cloner16 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Z zasady lepiej późno niż wcale ,a spowodowane to jest tym ,że modele które robiłem łącznie z relacją na forum wychodziło o niebo lepiej niż te bez. Model AFV 1:35, podobno całkiem nowa wypraska z 2009 roku , bardzo dobrze się kleił większość pasowała, dojdzie jeszcze parę mało ważnych PE. Nie bardzo wiem jakie wybrać malowanie i brudzenie. Ostatnio robiłem to na spontana i nic nie wychodziło. Nie wiem może macie jakieś pomysł za kamo to piszcie , będę wdzięczny. P.S. Mam dobrą wiadomość już zacząłem czytać ten topic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 Po doprowadzeniu do porządku aerografu pomalowałem "krówkę" na taki kamuflaż. Najbardziej mi pasował . Kolory dałem tak jasne ,ponieważ przy poprzednich 2 modelach gdy dawałem zielono-piaskowe kamo kolory były zbyt ciemne i wash wszystko jednolicił. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Mogłeś tylko go zrobić od "szablonu" z blutacka, na fotach z Afryki widać często, że kamo było nanoszone pędzlami, takie ostrzejsze by było chyba odpowiedniejsze. Ale nie jest źle, kolory fajne, masz z czym powalczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 Mogłeś tylko go zrobić od "szablonu" z blutacka Na razie nie mam co na to liczyć, pogoda piękna ,a ja jestem unieruchomiony w domu już od pary tygodni . Niemniej jednak jak tylko będę mógł to sobie coś takiego sprawię i wykorzystam przy malowaniu E-75 Londyn '46 ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Plus za czołg który przez swoją brzydotę jest piękny i kolejny plus za wybór malowania, wyszło ładnie, choć tak jak napisał Kamil K. powinny być ostrzejsze krawędzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 10, 2010 Author Share Posted July 10, 2010 Jeżeli chodzi o klejenie to było bardzo przyjemne, większość części pasowała. Nie bardzo wiem z czego jest wykonana ta dolna część przedniego błotnika, czy to jakieś płótno , szmata a może metal, w każdym razie proszę o pomoc. Jestem w trakcie robienia obić , znowu przesadziłem ale jeszcze wszystko da się zmienić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 Jak na razie zrobiłem trochę obić i lekko go przyciemniłem filtrem w paru miejscach. Co do obić wyglądają tak jakby go mrówki oblazły ale chyba jest dobrze. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Co najważniejsze nie przesadziłeś z obiciami. Ich kształt i rozmieszenie może nie jest idealne, ale jak dla mnie prezentuje się bardzo ładnie. Ogólnie muszę Ci powiedzieć, że samo malowanie modelu ma to "coś", co sprawia, że już któryś raz z rzędu przeglądam wszystkie zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Podoba mi się, nie przesadziłeś, obicia są bardzo dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 Dzięki, jutro zaczynam zawieszenie ,mam zamiar zrobić takie uwalone od błota. Zobaczę jak to wyjdzie i wstawię zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 (edited) Witam! Fajnie się zapowiada ta stonoga-pokraka! Edited July 12, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Dziś nałożyłem gąsienice i trochę nieudolnie biedronkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Pozostało mi jeszcze pomalowanie narzędzi i kilku innych rzeczy. Brudzić już na pewno nie będę. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 15, 2010 Author Share Posted July 15, 2010 Pozostało jeszcze parę małych dupereli i model będzie skończony. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted July 15, 2010 Author Share Posted July 15, 2010 Ok, robota skończona, efekty można oglądać tutaj . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts