Paweł Czarnocki Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Witam. To se model wziąłem na warsztat. No ale na razie nikt inny nie robi tego wozu więc może nie oszaleję. Będę próbował skleić coś co ma przypominać Obiekt 434 z lat 1975. Z nowszą armatką D-81TM (2A46-1). Niby powinno się to nazywać T-64A ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Zestaw SKIFA w zasadzie w ogóle nie przypomina T-64, no ale potraktujmy to jako trening przed obiecanym modelem Trumpetera. Na początek w otoczce słów, których regulamin zabrania publikować, usunąłem wszystkie nibyrurki i wystawaczki z przedniego pancerza. Przy tej operacji dowiedziałem się po raz kolejny jak głęboko włazi skalpel w kciuk. Następnie wieżę, niczym kotleta pokryłem panierką dookoła. Jak na razie jedynym elementem powodującym uśmiech na moim ryjku są gąski z Miniarmu. Samoskładalne, bez nadlewek. Bardzo fajne. Mam nadzieję, że wytrwam do końca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol 111 Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Przy tej operacji dowiedziałem się po raz kolejny jak głęboko włazi skalpel w kciuk. Może dojść do samej kości a kto potrafi wytrzymać, to i dalej. Chętnie pooglądam co z tego zrobisz i myślę, że się nie zawiodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marti_nez Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 Widzę, że i kolega w końcu wziął teciaka na warsztat . Bardzo fajna maszynka, a i model można jakoś złożyć. Oprócz gąsek planujesz jakieś dodatki? Ja polecam blaszkę Eduarda, dużo fajnych drobiazgów. Na wakacje kupię sobie T-64AK, czy jakoś tak. Fajnie wygląda z tym masztem i linkami. Powodzenia w modelowaniu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted June 14, 2010 Author Share Posted June 14, 2010 Oprócz gąsek planujesz jakieś dodatki? Oprócz gąsek mam wspomniane blaszki Eduarda, lufę i trał . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marti_nez Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 A skąd ta lufa? Ostatnio mało zaglądam na strony modelarskie, może przegapiłem jakąś nowość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted June 14, 2010 Author Share Posted June 14, 2010 A skąd ta lufa? Ostatnio mało zaglądam na strony modelarskie, może przegapiłem jakąś nowość. Lufa ? Od T-72 będzie. Bez płaszcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Bez płaszcza. To zmarznie na sybirskim poligonie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted July 7, 2010 Author Share Posted July 7, 2010 W Masterclubowe buty obuty : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Podziwiam Twoją wytrzymałość Pawle w walce z różnego rodzaju wytworami zza wschodniej granicy, czy też z Shanghaj Dragonem. Życzę wytrwałości i zasiadam na widowni. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 Od spodu trwa dodawanie duperelków które pominął lub skopał SKIF A na górze na odwrót, usuwanie różnych dziwności. Na gładki i oczyszczony kadłub trzeba będzie ponaklejać sporo gratów, rurek, siatek i kto wie czego jeszcze ? Robota by szła lepiej ale te diabelne upały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Malusi apdejcik : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 Odgrzany kotlecik pokryty szarą panierką. Już za chwilkę będzie zielony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam .B Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Odgrzany kotlecik pokryty szarą panierką. Już za chwilkę będzie zielony zapleśnieje a tak na poważnie to dobrze idzie, jak w twoim egzemplarzu z spasowaniem części Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 a tak na poważnie to dobrze idzie, jak w twoim egzemplarzu z spasowaniem części Nie było tragedii. Ten akurat model parę lat już leżał u mnie. Jeden z pierwszych wypustów, dobry plastik itp. Szpachla poszła ale głównie tam gdzie uzupełniałem detale i obcinałem zbędne rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek 23 Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Cześć. Gdzie kupiłeś te masterclubowe gąski? Jest jakiś polski dystrybutor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Cześć. Gdzie kupiłeś te masterclubowe gąski? Jest jakiś polski dystrybutor Zupełnie przypadkiem zgadałem się z kolegą, który kiedyś coś kupował na Słowacji przez internet i dorzucił mi 2 takie zestawy do zamówienia. Czekałem jakieś dwa miechy na nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Zdecydowanie fotki muszę porobić lepsze. Model w rzeczywistości wygląda o wiele ciekawiej. Trzeba mocno popracować nad techniką fotek. Do galerii postaram się o lepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 No i ładnie ci wyszedł ,cieniowania super . Fotki może jak byś zrobił na czarnym tle lepiej by uchwyciły kolorki . Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Mirek chyba masz rację na czarnym brystolu powinny być leprze kolory. A po za tym wyszedł naprawdę dobrze;"podoba się" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol 111 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Zgadzam się, że model wyszedł bardzo udanie i dobrze, że pokazałeś jakiś swój gotowy. Ja jednak czekam jeszcze na ZTZ 99 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 [quote="karol 111" Ja jednak czekam jeszcze na ZTZ 99 Będzie ,będzie. Tylko faktycznie ciemne tło muszę wykombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 "Ja jednak czekam jeszcze na ZTZ 99 Będzie ,będzie. Tylko faktycznie ciemne tło muszę wykombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Kolejny fajny Rusek w Twoim wykonaniu. Swoją drogą masz niezłe tempo wytwarzania. Ja ze swoim T-80UD (przerobiłeś go) męczę się od marca i gdzie mu do końca. Niebawem pojawi się na surowo. Pozdrawiam - dobra robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Swoją drogą masz niezłe tempo wytwarzania. A gdzie tam, właśnie jestem zdania, że mam ślimacze tempo. VABA robię już chyba drugi miesiąc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 O takim tempie mogę marzyć jedynie przy połamaniu nogi (tfu, tfu na psa urok) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts