Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mój nowy model t 55A w irackich barwach z wojny miedzy Irakiem a Iranem 1988r.

1-95.jpg

2-95.jpg

16-10.jpg

15-13.jpg

17-9.jpg

18-8.jpg

9-46.jpg

Napisano

Klimatyczny i mocno zniszczony,lecz do tego modelu to pasuje.Dodatkowo plus za temat.

Podstawka bez szału ale pasuje.

• 3 weeks later...
Napisano

Również mi się bardzo podoba

Znakomicie wyszły ślady zużycia i rdzy, trochę słabsza jest podstawka ale nie psuje odbioru. Gratuluję bardzo dobrego modelu.

Pozdrawiam

Napisano
Ale karabin plot. jakby z innej bajki? To DSzK czy coś innego?

To jest DSzK

Napisano
Ale karabin plot. jakby z innej bajki? To DSzK czy coś innego?

To jest DSzK

To warto by zaszpachlować "jamy" w plastiku...

Zastanawia mnie ten drut na lufie - po co on jest? Jeśli dobrze zdjęcia oryginału interpretuje to lufa chłodzona jest powietrzem

428px-DShK_on_T-55_DD-SD-01-05147.JPEG(wikipedia)

Model fajny, trochę rzeczy dołożone do "standardu", ciekawie pomalowany - warto by było ten km dopracować.

Pozdrawiam

Napisano

Sam model jest cienki ,ale twoje malowanie sprawiło że przyciąga wzrok ;i oto chodzi .Zbudowanie modelu to 1% sukcesu ,99% stanowi malowanie

Napisano
Zbudowanie modelu to 1%

No akurat SKiF-a to te 1% było by do negocjacji

Sam model ładnie sklejony acz kilka rzeczy przy dłuższym przypatrzeniu się kuje w oczy m.in. krzywo wklejone siatki na płycie silnikowej czy niedoszlifowane zbiorniki na tyle. Ogólnie ładnie, ale te podwozie

Napisano

modelik pierwsza klasa! podoba mi się.

Ale się przyczepię - czy w tamtej strefie klimatycznej mogą pojawiać się jakiekolwiek rdza i rdzawe zacieki? W Egipcie widziałem poobijane do gołego metalu samochody i Egipcjanie twierdzili że ich nie muszą nawet zamalowywać bo nic nie rdzewieje.

pozdrawiam!