skwercio Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Warunki szkolne nie sprzyjają lepieniu modeli, ale mimo to ja zrobiłem Ju 87 właśnie w szkolnej ławce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Żeby nie szyba to na te Twoje 14 lat dostałbyś ode mnie 4- Z kamuflażem niemieckim też mogłeś się sprawniej uwinąć.... te linie możnabyło ołówkiem od linijki narysować lub pokleić kawałki taśmy klejącej. No ale dawaj dalej.... każdy następny MUSI być lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Patrząc na Twój model przypomina mi się pracatechnika, też kleiłem w szkole modele tylko wtedy jak ktoś kleił Łośa był szefem Jak na szkolną ławkę świetnie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Z kamuflażem niemieckim też mogłeś się sprawniej uwinąć.... te linie możnabyło ołówkiem od linijki narysować lub pokleić kawałki taśmy klejącej. Niezbyt rozumiem... Użyłem taśmy, ale jakoś tak "nie wyszło" Patrząc na Twój model przypomina mi się pracatechnika, też kleiłem w szkole modele tylko wtedy jak ktoś kleił Łośa był szefem SmileJak na szkolną ławkę świetnie:) Pozdrawiam Smile Ja to na przerwach kleiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Użyłem taśmy, ale jakoś tak "nie wyszło" Nie wyszło, gdyż farbę za rzadką miałeś. A osłona kabiny zapaprana i zadymiona od środka od nadmiaru cyjanoakrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 nie użyłem CA... to klej Revella Contacta Professional... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Ja to na przerwach kleiłem... Pewnie niezła sensacja była za samo to gratulacje się należą, ja bym chyba nie dał rady. Widać że postępy robisz w porównaniu do poprzednich modeli dużo lepiej. Taśmy używałeś zwykłej papierowej czy Tamiyi? I nie bój się malowania ramek kabiny dobrym pędzelkiem i odpowiednio rozrzedzoną farbą da się to w miarę dobrze zrobić W każdym razie życzę powodzenia i cierpliwości w dalszych pracach i zapewniam że za każdym następnym modelem będzie coraz lepiej pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 taśma papierowa, dopiero potem kupiłem tamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Model bardzo niechlujny, z tak wieloma mankamentami, ze trudno o nim cokolwiek dobrego powiedziec. Sam fakt klejenia na przerwach niczego nie usprawiedliwia. Nie ma znaczenia czy ktos sklada modele w szkole, komorce czy kiblu, to jest osobista preferencja, ale liczy sie efekt koncowy. A ten jest kiepski. Zycze powodzenia przy kolejnych modelach, niekoniecznie kleconych w niezbyt sprzyjajacych warunkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Zawsze znajdzie się ktoś od obrzucania błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
driftman04 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Co to ma do rzeczy, że masz 14 lat? Wykonałeś go bardzo niechlujnie. Jak byś go wykonał w domu na spokojnie, powoli to efekt był by o wiele lepszy. Jednak życzę wielu mile spędzonych godzin przy "plastiku" i co najważniejsze świetnych modeli. Pozdrawiam, Michał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 W tym przypadku warstwa narzuconego błota powinna być tak gruba, żeby nie było widać tego "modelu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 W tym przypadku warstwa narzuconego błota powinna być tak gruba, żeby nie było widać tego "modelu". Spokojnie kolega dopiero zaczyna, przecież wszyscy się kiedyś uczyliśmy. Widać że coś się stara popatrzcie na jego wcześniejsze modele np. te: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=18786&highlight= Jak widać postęp jest A następnym razem radze rozpocząć wątek warsztatowy i o wszystko pytać, efekt na pewno będzie lepszy i starsi będą się mogli wykazać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Trzymaj się zasady że każdy następny musi być lepszy. Powoli będziesz dochodził do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 dzięx za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi