Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Zamieszczam listę pojazdów którę liczą się do projektu - występują w Iraku lub Afganistanie: -AIFV -AAV-7 -M1 Abrams -ACV-300 -Al-Khalid (MBT-2000) -Al-Zarrar MBT -FV102 Striker -AMX-56 Leclerc -C1 Ariete -M60A1 AVLB -HMMWV -B1 Centauro -Oshkosh M-ATV MRAP -International MaxxPro MRAP -BAE Caiman FMTV MRAP -RG-31 Nyala MRAP -RG-33 MRAP -Cougar MRAP -M1117 ASV -Buffalo MPV MRAP -Challenger 2 MBT -AMZ Dzik -M113 i wszelkie odmiany -Grizzly APC -HEMTT / Oshkosh -Land Rover Wolf -Leopard 2 -Asad Babil (Iracki T-72) -Iveco LMV -M2,M3,M7 Bradley / M6 Linebacker -M939 Truck i wszelkie odmiany -KTO Rosomak -T-72 -LAV-25 -T-55 (wschodnie przeróbki) -Honker -Hibneryt -BRDM-2 -BTR-60 -BTR-70 -BTR-80 -SKOT -Tatrapan -BTR-94 -BMP-1 -BMP-2 -M1126-34 Stryker Być może ktoś podejrzy tutaj ciekawy model do zrobienia, nawet od podstaw w przypadku MRAP'ów Jak coś jeszcze znajdę to dodam Edytowane 21 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 T-90 ?! A czemu Patria AMV i KTO Rosoamk skoro tylko ten drugi brał udział w działaniach wojennych ? Robienie takiej listy raczej nie ma sensu, tych pojazdów są setki. Sam pominąłeś wiele bardzo ważnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 No to te które pominąłem, i o których zapomniałem, można wpisywać. Aż tyle w głowie wiadomości nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 A co z pojazdami cywilnymi zaadaptowanymi przez np. przez Irakijczyków ect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Jak coś jeszcze znajdę to dodam Nie jestem w stanie wszystkiego ogranąć w 15 min... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 W to nie wątpię, po prostu chciałem wiedzieć czy takie też się łapią do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 No Eryk to się łap i uzupełnij listę, a teraz zrób drugą z modelami które się zaliczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 No Eryk to się łap i uzupełnij listę, a teraz zrób drugą z modelami które się zaliczają. Może pomożesz? Myślę że takie wypominanie błędów jest trochę nie na miejscu. Kolega Skinn3r stara się rozkręcić ten projekt a wy go demotywujecie. Jeżeli wam coś nie pasuje to możecie sami zrobić podobną i lepszą listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 po prostu chciałem wiedzieć czy takie też się łapią do projektu Zaliczają się pojazdy wojsk, jak i skradzione przez Talibów oraz przeróbki cywilnych na uzrbrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Ja go nie demotywuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Nie, nie demotywujesz mnie, ale jak zawsze chcesz iść na łatwizne - "Niech ktoś to zrobi za mnie, bo mi się nie chce..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Skinn3r usuń te które powiedziałem bo to bajki jakieś niewyjaśnione. Z Polski dodaj Honkery, Skorpiona-3, Stary, Jelcze, Hibneryt, BRDM-2. Wrzuć jeszcze BTR-60/70/80, Skot 2, Tatrapan, BTR-94, BMP-1/2, Land Rover defender, M1126-34 Stryker itd. itp. Trochę tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Nie mam zielonego pojęcia(prawie) ale CI pomogę i zrobię tą listę modeli ale się cudów nie spodziewajta. A ty jak co to mów czego brakuje to może znajdę , aha ale ty robisz figurki. Edytowane 21 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jak nie masz zielonego pojecia to lepiej siedź cicho i słuchaj jak mądrzejsi mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Listę modeli postaram się wrzucić jutro, ew. w niedzielę. Mam prośbę, jeżeli są jakieś znane pojazdy których jeszcze nie ma, to podeślijcie mi nazwy na PW albo tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Skinn3r - chwała Ci za taki temat, zwłaszcza za chęć zrobienia listy pojazd+model. Jako skromną pomoc dorzucę to (dwa pierwsze mało się z I&A kojarzą, ale pojawiły się w Iraku): M548 - AFV Club: M577 - Tamiya: M198 - Trumpeter: Buffalo MRAP - Vajra Miniatures (żywica): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Mam pytanie. Czy M1 Panther II też się łapie bo aż tak dobrze obeznany nie jestem? Edytowane 21 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Tak, M1 Panther brały udział w walkach w Iraku (bodajże 4 ale też dobrze :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jak byś chciał fotki to tu są: http://www.primeportal.net/apc/russ/iraq_m1_panther2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Panowie panowie, lista modeli będzie w osobnym temaciku Co do Panthera II to owszem, może, sam zamierzam go skleić tyle że w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Niestety w 1:35 jest bardzo ciężko dostępny. Jak by ktoś wiedział gdzie można go zdobyć, chętnie bym go kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Niestety w 1:35 jest bardzo ciężko dostępny. Jak by ktoś wiedział gdzie można go zdobyć, chętnie bym go kupił. Widziałem że na Allegro ktoś chce go pilnie sprzedać. http://www.allegro.pl/item1039545338_dragon_3534_m1_panther_ii_ekspresowa_dostawa.html Co do listy to chyba powinniśmy jeszcze dorzucić niemieckie cieżarówki MAN (no chyba, że nie bo jak pisałem wcześniej za bardzo się nie znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Co do listy to chyba powinniśmy jeszcze dorzucić niemieckie cieżarówki MAN Owszem, lista będzie aktualizowana ciągle, ale w 1 dzień tego nie idzie samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi