + papier + resztki różnych blaszek. Konfiguracja (otwarte przednie lewe i tylne prawe drzwi), malowanie i zużycie powłoki malarskiej: pojazd z powyższych zdjęć (może doposażony w klimę) (jak w końcu zmorduję km na wymianę) Wyposażenie będzie miał jednak z "linii" (czyli wspomniana wyżej klima [może ], radio, uchwyty na broń, może jakieś szpeje. Na pewno nie będzie zużyty jak na fotkach które się pojawią w trakcie warsztatu. No i ma być to model łatwy, lekki i przyjemny - żadnych fajerwerków. Start 00. pierwsza przymiarka drzwi - wykonanie 3 minuty 00 Gościnnie Edytowane 20 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Guntruck, gunship odnosi się do pojazdów latających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Witaj o Wielki Tylko popraw nazwę tematu, bo jest niezgodna z regulaminem Ciekawa wersja, pierwszy raz ją widzę, więc usiądę z przodu co by się lepiej przyjżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Witaj o Wielki -> spadaj jutro będą fotki wymęczonych w "polu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 ten pojazd się nie podoba Oj nie podoba się, i to bardzo... Tyle jest fajnych Gun Trucków z OIF, a Ty wybrałeś akurat tego No ale i tak będę spoglądał jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 cd części teoretycznej - pojazd z jednosti - chyba już po zakończeniu działań http://www.toadmanstankpictures.comguntrucks.htm 01. dach, 02. klima, 03. tylne drzwi od srodka, 04. tylne od tyłu, 05. 06. boki 01. 02. 03. 04. 05. 06. Uwaga: mój model nie będzie miał dodatkowego pancerza na kadłubie - tylko taki jak na pierwszych fotkach tyle na dziś - cd jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 cd 01. gotowe drzwi; 02.-04 produkcja środkowej ramy; 05., 06. osłona silnika z papieru (skan blaszki); 07., 08. przymiarka ramy; 09.-11. tylna rama; 12. profil pod oparcie krzeseł (odgniot w folii alu usztywniony Superglue), 13.-15. kątownik do mocowania zawiasów drzwi; 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 środkowa rama jest za gruba - ale nie wiem czy będę ewentualnie szlifował - nie będzie jej od góry widać - ale "siezobaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Świetnie to wygląda. Na zdjęciu 12. to jest jakaś blaszka? Jak odgniatasz na niej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Świetnie to wygląda. Na zdjęciu 12. to jest jakaś blaszka? Jak odgniatasz na niej części? To jest śniadaniowa folia aluminiowa - w lewym rogu blaszka Eduarda do M1025 1:72 - przykładam folię do blaszki i albo paluchem albo gumką do mazania odciskam. Potem "maluję" niewidoczną część super glue. Część tych oparć jeszcze została przylepiona na grubej warstwie kleju na papier i pewnie jutro (jak klej wyschnie) będzie można wyciąć o będzie na podkłady tylnych foteli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 A może spróbować zrobić matryckę? Odgnieć w folii, pomaluj klejem stronę "widoczną", a od tyłu zalej np. distalem. Jak robisz i gniesz takie ładne kształtowniki L i U? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 A może spróbować zrobić matryckę? Odgnieć w folii, pomaluj klejem stronę "widoczną", a od tyłu zalej np. distalem. Jak robisz i gniesz takie ładne kształtowniki L i U? Forma - spróbuję przy okazji. Kątownik (L) wersja 1 - - przerysowuję papier igłą tak zeby było min ze 3cm po obu stronach, zaginam - linijka i skalpel i obcinam w odpowiedniej odległości od krawędzi od razu przez 2 kartki - delikatnie - kilka razy ciągnąc żeby nie zrobiło łuku. Później wystarczy rozprostować (ostrzem skalpela) i wyprofilować na np krawędzi płytki plastikowej. wersja 2 - To samo można (na razie robiłem przy większych ale małe czemu nie) - po przerysowaniu pomalować bezbarwnym olejnym lub jakimś klejem typu superglue .... i cd po wyschnięciu identyczny ps w pierwszej wersji trzeba później pomalować j/w - inaczej akrylowa farba zepsuje wszystko Przy U rysują 2 linie zaginam na plastiku o potrzebnej grubości i obcinam razem z plastikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 małe CD - ładna pogoda lepiej pospacerować 01., 02. przygotowanie kątowniczka; 03. mały śmietniczek ( min.: pancerny wkład do "paki", burty paki (jeszcze bez kopertowania), stoliczek z papieru (jeszcze przed poprawkami), i aluminiowe oparcia; 04. kopertowanie burt; 05.-09. kolejne kroki - wykonywanie "wanny" do przedziału ładunkowego. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 (jako ze nie mam żadnych planików całość robiona metoda króla Ćwieczka - prób i błędów.... ale bardzo pomału nabiera wygladu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Cd prototypu "klatki" (już jest rozparcelowana na czynniki pierwsze jako szablon) 01 02 03 Próba robienia fotela kierowcy - wyszedł troszkę za wysoki - nie uwzględniłem wysokości poduszki - ale idea jest dobra - tylko trzeba powtórzyć. 04. materiały - "oparcie" odgniatane nową metodą - 2 warstwy folii aluminiowej posmarowane wewnątrz lakierem błyszczącym - olejnym jako spoiwo i utwardzacz (można kroplę super glue ale lubi "wyleść" z efektem wiadomym). Odgniecione oparcia są lepsze niż oryginał bo są w miarę sztywne i mają profilowany rewers i awers - blaszka tylko 1 stronę. Planik to przerobiony fragment instrukcji Eduarda; 05., 06. wygięty papierek - trzeba zmniejszyć. 04 05 06 No i wreszcie coś co pozostanie - dach nad kabiną 07.-12. no comments. 07 08 09 10 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Dzięki za tutoriala z kątowników! Przyda się bo właśnie będę kątownikami "obijał" skrzynki amunicyjne do Bredy 20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Dzień masochisty Tego tygryski nie lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Tego tygryski nie lubią najbardziej Oj nie lubią To jest męczeństwo totalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 malutkie cd 01.-03. kolejna próba "odbicia" klimy - można powiedzieć ze udana bo na 6 szt mam jedną bez przeróbek wentylatorów i 2 z małymi poprawkami (materiały: plastelina + klej 2-składnikowy "dragon" [Distal byłby lepszy bo wolniej tężeje - ten ok 3 min.] całośc bez odsysania powietrza, wibracji, itp); 04.,05. wyposażanie blaszkami z M998 [acha - to ten ciemniejszy - jaśniejszy libański] 01 02 03 04 05 Myślałem że te były żółte ale znalazłem nową fotkę i lekko zmieni barwy wojenne 06., 07. cd 06 07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 01.-03. zapełniamy pod brzuchem; 01 02 03 04. montaż uszczelek do szyby; 05. tablica; 06. cała przednia szyba 04 05 06 07.-09. aktualny wygląd 07. 08 09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Uszczelki mnie dobiły Całość świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Uszczelki mnie dobiły A kogo nie Wygląda co raz kształtniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Uszczelki mnie dobiły Całość świetna panie jaki ty dokładny weź na luz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 uszczelki.... ......to tylko maskowanie szczeliny między szybką a ramą - Revell jakoś nie wpadł na pomysł ze przednia "szyba" ma 2 strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 01. elementy radia i 2 przednich foteli; 02. zamontowana rama pod taśmy i pokrętło; 03. taśmy amortyzacyjne 01 02 03 04.-06. przymiarka "pudełka" w kabinie 04 05 06 07. założone taśmy; 08.-10. tak na razie 07 08 09 10 cdn -> najprawdopodobniej akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2010 Zmiana planów - akumulator zostanie zamknięty bo żeby go było widać za dużo "zjeżdżalni" musiało być otwarte. malutkie "co nie co" - "szuflada" na radio i tylne fotele 01 02 03 04 05 06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 01-05 cd wyposażenia wnętrza (fotele, uchwyty pod anteny - tył); 06-12 radio, napęd wycieraczek i przerobiony środkowy kabłąk (wycięte ~1mm) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi