plastikk Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Dłubanie zaczęte. Zaszpachlowany właz w ''kabinie'',nawiercone otwory pod peryskopy oraz usunięty właz z górnego pancerza Tanka. Zamiast tego pojawił się okrągły właz z rzeczywistego Mark I. Całość od góry będzie przykryta tzw.''kurnikiem'' takim jak tutaj: http://www.landships.freeservers.com/mk1_bw43_small.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Model i tematyka jest mi bliska, ale daj spokój, co to za skala 1/76. Jak by nie mogli Marka wykonać w normalnej 1/72. Czekam na nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Model i tematyka jest mi bliska, ale daj spokój, co to za skala 1/76. Jak by nie mogli Marka wykonać w normalnej 1/72. Czekam na nowe fotki. Z moich szybkich pomiarów i porównań z Markiem Emhara, wychodzi, że model Airfixa to jednak skala 1/72. Nie wiem jak jest w Female, ale w modelu Mk. I Male nawet na instrukcji jest podana skala 1/72. Natomiast na pudełku widnieje błędne 1/76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Skala -skalą...liczy się fun . 1/72 czy 1/76 - jedyny wtryskowy z Mk I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Hmm, tyż prowda. Widziałem dwa Marki 1 w skali 1/35 i zaczęły mnie kusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Sponson Całość ''na sucho'' z boczku I wykombinowane zawiasy do włazu na górze tanka odcięte z włazów do sponsonów wersji ''męskiej'' Swoją drogą taki Mk I Male/Female daje dużo możliwości wariacji np. taki Supply Tank czy Radio Tank.Wszystko oparte na tych wiekowych wypraskach... @skala 72 Mk I w 35?...kto to robi?Może chodziło o Mk IV Emhara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Hmm, fakt, to są IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Coś tam pogrzebałem przy Mark'u daszki nad wylotami spalin i ''kurnik'' v.1.0 z przymiareczką ''kurnik'' ewidentnie do poprawy ale...wzorzec już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 A nie lepiej wyciąć ramę kurnika z jednego kawałka plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Pewnie i tak ,ale podglądając fotki z epoki doszedłem do wniosku że siatka była nabijana na zwykle dechy/stelaż z desek[lub odwrotnie]... i ''deski'' ma być widać. ''Kurnik'' jest w wersji ''demo''... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Przejrzyj zdjęcia z IWŚ. Jest trochę zdjęć czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Stronka -wypas...dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Maja 2010 Autor Share Napisano 27 Maja 2010 Prace przy ''kurniku'' 2.0 zakończone.majstersztyk to nie jest ale... Wiem że asymetryczny. Teraz wymyślimy mocowanie do górnego pancerza, tak aby pozostał dystans do gąsek gumiaków . Z fotek Markow z takim właśnie ''kurnikiem'' niewiele wynika. I jeszcze art'work z pudełeczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Idzie dobrze, życzę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Kobitka się uzbroiła a nawet troszku makijażu dostała... Problem z tworzywem - pomimo dwukrotnego mycia pudła ,farba coś cienko się go trzyma. Maluje Pactrami i MM i jak dotąd nie było problemu z przyczepnością tych akryli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Maluje Pactrami i MM i jak dotąd nie było problemu z przyczepnością tych akryli. Proponuje zacząć używać podkładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Kolorki z jednego boczku... Pactra/MM,Agama ...pędzelki. Kolorki dobierane ''na oko'',bez większego sugerowania się instrukcją...nie żebym był zwolennikiem malowań z''z sufitu''. Fotek w kolorze nie ma a malowania muzealne to...farba na farbie,farbą pogania.Takie mi pasują do ''Kobitki'' i basta. Zamówione kalki z Black Lion http://www.jadarhobby.pl/black-lion-72001-british-172%C2%A0-p-14188.html będzie większe pole do manewru z nazwą własną Kobietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Kobitka dostała resztę makijażu - miejscami za grubo/schodki ale...jak na drugi model po ponad 6 letniej przerwie jest chyba ok. Jeszcze do dorobienia zaczep z przodu ''Kobitki'' i ''dodatkowe opancerzenie '' mechanizmu mocowania ''ogona''. I prace przy ''kurniku'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Ponieważ ''lepsza połowa'' zaanektowała aparat fotka z komórki... Dodatkowe opancerzenie mechanizmu mocowania koła sterowego[na sucho]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 ''Kurnika'' nie będzie,wku...rzył mnie i poszedł pod buta. Może mi przejdzie i będzie wersja 3.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Czym się różniły wersje "Male" i "Female"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 "Male" miały po 1 armatce z każdej strony, "Female" po 2 KMy z każdej strony. Tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 Uzbrojeniem...Male[facecik] z armatką i km-y /Female[kobitka] tylko km-y. I kształtem sponsonów gdzie było montowane uzbrojenie. Istniała też wersja obojnaka[Hermaphrodite] - gdzie jeden bok Tanka był męski a drugi żeński[od Mark IV] A moja ''Kobitka'' wygląda na dzisiaj tak: Gąski są tylko założone ''tak sobie'' - gumiaki nie do obrobienia[albo nie na moje zdolności...]. ''Kurnik'' w wersji 3.0 . ...już oderwany...bo coś mi nie pasuje w ułożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 nie poddawaj się, dajesz do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 gumiaki nie do obrobienia Ja bym to strugał ostrym skalpelem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi