Skocz do zawartości

CZARNOBRODY

jo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prezentuję fotki mojej trzeciej figurki.Przy wykończeniu popełniłem błąd -nie rozmieszałem dobrze matowego lakieru,z tond białe grudy. Oto foty;

18283441.jpg

23491553.jpg

48715467.jpg

20324389.jpg

23384743.jpg

28302163.jpg

27360048.jpg

Popiersie wykonałem na zamówienie kolegi,na szczęście dla mnie mu się spodobała.A co Wy sądzicie ?

Mnie się podoba, ale na moim monitorze jest to raczej Siwawobrody Fajne epolety, chociaż nie wiem, czemu wstążeczki na brodzie są w tym samym kolorze, chyba przydałby się inny ...ot, tak dla przełamania monopolu złotych ozdób ;) Jakimi kolorami malowałeś ten trójgraniasty kapelusz?

No i napisz proszę, czyjej produkcji to popiersie i jaka skala... Łatwiej kunszt będzie docenić

Ja też się przyłączam do pytań; jaka to skala i producent .

Podoba mi się malowanie kapelusza, oraz ubrania. Twarz natomiast jest niewyrazista, na ile jest to wina fotek to nie wiem, malowanie brody też, jak dla mnie jest za siwa.

Pomysł przedmówcy związany ze wstążkami wart przemyślenia.

Pozdrawiam

No nareszcie coś się w figurkach ruszyło

Sama figura całkiem niezła chociaż mogłeś bardziej pocieniować twarz i mundur, poprzez danie większej ilości jasnych kolorów, wydaje się że pocieniowałeś tylko zagłębienia, przynajmniej według mnie Kolor brody też wydaje mi się bardziej siwy, chociaż może kiedyś był czarny i mu taką ksywkę dali Poza tym prezentuje się naprawdę fajnie, pokaż też inne swoje pracę

Popiersie wyprodukowane przez Verlindena -skala 1:9(200mm).Przedstawia postać autentyczną. Kapelusz malowałem rozjaśnionym karminem , na jeszcze mokrą farbę na łożyłem biel tytanowa i roztarłem.Kolor kapelusza miał być taki sam jak kurtki(zbyt szybko nałożony biały zmienił zamierzony kolor). Broda powinna być czarna ,ale przesadziłem z przecierką suchym pędzlem. Jeśli chodzi o wykańczanie figur z połyskiem,to nie za bardzo mi się taki wariant podoba. Chyba że w przypadku takim jak "RED URSULA" Co do innych moich figur to były to figurki grenadierów niemieckich 1:35 (wykonane również na zamówienie). Zdjęć nie wykonałem ,nie miałem jeszcze aparatu. Zdjęcia popiersia wykonałem z lampą błyskową. Z pewnością jeszcze zagoszczę w tym dziale w przyszłości.

Edytowane przez Gość

Kurtka moim zdaniem jest zbyt monotonnie pomalowana - można by jakoś urozmaicić te cienie. A poza tym to aż chciałoby się zanucić: "Bo Kapitan nasz szalony był; Mówiono, że z diabłem ma pakt..."

Jezeli jeszcze raz, to proponuje sie zastanowic nad wykonaniem slynnych kawalkow lontu, ktore wedlug relacji Johnnsona zawartej w "Historii najslynniejszych piratow i ich zbrodniczych wyczynow i rabunkow" - Edward Teach zwykl sobie pod trikornem umieszczac.

Edit: ups... widze ze Lord juz sie o owe lonty upomnial.

Pozdr.

Pawel