Skocz do zawartości

Sztukas "made in school" 1:72 Revell

skwercio

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby nie szyba to na te Twoje 14 lat dostałbyś ode mnie 4-

Z kamuflażem niemieckim też mogłeś się sprawniej uwinąć.... te linie możnabyło ołówkiem od linijki narysować lub pokleić kawałki taśmy klejącej.

No ale dawaj dalej.... każdy następny MUSI być lepszy

Patrząc na Twój model przypomina mi się pracatechnika, też kleiłem w szkole modele tylko wtedy jak ktoś kleił Łośa był szefem

Jak na szkolną ławkę świetnie:)

Pozdrawiam

Z kamuflażem niemieckim też mogłeś się sprawniej uwinąć.... te linie możnabyło ołówkiem od linijki narysować lub pokleić kawałki taśmy klejącej.

Niezbyt rozumiem...

Użyłem taśmy, ale jakoś tak "nie wyszło"

Patrząc na Twój model przypomina mi się pracatechnika, też kleiłem w szkole modele tylko wtedy jak ktoś kleił Łośa był szefem Smile

Jak na szkolną ławkę świetnie:)

Pozdrawiam Smile

Ja to na przerwach kleiłem...

Użyłem taśmy, ale jakoś tak "nie wyszło"

Nie wyszło, gdyż farbę za rzadką miałeś. A osłona kabiny zapaprana i zadymiona od środka od nadmiaru cyjanoakrylu.

Ja to na przerwach kleiłem...

Pewnie niezła sensacja była za samo to gratulacje się należą, ja bym chyba nie dał rady. Widać że postępy robisz w porównaniu do poprzednich modeli dużo lepiej. Taśmy używałeś zwykłej papierowej czy Tamiyi?

I nie bój się malowania ramek kabiny dobrym pędzelkiem i odpowiednio rozrzedzoną farbą da się to w miarę dobrze zrobić

W każdym razie życzę powodzenia i cierpliwości w dalszych pracach i zapewniam że za każdym następnym modelem będzie coraz lepiej

pozdrawiam Przemek

Model bardzo niechlujny, z tak wieloma mankamentami, ze trudno o nim cokolwiek dobrego powiedziec. Sam fakt klejenia na przerwach niczego nie usprawiedliwia. Nie ma znaczenia czy ktos sklada modele w szkole, komorce czy kiblu, to jest osobista preferencja, ale liczy sie efekt koncowy. A ten jest kiepski.

Zycze powodzenia przy kolejnych modelach, niekoniecznie kleconych w niezbyt sprzyjajacych warunkach!

Co to ma do rzeczy, że masz 14 lat? Wykonałeś go bardzo niechlujnie. Jak byś go wykonał w domu na spokojnie, powoli to efekt był by o wiele lepszy.

Jednak życzę wielu mile spędzonych godzin przy "plastiku" i co najważniejsze świetnych modeli.

Pozdrawiam, Michał!

W tym przypadku warstwa narzuconego błota powinna być tak gruba, żeby nie było widać tego "modelu".

Spokojnie kolega dopiero zaczyna, przecież wszyscy się kiedyś uczyliśmy.

Widać że coś się stara popatrzcie na jego wcześniejsze modele np. te:

http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=18786&highlight=

Jak widać postęp jest A następnym razem radze rozpocząć wątek warsztatowy i o wszystko pytać, efekt na pewno będzie lepszy i starsi będą się mogli wykazać

pozdrawiam