krosto Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Witam Obserwuje bacznie forum od jakiegoś roku i postanowiłem w końcu zamieścić coś od siebie. Cheć wykonania jakiegoś ulepku powróciła po wielu latach, ale dopiero to forum przybliżyło mi wiele tajników prawdziwego modelarstwa. Załaczony model został wykonany z prosto z pudła, malowany Humbrolem, zastosowałem maski Montexu i...amerykanskiego pilota wyciągniętego z jakiegoś starego, monogramowskiego Hellcata, którego przekwalifikowałem na germańskiego. To jest mój 2 model malowany aero.Bazy historycznej było mało, nie wnikałem, malowanie to Gilze-Rijen 1942 Bardzo prosze o krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Skoro żądasz krytyki to proszę bardzo: bardzo fajny model Ci wyszedł Jedyne do czego się można przyczepić to może troszkę zbyt "czysty" spód maszyny, przydało by się go troszkę pobrudzić, ale tak poza tym to naprawdę mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Zgodze sie z kolega Metys.bardzo czysty model i brakuje preshadingu i jakiegos weateringu ale cos jeszcze mozesz zrobic. No i widze ze okopcenia jakos ci nie bardzo chyba wyszły.Cała reszta oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 No stary, model super Tylko za sterylny! Góra jest wyeksploatowana pierwszoklaśnie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 Dziekuje za komentarze, przybrudze jeszcze troche tego grubaska..a na dodatek zdjecie od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Mnie się podoba jaki jest Tylko zastanawia mnie ten krzyż namalowany na pylonie od zbiornika... na pewno tak ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Watpie... Przupuszczam, ze wykonawca nie przewidzial, ze pylon powinien byc przyklejony juz po naniesieniu kalkomanii i wyszlo jak wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Piękny, zwłaszcza góra przezentuje się imponująco - ale z ta bazą materiałową to coś słabiutko, oj słabiutko (Gilze-Rijen to baza, a samolot nosi oznaczenia 5./KG.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi