krosto Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Witam Obserwuje bacznie forum od jakiegoś roku i postanowiłem w końcu zamieścić coś od siebie. Cheć wykonania jakiegoś ulepku powróciła po wielu latach, ale dopiero to forum przybliżyło mi wiele tajników prawdziwego modelarstwa. Załaczony model został wykonany z prosto z pudła, malowany Humbrolem, zastosowałem maski Montexu i...amerykanskiego pilota wyciągniętego z jakiegoś starego, monogramowskiego Hellcata, którego przekwalifikowałem na germańskiego. To jest mój 2 model malowany aero.Bazy historycznej było mało, nie wnikałem, malowanie to Gilze-Rijen 1942 Bardzo prosze o krytykę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
METYS Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Skoro żądasz krytyki to proszę bardzo: bardzo fajny model Ci wyszedł Jedyne do czego się można przyczepić to może troszkę zbyt "czysty" spód maszyny, przydało by się go troszkę pobrudzić, ale tak poza tym to naprawdę mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnym Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Zgodze sie z kolega Metys.bardzo czysty model i brakuje preshadingu i jakiegos weateringu ale cos jeszcze mozesz zrobic. No i widze ze okopcenia jakos ci nie bardzo chyba wyszły.Cała reszta oki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 No stary, model super Tylko za sterylny! Góra jest wyeksploatowana pierwszoklaśnie pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krosto Posted May 26, 2010 Author Share Posted May 26, 2010 Dziekuje za komentarze, przybrudze jeszcze troche tego grubaska..a na dodatek zdjecie od spodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Mnie się podoba jaki jest Tylko zastanawia mnie ten krzyż namalowany na pylonie od zbiornika... na pewno tak ma być?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Watpie... Przupuszczam, ze wykonawca nie przewidzial, ze pylon powinien byc przyklejony juz po naniesieniu kalkomanii i wyszlo jak wyszlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dewertus Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Piękny, zwłaszcza góra przezentuje się imponująco - ale z ta bazą materiałową to coś słabiutko, oj słabiutko (Gilze-Rijen to baza, a samolot nosi oznaczenia 5./KG.2) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts