lucass_krk Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Konradzie jeżeli to Ci pomoże mogę wspomóc monografią AjPress oraz Mushroom Model, na nich bazuje budując swoją "jedenastkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Miałem gdzieś te monografie na płycie, dziś poszukam ich.Jestem chory i trochę nie kontaktuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 uuu no to szybkiego powrotu do zdrowia życzę !! w walaroundzie jest prawie wszystko ale jak coś to pisz, koledzy mają monografie lotn, muschromsa (też mam ) dodam do tego modelmanie, top shots, a jak będzie trzeba to się przejade do muzeum (zawsze jest dobry powód żeby jechać do muzeum lotn. ) i P11stka nie będzie miała dla ciebie żadnych tajemnic . pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 wuwumaster w razie W jadę z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 A dziekuje :P Dalszy ciąg.Skrzydełko było by już skończone gdyby nie mój pomocnik z ogonem.Skoczyła na nie i troche pogubiła blaszek, musiałem poprawić malowanie ponieważ taśma trochę zdrapała farbę, myśle że będzie to nie widoczne po washu.Poprawiłem większość błędów wymienionych przez wuwumastera z Modelworka, pozostaje mi jeszcze ta podłoga, gdzieś ja zgubiłem i muszę robić od podstaw."Pejedynastka" stoi na kołach, od podstaw zrobiłem tylną płozę.Zająłem sie też wydechami. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 tak na szybko: 1. rurka venturiego ("trąbka na boku"...) jest za bardzo z tyłu http://www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory_sz.php?ido=13&w=p na samym dole, ostatnie zdjęcie (jak klikniesz to siępowiększy do ładnego rozmiaru) 2. ojejej za dużo zciąłeś tego plastiku pod wiatrochron... przyjrzyj się środkowej fotce z poprzedniego linka 3. płozy niestety na twoich fotkach to specjalnie nie widać 4., przyjrzyj się dokładniej na muzealnych fotkach jak były montowane zastrzały usterzenia poziomego i popraw je, są zdecydowanie źle zamontowane (jak trzeba to zaszpachluj dziury, zamarkuj nowe miejsca - prawidłowe, i wklej jak należy), mocowanie stateczników już dużo lepsze tylko wyczyść je z paprochów po obwodzie. co mi się podoba to że nie bawiłeś się na nawijanie blaszki na plastik z przodu tylko uciąłeś przód i wpasowałeś blaszkę, mam nadzieje że dalszy montaż silnika nie będzie przez to zbytnio utrudniony nikt nie mówił że będzie łatwo szybko i przyjemnie ale będzie dobrze twój wysiłek zaprocentuje satysfakcją z modelu. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 AD.1 Poprawie :P AD.2 To bedzie dorabiane z puszki po pi.. herbacie AD.3 Aparat za dobry nie mam ale postaram się o lepsze zdjęcia. AD.4 Chyba tego nie będe już ruszał. Naj bardziej mnie martwią linie podziału blach :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 aha jak masz plan na mocowanie wiatrochronu to OK, ale zastrzały koniecznie popraw, to nie będzie trudny ani czasochłonny zabieg a pozostawienie tego takim jak jest będzie bardzo widocznym błędem. No fakt - linie podziału są wybitnie delikatne, na surowym modelu aż miło na nie patrzeć, ja powiem tak - jeżeli obawiasz się nieudanego porycia modelu to nie bierz się za to, wyszlifuj kadłub na gładko a na kolorze bazowym miękkim ołówkiem delikatnie poznacz podziały, za linijkę może posłużyć nawet równo ucięty kawałek grubszego papieru a błędy można łatwo skorygować (mogę podesłać plany,pisz na PW), model jest mały więc i tak powinno wyjść ładnie. powodzenia, sił i wytrwałości! będzie dobrze pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Wytrwałość jak i siły to mam tylko szkoda, że katar i kaszel też :P Plany mam myslę, że zeszlifuje te linie i coś wykombinuje tym ołówkiem.Naj bardziej mnie dobija ten kokpit, nawet za niego sie wstydzę :P Poszukuje kalek do P11c może ma ktos jakieś z techmoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Witam. Sam się szykuję do budowy modelu tego zacnego samolotu i zacząłem go trochę studiować. Wydaje mi się, że u Ciebie kaemy na skrzydłach powinny być bliżej środka (to wg mnie błąd MasterCrafta). Lufy powinny być na wprost tych wypustek od spodu płata, gdyż chyba tam znajduje się wyrzutnik łusek, a nie na wprost otworów do montażu zastrzałów. I zdjęcie na potwierdzenie moich przypuszczeń. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d2096ac613f5eda5 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Września 2010 Autor Share Napisano 28 Września 2010 Witam. Sam się szykuję do budowy modelu tego zacnego samolotu i zacząłem go trochę studiować. Wydaje mi się, że u Ciebie kaemy na skrzydłach powinny być bliżej środka (to wg mnie błąd MasterCrafta). Lufy powinny być na wprost tych wypustek od spodu płata, gdyż chyba tam znajduje się wyrzutnik łusek, a nie na wprost otworów do montażu zastrzałów. I zdjęcie na potwierdzenie moich przypuszczeń.http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d2096ac613f5eda5 Pozdrawiam! Uff .... nawet mnie nie denerwuj Bo ja sie tyle męcze z tym modelem ,że zaczne na joge chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi