Krzysztof Salwiczek Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Witam, Schwimm już tylko do malowania i eksploatowania, zabieram się za kolejny model. Mój ulubiony temat - Powstanie, zobaczymy jak to pójdzie w 1/48. Jutro postaram się wrzucić in-boxa, wszelkie uwagi mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 18, 2010 Author Share Posted July 18, 2010 Obiecany in-box: Sporo broni i i ekwipunku: I kalkomanie, tamiyowskie i Toro: Jako pomoc 148-my zeszyt Wydawnictwa Militaria "Warszawa 1944 cz.I" i można zaczynać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławko Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Ciekawy temat Toro zrobiło miłą niespodziankę wypuszczając te kalki - zamówiłem je zanim jeszcze były dostępne w sprzedaży Co prawda na razie mam tylko kalki ale coś powstańczego na pewno kiedyś skleję i myślę, że nie będzie to tylko jeden pojazd. Tymczasem będę kibicował i podglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDyzio Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Będę kibicował i może coś podpatrzę bo się przymierzam do tego samego w 1/72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKarcio Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Będę tu często zaglądał, jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Sam kiedyś chciałem zbudować "Starówkę" , więc na pewno będę oglądał warsztat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Dobry model, fajny pomysł, odpowiednie kalki... nie może się nie udać! Dawaj go! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 19, 2010 Author Share Posted July 19, 2010 Ojej, dziękuję za tak duże zainteresowanie Postaram się nie zawieść... Obrabiam sobie kółka i inne detale i zastanawiam się co zrobić z tymi jamami których nie zasłonię błotnikami? Nadbudować wszystkie trzy powierzchnie aż do styku z kadłubem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 No będę się przyglądał bacznie, sam myślałem o Powstańczej 251-ce no i właśnie też w tej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Witam kolegę rekonstruktora Temat powstańczych pojazdów rownież jest mi bardzo bliski. Polecam przejrzeć sobie poniższy blog: http://fish1963.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3 Autor pisze tam dość ciekawie nie tylko na temat "Starówki". Te "jamy" polecałbym pozatykać odpowiednio dociętymi płytkami polistyrenowymi bądź starymi kartami telefonicznymi. Życzę powodzenia w tym zacnym projekcie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts