Dumo Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Witam mój ostatni projekt, powoli zbieram części, na początek zestaw Revella, z którego wykorzystam tylko wieże i rakietnice plus zestaw Dragona, z którego przeszczepie całe podwozie. Propozycje, zdjęcia i tym podobne mile widziane Update niebawem. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Propozycje, zdjęcia i tym podobne mile widziane Very Happy Jedno zdjęcie, które mam w "schowku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Witam. zestaw Revella, z którego wykorzystam tylko wieże i rakietnice plus zestaw Dragona, z którego przeszczepie całe podwozie. Obawiam się że to niezbyt trafna myśl koncepcja z przeszczepieniem podwozia z zestawu Dragona. W Revellowskim Shermanie M4A3.75.W nie były montowane takie wózki jezdne jakie ma ten Sherman z Dragona. Dragon ma wczesne wózki jezdne, natomiast M4A3 miały już montowany późny typ wózka jezdnego. Jeżeli już to polecam zawieszenie z Tasca. VVSS SUSPENSION (LATE) http://www.tasca-modellismo.com/seihin/vvss/vvssb.html VVSS SUSPENSION (EARLY) http://www.tasca-modellismo.com/seihin/vvss/vvssa.html Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2010 No i super takie info mi jest potrzebne, bigmodel możesz podrzucić jakieś większy info i jakieś fotki, jakie wersje występowały i gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 bigmodel możesz podrzucić jakieś większy info i jakieś fotki, jakie wersje występowały i gdzie ?? O tym można by książkę napisać Na szybko. O to wczesny typ wózka jezdnego jaki jest w modelu Dragona. I występował głównie we wczesnych wersjach Shermana: M4 75 mm, M4A1 75 mm oraz M4A2 75 mm. Natomiast w późniejszych modelach Shermana:M4 75 mm, M4A2 75 mm M4A1.76 mm, M4 105 mm,M4A4 75 mm oraz między innymi i w M4A3 były już montowane takie wózki jezdne Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Nie tylko wózki. Kadłub również. Nie widziałem do tej pory żadnego calliope z odlewanym kadłubem. Wszystkie miały spawany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 przecie Calliope to dodatek! Można go było podpiąć do jakiegokolwiek Shermana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Nie tylko wózki. Kadłub również. Nie widziałem do tej pory żadnego calliope z odlewanym kadłubem. Wszystkie miały spawany. Czasami były też montowane na M4 z kadłubem typu Compozyt. Ale głownie z tego co widać po zdjęciach to T34 Caliope występuje głównie na wersjach: M4 75 mm oraz na M4A3.75.W EDIT Były też montowane na późnych wersjach M4A1 75 mm Jedno zdjęcie znalazłem. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Dumo - a gąski od wersji M4a3 będziesz wykożstywał z revella??. Bo jeśli nie to ja odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Porozmawiałem trochę z bigmodel'em i zmiana planów to będzie bazowy sherman: Dumo - a gąski od wersji M4a3 będziesz wykożstywał z revella??. Bo jeśli nie to ja odkupie Smile Witam a gąski mogę opylić dogadamy się jak przyjdą mi paczuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 Mam pytanie gdzie można dostać metalową lufe do Sherman'a Calliope ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 Mały update, połączenie Revella z Dragunem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Kadłub ogólnie skończony czekam tylko na żywiczny silnik i worki z piaskiem... Fotki Z fleszem: Światło dzienne: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 A cóż Was tak wszystkich wzięło z tymi "zapalniczkami", szkopskiej blachy się zniżka robi... Fajne przeróbki dawaj z nim dalej. Jak się klei DSy? Ja się nie przekonałem jakoś do tych gąsek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Choć jednego amerykańca w kolekcji trzeba mieć, u mnie spora przewaga Niemców. Co do DS sam się nie spodziewałem ale muszę przyznać że są za****ste. Bardzo dobrze się układają i mają wyraźny szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dumo a jak wygiąłeś celownik od browninga? Te blaszki z RB model są naprawdę za grube ,a co za tym idzie twarde. Ja przy swojej 50 -ce mało nie dostałem białej gorączki gdy przyszło dogiąć ten celownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Oj także miałem nerwy ja ogólnie nienawidzę składać blach, kurcze ja mam dość małe palce a czasami zastanawiam się jak inni to robią. Z tego co pamiętam blaszki do browninga wyginałem pensetami i to jakiś czas temu bo miały służyć do wietnamskiego Gun Truck'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Mam pytanie kolego. Dlaczego przy wózkach dałeś dwa różne rodzaje kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Koła w wózkach po wymiance, widziałem parę fotek na których są sherman'y z pomieszanymi kołami postanowiłem wykorzystać ten smaczek. Na razie znalazłem jedną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 A pewien jesteś, że Calliope miał karabin na wieży? Tak to fajnie idzie, czekam aż przybędą "rury". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Karabinu nie będzie bo się po prostu nie mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Rakietnica w trakcie budowy, przednia część będzie zakryta płachtą [brezentem] koniec lufy też zawinę szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Płachty zrobione jeszcze tylko parę duperelków i wieżyczka skończona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 wszystko fajne tylko ŚCIĄGNIJ TĄ SZMATĘ Z TEGO będzie lepiej wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 wszystko fajne tylko ŚCIĄGNIJ TĄ SZMATĘ Z TEGO będzie lepiej wyglądać Smile Dokładnie i pracuj dalej na rzecz Shermanocholizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi