sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Przez to że AAVP czeka na malowanie postanowiłem zabrać się za następny model Tamiy. Zdjęcia z postępami może nawet dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Skleiłem go ostatnio, całkiem przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Czaję się na Takiego Możesz coś więcej napisać, czy warto kupować? tzn, jaki plastik, jak odlany itp itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Napiszę napiszę ale jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 No modelik fajny, a jaką wersje malowania chcesz zrobić NATO, czy pustynny?? jak pustynny to postaraj się poszukać odpowiedniej farby. Niewiem zabardzo jak on sie zazywa bodajże pustynny brąz, ale wiem że ten najnowszy odcień ma w sobie róż. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Jaki projekt takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Możesz coś więcej napisać, czy warto kupować? tzn, jaki plastik, jak odlany itp itd.. No ja mojego kupiłem za 76 zeta i nie żałuję. Plastik jest w porządku, nie mam zarzutów. Sklejalność też bardzo dobra, wypychacze któe trzeba usunąć są tylko na fartuchach bocznych. Mój wyszedł tak. http://i609.photobucket.com/albums/tt178/Pologne_1/SV504885.jpg?t=1275493578 Jaki projekt takie malowanie. Oba malowania były używane. Jako lekturę polecam: http://picasaweb.google.com/andy.adyns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Jeżeli chodzi o AAVP7A1 to domyślam się że wybrałeś malowanie NATO, masz układ malowania z każdego rzutu ?? posciągaj sobie dużo materiałów ,wybierz kształty które ci się najbardziej podobaja:) tu kolega podał dobrą stronke:) Mam ten model tylko że z TAMIYii, zrobiłem kamo NATO, chciałbym to pokazać ale nie mam odpowiedniego aparatu;/ może za jakiś czas, pożycze albo się dorobie :P:) goodluck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 A poczytam a co do malowania to piaskowe w obu przypadkach zgadzam się z wypowiedzią PETERA, a ja kupiłem za 72 rabat. No to lecim z koksem.. Więcej jutro po 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Kłamałem że jutro o 20. Bo następna relacja już teraz. Oraz boczne osłony. Więcej jeszcze na pewno dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Przed ostatnia relacja Kółeczka powycinane czekają na malowanko. I bradley sklejony całkiem przyjemny model jeszcze tylko malowanko i kalki. Wieżyczka. Działo jest ruchome opuszcza się w dół i podnosi do góry przy małej pomocy. A cała wieżyczka obraca się o 360 stopni. A tak prezentuje się na podstawce(tak skradziona od AAVP bradley lepiej na niej wygląda. Kolejna ostatnia relacja jutro po malowanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Najbardziej rozwalił mnie ten surrealistyczny znak Co do kół... to pogadamy na osobności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Nie myślałeś, żeby przekrzywić całą scenkę o parę stopni Zarówno pojazd jak i chodnik wyglądają słabo, jeśli są równolegle do boków ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Zależało mi na tym żeby zrobić małych rozmiarów podstawkę i przez to wszystko prostopadle. To jest i tak podstawka chwilowa szykuję się do dużego projektu z dwoma Hamvee ,AAVP ,Bradleyem , i Big Foodem. Więc tam wszystko będzie ładnie wyeksponowane całość będzie miała ze 2 metry ale to mały szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 To jest i tak podstawka chwilowa szykuję się do dużego projektu z dwoma Hamvee [...] 2 metry ale to mały szczegół. Odpuść sobie. Z własnego doświadczenia wiem, że nie warto robić dioram zanim się nie opanuje jako tako robienia modeli. Tym bardziej dwu-metrowych. Lepiej, lepiej dopracuj modele a nie bierz się za podstawki. Uwierz, że wyjdzie ci to na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Nie bede jej robił sam tylko z kolegą do pomocy , a warsztat będzie prowadzony na forum więc też będę liczył na to że w krytycznych momentach pomożecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 T-walle z pumeksu mnie urzekły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Właśnie teraz zauważyłem że ze złej strony ramki zrobiłeś scenkę, bo widać szwy na ramce w rogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 To nie pumeks a suporeks, a ramka jest dobrze ponieważ z dwóch stron jest coś takiego i chciałem żeby coś takiego było widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi