Paweł Czarnocki Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Witam. To se model wziąłem na warsztat. No ale na razie nikt inny nie robi tego wozu więc może nie oszaleję. Będę próbował skleić coś co ma przypominać Obiekt 434 z lat 1975. Z nowszą armatką D-81TM (2A46-1). Niby powinno się to nazywać T-64A ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Zestaw SKIFA w zasadzie w ogóle nie przypomina T-64, no ale potraktujmy to jako trening przed obiecanym modelem Trumpetera. Na początek w otoczce słów, których regulamin zabrania publikować, usunąłem wszystkie nibyrurki i wystawaczki z przedniego pancerza. Przy tej operacji dowiedziałem się po raz kolejny jak głęboko włazi skalpel w kciuk. Następnie wieżę, niczym kotleta pokryłem panierką dookoła. Jak na razie jedynym elementem powodującym uśmiech na moim ryjku są gąski z Miniarmu. Samoskładalne, bez nadlewek. Bardzo fajne. Mam nadzieję, że wytrwam do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Przy tej operacji dowiedziałem się po raz kolejny jak głęboko włazi skalpel w kciuk. Może dojść do samej kości a kto potrafi wytrzymać, to i dalej. Chętnie pooglądam co z tego zrobisz i myślę, że się nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Widzę, że i kolega w końcu wziął teciaka na warsztat . Bardzo fajna maszynka, a i model można jakoś złożyć. Oprócz gąsek planujesz jakieś dodatki? Ja polecam blaszkę Eduarda, dużo fajnych drobiazgów. Na wakacje kupię sobie T-64AK, czy jakoś tak. Fajnie wygląda z tym masztem i linkami. Powodzenia w modelowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 Oprócz gąsek planujesz jakieś dodatki? Oprócz gąsek mam wspomniane blaszki Eduarda, lufę i trał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 A skąd ta lufa? Ostatnio mało zaglądam na strony modelarskie, może przegapiłem jakąś nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 A skąd ta lufa? Ostatnio mało zaglądam na strony modelarskie, może przegapiłem jakąś nowość. Lufa ? Od T-72 będzie. Bez płaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Bez płaszcza. To zmarznie na sybirskim poligonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 W Masterclubowe buty obuty : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Podziwiam Twoją wytrzymałość Pawle w walce z różnego rodzaju wytworami zza wschodniej granicy, czy też z Shanghaj Dragonem. Życzę wytrwałości i zasiadam na widowni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Od spodu trwa dodawanie duperelków które pominął lub skopał SKIF A na górze na odwrót, usuwanie różnych dziwności. Na gładki i oczyszczony kadłub trzeba będzie ponaklejać sporo gratów, rurek, siatek i kto wie czego jeszcze ? Robota by szła lepiej ale te diabelne upały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Lipca 2010 Autor Share Napisano 13 Lipca 2010 Malusi apdejcik : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Odgrzany kotlecik pokryty szarą panierką. Już za chwilkę będzie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Odgrzany kotlecik pokryty szarą panierką. Już za chwilkę będzie zielony zapleśnieje a tak na poważnie to dobrze idzie, jak w twoim egzemplarzu z spasowaniem części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 a tak na poważnie to dobrze idzie, jak w twoim egzemplarzu z spasowaniem części Nie było tragedii. Ten akurat model parę lat już leżał u mnie. Jeden z pierwszych wypustów, dobry plastik itp. Szpachla poszła ale głównie tam gdzie uzupełniałem detale i obcinałem zbędne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Cześć. Gdzie kupiłeś te masterclubowe gąski? Jest jakiś polski dystrybutor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Cześć. Gdzie kupiłeś te masterclubowe gąski? Jest jakiś polski dystrybutor Zupełnie przypadkiem zgadałem się z kolegą, który kiedyś coś kupował na Słowacji przez internet i dorzucił mi 2 takie zestawy do zamówienia. Czekałem jakieś dwa miechy na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Zdecydowanie fotki muszę porobić lepsze. Model w rzeczywistości wygląda o wiele ciekawiej. Trzeba mocno popracować nad techniką fotek. Do galerii postaram się o lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 No i ładnie ci wyszedł ,cieniowania super . Fotki może jak byś zrobił na czarnym tle lepiej by uchwyciły kolorki . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Mirek chyba masz rację na czarnym brystolu powinny być leprze kolory. A po za tym wyszedł naprawdę dobrze;"podoba się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Zgadzam się, że model wyszedł bardzo udanie i dobrze, że pokazałeś jakiś swój gotowy. Ja jednak czekam jeszcze na ZTZ 99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 [quote="karol 111" Ja jednak czekam jeszcze na ZTZ 99 Będzie ,będzie. Tylko faktycznie ciemne tło muszę wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 "Ja jednak czekam jeszcze na ZTZ 99 Będzie ,będzie. Tylko faktycznie ciemne tło muszę wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Kolejny fajny Rusek w Twoim wykonaniu. Swoją drogą masz niezłe tempo wytwarzania. Ja ze swoim T-80UD (przerobiłeś go) męczę się od marca i gdzie mu do końca. Niebawem pojawi się na surowo. Pozdrawiam - dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Swoją drogą masz niezłe tempo wytwarzania. A gdzie tam, właśnie jestem zdania, że mam ślimacze tempo. VABA robię już chyba drugi miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 O takim tempie mogę marzyć jedynie przy połamaniu nogi (tfu, tfu na psa urok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi