Jump to content

RB Model - współczesne lufy

Recommended Posts

Witam.

Ja z taką inicjatywą. To jest chyba właściwy dział. Otóż wątek dotyczy TYLKO luf do współczesnych pojazdów.

Otóż owa firma ostatnimi czasy wprowadziła sporo ciekawych lufek do współczesnych pojazdów wojskowych: Szyłka, AS-90. Leopard itp. Otóż mam prośbę do kolegów modelarzy od współczesnej pancerki. Skrzyknijmy się i zaproponujmy firmie RB MODEL aby wprowadzili do oferty radzieckie wyrzutniki granatów montowane na wieżach czołgów. Co prawda takie wyrzutniki robi już Voyagermodel ale są dość kosztowne i trzeba na nie czekać. Są stosowane przecież w wielu "ruskich" pojazdach i byłby na nie zbyt. Pojedyncze maile raczej nic nie dadzą więc kupą mości panowie. Może jakiś oficjalny mail w imieniu Forum ?

A ja bym chciał zobaczyć wreszcie lufę do Pz. IV G w 1/72...

Ale mogli by też zrobić lufę do M60A1 od Revella w 1/72 (w 35 też bo chyba nie ma), choć ta zestawowa nie jest taka tragiczna.

Utiosa to ja bym też chciał

Też bym chciał. Ale RB patrzy trzeźwo na potrzeby rynku. W zasadzie można by Ich ponękać jeszcze o lufę do Goździka. Ale jak zrobili Kpwt to i Utiosa można by zasugerować.

Czyli na razie apelujemy o:

- wyrzutniki granatów,

-lufę do Goździka

-lufę do NSW Utios

Może jeszcze warto wspomnieć rb model o lufkach również do współ. pancerki ale w 1/72 .Np lufa do leosia 2a4 mniej więcej taka jak w '35

Branie pewnie będzie zważywszy na to , żę wyszły kalki do polskiej wersji

• 3 weeks later...
Może jeszcze warto wspomnieć rb model o lufkach również do współ. pancerki ale w 1/72 .Np lufa do leosia 2a4 mniej więcej taka jak w '35

Branie pewnie będzie zważywszy na to , żę wyszły kalki do polskiej wersji

Zgadzam się. Sam bym kupił. Chętnie bym kupił do współczesnej niemieckiej pancerki w 1:72. Właśnie to rb robi lufy do leosia 2a4,a5 w skali 1:35? Bo tylko voyager ale oni mają wysokie ceny.