Bilonzo Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Muszę przyznać, że brudzenie ramy wyszło Ci bardzo ładnie. Czekam na fotki dalszych postępów nad modelem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Po małej przerwie z powodu wyjazdu kontynuuję prace nad modelem. Silnik dostał już kolorki. Może jeszcze dziś zamocuję go na ramie. Zaczynam również wnętrze, położyłem flock (był to mój pierwszy raz a więc wyszło jak wyszło) i mam do was pytanie na jaki kolor malować wnętrze Pomalował także felgi na kolor karoserii, dałem wascha ale jeszcze ich nie skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Nie przepadam za amerykańcami, ale to, co robisz, bardzo mi się podoba Czekam na jakiś europejski ciągniczek w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Silniczek wyszedł super ,dajesz jakieś korepetycje w brudzeniu ram,silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Super kolor ramy i brudzenie .Silniczek rewelacja. Czekam na dalsze postepy. Model napewno wyjdzie Ci zajefajny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Wszystko co do tej pory wykonałeś , bardzo mi się podoba. Tak trzymaj Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Po małej przerwie wziąłem się do roboty Zmontowałem chłodnicę i troszeczkę ją przerobiłem. wyciąłem wiatrak, ponieważ ta ładniejsza strona była w środku, a na zewnątrz był gładki plastik. W zawieszeniu zrobiłem hamulce oraz skończyłem koła. Posklejałem kabinę, zaszpachlowałem i pomalowałem, ale podczas wysychania spadła mi na podłogę i się rozwaliła placze: i muszę zrobić to wszystko od nowa . Kuba115 Co do tych korepetycji to zależy ile płacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Super wyszła chłodnica,wiatrak szkoda troszkę tej kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Wiatrak i chlodnica to ci wyszly po prostu genialnie, normalnie genialnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Pomalowałem już wnętrze. Wybrałem kolory czerwono-czerwony, mnie się podoba Wasch wyszedł trochę krzywo, ale da się poprawić. Zobaczcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Nie jest źle Klamki będziesz malował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Nie jest źle Klamki będziesz malował ? Klamki pomaluję na pewno. Co myślisz o czarnym do okoła i srebrny w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Powoli idzie Pobawiłem się przy wnętrzu i nie wiem na jaki kolor pomalować deskę rozdzielczą Podmalowałem klamki tak jak wcześniej mówiłem. Pomalowałem fotele kolorystycznie bardzo mi się podobają. Pracuję również nad silnikiem. Robię teraz okablowanie , na razie z jednej strony bo moim zdaniem robi się to najdłużej i najtrudniej z całego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam po małej przerwie Dalej pracuję nad wnętrzem. Dziś skończyłem deskę na zdjęciach wygląda trochę słabo , ale w rzeczywistości jest całkiem nieźle Może jeszcze dziś skończę całe wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Hmm... No i co w takiej sytuacji można mądrego napisać? Wnętrze jak żywcem wyciągnięte z 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Wnętrze już prawie skończone Skończyłem je dwa dni temu, ale nie było czasu żeby zdjęcia zrobić i dziś nadszedł ten czas. Foteli jeszcze nie wklejałem bo zauważyłem, że te podstawki pod fotele trzeba poprawić i może pytanie czy może mi ktoś pomóc jak to zrobić A całość wygląda tak: Teraz od nowa piłuję wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Witam Mam pytanie czy ma ktoś na sprzedaż siatkę przed przednią szybą jak w Australijskich truckach np. jak jest w Western Starze z Italeri. Mam nadzieję że ktoś coś takiego posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Ale mnie kolego zmotywowałeś. Właśnie mam skończony wózek dolly pod druga naczepke, a druga chromowana cysterna do mojego już idzie, tylko będę chyba zmieniał sleeper na większy. A tak po za tym to świetnie ci idzie. Tak 3maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Witam i się pytam Która z tych przyczep jest najlepsza na Australijską Oczywiście będą bez tych bocznych osłon. I pytanie z siatką osłonną jest nadal aktualne. Jutro wstawię zdjęcia bo dziś jest już ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Tylko nie dwie pierwsze o to to samo, ja tak chciałem, ale to przydko jest. A ta druga to nie wiem. Sprawdził bym bo mam tą naczepke, ale kenia nie mam bo jest na konkursie.Mój Road Train już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Która z tych przyczep jest najlepsza na Australijską Żadna. To są naczepy europejskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Zadna, poszukaj jakiejsc cysterny z amt albo revell ma jedna cysterne w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Żadna.To są naczepy europejskie. Zadna, poszukaj jakiejsc cysterny z amt albo revell ma jedna cysterne w ofercie. Zdaję sobie z tego sprawę, tylko szukam czegoś dosyć dostępnego i w granicy 120zł, a nie 180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Teoretycznie można dostosować cysternę Topas (Genoa, Flower Power). Trzeba by zdjąć osłony, cofnąć i zamontować osie z kołami bliźniaczymi, zrobić nową ścianę czołową, światła itd. Niestety będzie widoczna lekka różnica skali. Poza tym ta naczepa ma profilowane dno zbiornika. Pytanie czy ma to sens? W naczepach AMT/Revell wystarczy dołożyć 3 oś + małe przeróbki. Zawsze możesz polować na jakiś złom na aukcjach. Dosłownie wczoraj poszła cysterna AMT za małe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Karoseria już skończona Dorobiłem uszczelki na drzwiach i zamek. Mogę się brać za malowanie. Musiałem jeszcze dorobić chyba podłogę A całość wygląda tak : Osadziłem także silnik na ramie i dorobiłem drugą stronę kabelków. Co do tych przyczep to czy rzeczywiście taki trudne by była taka przeróbka i co trzeba wymienić żeby jako tako wyglądała na australijską Sandi Mówiłeś że twój już stoi na półce i jeśli mógłbym wiedzieć jaką długość ma całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi