Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Lipca 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Lipca 2010 Fajniutkie to kamo Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Idzie ładnie. Spokojnie, nikt Cię nie goni Powoli ale do przodu. Wolniej a dokładniej. Pośpiech naszym wrogiem :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Bardzo ładnie prezentują się jak na razie figuranci, trzymaj tak dalej. Ja na początku, jak była tylko ta pierwsza fotka z figurkami, myślałem, że to zielone, to jakaś masa modelarska czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
November4 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Twoja diorama jest bardzo podobna do tej z drugiego numer magazynu supermodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam po dość długiej przerwie. Na szybko zrobiona jedna fotka, wrzucam co by nie było że prace stoją w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Dobre, teraz jeszcze popracuj nad drogą ,a potem wyślizgaj szyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwak Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Zostaw szyny sa bardzo dobre. To jest sam koniec bocznicy a tam przewaznie nic nie dojezdzalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Zostaw szyny sa bardzo dobre. To jest sam koniec bocznicy a tam przewaznie nic nie dojezdzalo. Fakt, racja , nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Oczywiście jeszcze trzeba kilka rzeczy dopracować ale zastanawiam się co by tu jeszcze dodać. Po głowie chodzą mi : - jeszcze jeden martwy rusek ( chociaż z 15 figurek ten jeden nadawał się dobrze do przerobienia na trupa ) - drzewo w okolicach kozła oporowego - zerwane przewody zwisające ze słupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Witam wszystkich. Prace leniwie posuwają się do przodu. Postanowiłem trochę zmienić koncepcje i zamiast drogi dołożyć drugi tor by pójść bardziej w klimat kolejowej scenerii. W tym momencie pojawia się problem..... Na necie nie znalazłem za wiele zdjęć przedstawiających scenerie kolejowe. Najczęściej można spotkać jakieś perony lub foty przedstawiające załadunek sprzętu wojskowego. Zastanawiam się jakich przedmiotów, znaków itp. można by było użyć i czy znacie jakieś akcesoria kolejowe w 1:35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Witam Nareszcie moje klimaty Proponuję dodanie tarczy zaporowej na koźle oporowym, tak to wygląda http://pl.wikipedia.org/wiki/Kozio%C5%82_oporowy Drugi tor zrobił bym nieco bardziej używany i dodał bym słupek kilometrowy. Ze scenki nie wynika jasno jakie to jest miejsce na stacji więc można dodać też semafor kształtowy, jeśli postawisz tam semafor musisz dodać też linki naprężacza biegnące wzdłuż toru. Super to wygląda tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 Z tym semaforem kształtowym dobry pomysł ale będzie problem z jego wykonaniem. Muszę poszperać trochę, może uda mi się znaleźć jakieś fotki tego semafora gdzie dobrze widać szczegóły. Jak na razie zabrałem się za wykonanie słupków pędniowych. Na chwilę obecną tak to wygląda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Tutaj masz przykładowe zdjęcia semafora kształtowego z ograniczeniem prędkości do 40km/h (dwa ramiona) http://www.ruciane-nida.org/kmk/viewtopic.php?t=238 Semafory te występują w wysokościach 8m, 10m, 12m oraz takie jak ten wyżej tylko na stacjach, twój tor natomiast to raczej szlak albo przedstacje. Inną opcją jest zamontowanie tarczy ostrzegawczej Od1 A tutaj masz opisy różnych semaforków http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/kolej/srk_sygn.php Zapraszam również na stronkę www.parowozy.com.pl gdzie znajdziesz to http://parowozy.com.pl/oktober2009/17.jpg i wiele innych zdjęć semaforów. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Trwają prace nad wykonaniem semafora kształtowego. Jak na razie prawie ukończony słup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Ja pier**le, to wszystko dla mnie to istny "majstersztyk". Muszę chyba zacząć wymyślać nowe określenia jak pokarze się galeria, bo już szukam szczęki na podłodze, a co dopiero później. Rób dalej bo strasznie miło popatrzeć na takie dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Trzeba przyznać, że robi wrażenie, zapowiada się świetna praca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Poszukałem trochę na necie, następnie poszperałem po mapach i tym oto sposobem znalazłem w odległości 30 km od mojego miejsca zamieszkania semafor kształtowy Kilka fotek i jest szczegółowa dokumentacja na podstawie której trwają prace Elementy słupa przypasowane do siebie tylko na czas fotki by zobaczyć jak to razem wygląda, a tym czasem prace trwają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Zaj****** dioramka super efekty wygląda na prawdę realnie +100 do samozaparcia Będę tu wpadać częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Bez amatorki :-)moze tylko z szynami cos jeszcze zrobic, cos tam przyciemnic, a z gory zeby cos troche blysnelo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba 75 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Semafor generalnie umieszcza się po prawej stronie toru. Twój semafor jeżeli miałby dotyczyć toru z kozłem oporowym ( tak w tej chwili sugeruje ustawienie masztu - konkretnie położenie kółek zębatych podnośnika latarni ), to bez sensu, bo bezpośrednio przed kozłem nie ustawiano semafora. Musisz postawić go odwrotnie, by był semaforem dla długiego toru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Diorama bardzo nabrała smaku, sam teraz pracuję nad scenką z torowiskiem, tyle że w 1/72 i uważam, że Twoja jest lepiej dopracowana. Chętnie będę zaglądał, może coś podpatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Semafor generalnie umieszcza się po prawej stronie toru. Twój semafor jeżeli miałby dotyczyć toru z kozłem oporowym ( tak w tej chwili sugeruje ustawienie masztu - konkretnie położenie kółek zębatych podnośnika latarni ), to bez sensu, bo bezpośrednio przed kozłem nie ustawiano semafora. Musisz postawić go odwrotnie, by był semaforem dla długiego toru. Spokojnie... spokojnie.. ustawienie na tych zdjęciach jest tylko na przymiarkę do fotki, tak więc na pewno nie popełnię błędu i prawidłowo będzie ustawiony. Niestety w związku z brakiem czasu prace nad dioramą niewiele posunęły się do przodu, ale projekt nie umarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi