Paranoid Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Jakiś czas temu dorwałem taki model , z racji tego iż jest to jeden z moich ulubionych samolotów , nie odmowlem go sobie . Ale... Niech zdjęcia pokażą resztę . Model posiada dwie wersje malowania : francuską i..... turecką . Model oczywiście wykonany będzie w malowaniu... tureckim ; wersje francuską i fińską także przewiduję mieć w kolekcji siedemdziesiątek dwójek , teraz jednak będzie turecka i basta I same wypraski : WTF ? Nie rozumiem ? No i w końcu instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 To jest stary model Hellera pakowany przez Smer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 I to by wyjaśniało jakość wyprasek , trochę będzie do szlifowania . No ale za 19.50 to trudno cokolwiek innego dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Jak widzę jakość wyprasek w porównaniu z oryginalnym Hellerem drastycznie spadła. Dużo nadlewek. Zawsze jednak można kupić Hasegawę;-) Jak się trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Tylko czy Hasegawa daje dużo więcej za cenę jaką kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Jak ktoś chce tanio i dobrze to warto pomyśleć o Hobby Bossie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Paranoid jak byś kupił 406tke z polskiego Intecha to też byś się zdziwił - także ten sam zestaw. Heller był/jest pakowany i przez Smer-a (ja np na mój Smerowski Me-262 narzekać nie mogę, bardzo ładnie wytłoczony) jak i przez Intecha (tu np Jak-3, też całkiem przyzwoity). Ktoś jeszcze pakował modele Hellera... ale teraz nie pamiętam... (może się zdarzyć że w pudełku Airfixa znajdziemy Hellera czy na odwrót, tak przynajmniej jest z czołgami w 72). pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Ktoś jeszcze pakował modele Hellera Oczywiście P-11 od Encore A co do Hobbybosa to chodzi o ten model z kadłubem w formie 1 kawałka? Easy Assembly Kit czy jak to się tam nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Tak chodziło mi op ten model. Choć wydawać się może nieco zabawkowy to opinie w internecie są jak najbardziej pochlebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Fakt jest sporo uproszczonych ale nie znaczy to niepoprawnych, przykład MiG-3, to że kadłub w jednym kawałku nie zmienia faktu że jest to najlepszy model tego samolotu w 72. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi