Paranoid Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Jakiś czas temu dorwałem taki model , z racji tego iż jest to jeden z moich ulubionych samolotów , nie odmowlem go sobie . Ale... Niech zdjęcia pokażą resztę . Model posiada dwie wersje malowania : francuską i..... turecką . Model oczywiście wykonany będzie w malowaniu... tureckim ; wersje francuską i fińską także przewiduję mieć w kolekcji siedemdziesiątek dwójek , teraz jednak będzie turecka i basta I same wypraski : WTF ? Nie rozumiem ? No i w końcu instrukcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDyzio Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 To jest stary model Hellera pakowany przez Smer... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paranoid Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 I to by wyjaśniało jakość wyprasek , trochę będzie do szlifowania . No ale za 19.50 to trudno cokolwiek innego dostać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qalimar Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Jak widzę jakość wyprasek w porównaniu z oryginalnym Hellerem drastycznie spadła. Dużo nadlewek. Zawsze jednak można kupić Hasegawę;-) Jak się trafi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobiemir Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Tylko czy Hasegawa daje dużo więcej za cenę jaką kosztuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac eyka Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Jak ktoś chce tanio i dobrze to warto pomyśleć o Hobby Bossie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Paranoid jak byś kupił 406tke z polskiego Intecha to też byś się zdziwił - także ten sam zestaw. Heller był/jest pakowany i przez Smer-a (ja np na mój Smerowski Me-262 narzekać nie mogę, bardzo ładnie wytłoczony) jak i przez Intecha (tu np Jak-3, też całkiem przyzwoity). Ktoś jeszcze pakował modele Hellera... ale teraz nie pamiętam... (może się zdarzyć że w pudełku Airfixa znajdziemy Hellera czy na odwrót, tak przynajmniej jest z czołgami w 72). pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobiemir Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Ktoś jeszcze pakował modele Hellera Oczywiście P-11 od Encore A co do Hobbybosa to chodzi o ten model z kadłubem w formie 1 kawałka? Easy Assembly Kit czy jak to się tam nazywa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac eyka Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Tak chodziło mi op ten model. Choć wydawać się może nieco zabawkowy to opinie w internecie są jak najbardziej pochlebne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Fakt jest sporo uproszczonych ale nie znaczy to niepoprawnych, przykład MiG-3, to że kadłub w jednym kawałku nie zmienia faktu że jest to najlepszy model tego samolotu w 72. pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts