Jump to content

T-64 SKIF

Paweł Czarnocki
 Share

Recommended Posts

Witam.

To se model wziąłem na warsztat. No ale na razie nikt inny nie robi tego wozu więc może nie oszaleję. Będę próbował skleić coś co ma przypominać Obiekt 434 z lat 1975. Z nowszą armatką D-81TM (2A46-1). Niby powinno się to nazywać T-64A ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Zestaw SKIFA w zasadzie w ogóle nie przypomina T-64, no ale potraktujmy to jako trening przed obiecanym modelem Trumpetera.

Na początek w otoczce słów, których regulamin zabrania publikować, usunąłem wszystkie nibyrurki i wystawaczki z przedniego pancerza. Przy tej operacji dowiedziałem się po raz kolejny jak głęboko włazi skalpel w kciuk.

th_skorupy.jpg

Następnie wieżę, niczym kotleta pokryłem panierką dookoła.

th_wieza2.jpg

th_wieza.jpg

Jak na razie jedynym elementem powodującym uśmiech na moim ryjku są gąski z Miniarmu. Samoskładalne, bez nadlewek. Bardzo fajne.

th_robaczki.jpg

Mam nadzieję, że wytrwam do końca.

Przy tej operacji dowiedziałem się po raz kolejny jak głęboko włazi skalpel w kciuk.

Może dojść do samej kości a kto potrafi wytrzymać, to i dalej.

Chętnie pooglądam co z tego zrobisz i myślę, że się nie zawiodę.

Widzę, że i kolega w końcu wziął teciaka na warsztat . Bardzo fajna maszynka, a i model można jakoś złożyć. Oprócz gąsek planujesz jakieś dodatki? Ja polecam blaszkę Eduarda, dużo fajnych drobiazgów. Na wakacje kupię sobie T-64AK, czy jakoś tak. Fajnie wygląda z tym masztem i linkami.

Powodzenia w modelowaniu .

• 4 weeks later...

Od spodu trwa dodawanie duperelków które pominął lub skopał SKIF

th_spod.jpg

A na górze na odwrót, usuwanie różnych dziwności. Na gładki i oczyszczony kadłub trzeba będzie ponaklejać sporo gratów, rurek, siatek i kto wie czego jeszcze ?

th_szlif.jpg

th_szliftyl.jpg

Robota by szła lepiej ale te diabelne upały

• 2 months later...

a tak na poważnie to dobrze idzie, jak w twoim egzemplarzu z spasowaniem części

Nie było tragedii. Ten akurat model parę lat już leżał u mnie. Jeden z pierwszych wypustów, dobry plastik itp. Szpachla poszła ale głównie tam gdzie uzupełniałem detale i obcinałem zbędne rzeczy.

Cześć. Gdzie kupiłeś te masterclubowe gąski? Jest jakiś polski dystrybutor

Zupełnie przypadkiem zgadałem się z kolegą, który kiedyś coś kupował na Słowacji przez internet i dorzucił mi 2 takie zestawy do zamówienia. Czekałem jakieś dwa miechy na nie

• 1 month later...